興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

請教有冇人知我有20盒錄音帶,
想拿來聽返,
是否有電腦公司幫忙把它轉去手指到可隨時聽返?

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上網search 錄音帶轉MP3 有, 成$100 一個鐘.

如果唔怕長時間可以買部 錄音帶轉MP3機自己轉, 都係唔使$200.

侯爵府

mei524 發表於 18-3-22 18:03
請教有冇人知我有20盒錄音帶,
想拿來聽返,
是否有電腦公司幫忙把它轉去手指到可隨時聽返? ...

之前買過呢部轉過幾十盒,考慮一下:

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

唔該哂兩位,
基本上 20 盒帶起碼超過 20 個鐘,
原來淘寶有……唔怪得d人話要找什麼上淘寶真係冇錯,
謝謝謝!

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

香港都有類似既機, 上網search 就有, 價錢差不多, 加埋唔使運費, 一定平過淘寶.

侯爵府

clpapa 發表於 18-3-23 14:51
香港都有類似既機, 上網search 就有, 價錢差不多, 加埋唔使運費, 一定平過淘寶.
...

香港買到的機 bit rate 係差一截,除非樓主不介意錄出嚟的質素。

另外,淘寶好多依家內地都免運費,集運嚟香港都係 $10.

侯爵府

明白,等我了解一下……謝

別墅

回覆樓主:

問Mini Dv/v8 轉 mp4呢,謝謝推薦~

侯爵府

蛋姿姿 發表於 18-5-8 09:54
問Mini Dv/v8 轉 mp4呢,謝謝推薦~

另一樣嘢嚟,如果你無硬件同高規格電腦,而數量又不多,不如拎出去俾人整。

別墅

回覆樓主:

都有成30幾盒~~~唉

侯爵府

蛋姿姿 發表於 18-5-10 00:40
都有成30幾盒~~~唉

參考另一篇舊文,我有詳細講,自己考慮一下:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20373435&extra=page%3D4

首頁

尾頁

跳至