親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

親子王國15週年勳章

有冇JM 儲 Avios, 係咪易換機票過AM, 用邊張信用咭儲抵. Thx

禁止訪問

公爵府

親子王國15週年勳章

Cluback 發表於 18-3-28 12:24
Avios 係比較易儲, 但可以去的航點, 跟 AM 不一樣.

我見都係大路地方,兌換里數又少D

男爵府

我用 visa signature 卡簽帳, 再轉去avios, 以前 hsbc 有好多優惠, 所以我都儲落好多分未用, avios分 冇限期 只要三年內郁下佢就得, 如你只去短程的話, 佢係抵過 asia miles , 不過有d 熱門時間和地點, 佢就冇得 waiting, 所以唔一定會換到.

公爵府

親子王國15週年勳章

ikw 發表於 18-4-4 23:35
我用 visa signature 卡簽帳, 再轉去avios, 以前 hsbc 有好多優惠, 所以我都儲落好多分未用, avios分 冇限 ...

我以為只係呢兩張咭先可以儲Avios.
原來visa signature 都得咩,我有DBS signature 唔知得唔得

別墅

回覆樓主:

我都係用hsbc簽visa signature 轉過去,其他消費用大新,avios好處用換2歲以下只係俾tax,Asiamiles 同 avios 既機位係共用

公爵府

親子王國15週年勳章

angelnki 發表於 18-4-5 00:11
我都係用hsbc簽visa signature 轉過去,其他消費用大新,avios好處用換2歲以下只係俾tax,Asiamiles 同 avio ...

我打去DBS問下。Thx a lot!

男爵府

回覆 oiyau2005 的帖子

唔好意思, 可能我頭先講得唔太清楚, 我而家補充, 要有hsbc premier account 先可以轉 avios , 但我平時係簽 visa signature 因為佢有d 項目有多三倍奬賞錢, 而visa signature 的奬賞錢因為有 premier account 才可以轉 avios .

別墅

回覆樓主:

如果換旺季,avios會難換啲,一來冇得wait,二來avios遲asia miles幾日先有得換。

子爵府

回覆樓主:

avois 20000里換東京, 其實係咪緊左里數換的? 因為dbs剛有得換avois, 想攪清楚邊樣抵換D

公爵府

親子王國15週年勳章

bbasco 發表於 18-5-15 19:16
avois 20000里換東京, 其實係咪緊左里數換的? 因為dbs剛有得換avois, 想攪清楚邊樣抵換D
...

係呀,仲少人儲易換D。

瑪瑙宮

大廚勳章

oiyau2005 發表於 18-4-4 23:41
我以為只係呢兩張咭先可以儲Avios.
原來visa signature 都得咩,我有DBS signature 唔知得唔得

遲少少好像dbs black都可儲avois
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

seaheart88 發表於 18-5-15 19:25

48DBS$ 換1000Avios

係咪抵過Asia miles?

侯爵府

seaheart88 發表於 18-5-15 19:25

已經可以了。DBS black (emoji)A

瑪瑙宮

大廚勳章

cfs 發表於 18-5-15 22:25
已經可以了。DBS black (emoji)A

但係我唔知道詳情係幾多兌幾多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

seaheart88 發表於 18-5-15 22:25
但係我唔知道詳情係幾多兌幾多

如果係Black 卡,同(emoji)Am一樣48

瑪瑙宮

大廚勳章

cfs 發表於 18-5-15 22:40
如果係Black 卡,同(emoji)Am一樣48

如果用avios 換日本。。。要幾多里呢?我未玩過avios 。。。是否不包內陸機?
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

侯爵府

seaheart88 發表於 18-5-16 00:05
如果用avios 換日本。。。要幾多里呢?我未玩過avios 。。。是否不包內陸機?
...

內陸就吾知,大段就兩萬

珍珠宮

Missingyou0623 發表於 18-4-5 06:15
如果換旺季,avios會難換啲,一來冇得wait,二來avios遲asia miles幾日先有得換。
...

請問avios係咪得英航? 我上avios個網站睇到一頭霧水, 完全揾唔到有d咩航點

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

seaheart88 發表於 18-5-16 00:05
...

可以睇吓尼個,有講AM同Avios 既對比,幾時用邊樣會抵d

https://topick.hket.com/article/1458476/Asia%20Miles%20VS%20Avios%E3%80%80%E9%82%8A%E7%A8%AE%E9%A3%9B%E8%A1%8C%E9%87%8C%E6%95%B8%E5%88%92%E7%AE%97%EF%BC%9F

以家Dbs black 可以換AM同Avios真係非常好,我每月用payme 已0消費賺 到DBS $40即 833里。一年就可以換到張台北機票。

首頁

尾頁

跳至