烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問邊度有黃酒買?想買來準備坐月。

男爵府

開心吸收勳章

荃灣悅和醬園

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆 filifalafa 的帖子

你試下在facebook找"原居民",他是圍村人,自家製造,有幾種類黃酒,他亦會教你怎樣煮雞酒,還有很多食譜分享,好多人向他查詢和購買。

複式洋房

EggBB 發表於 18-3-29 03:57

你試下在facebook找"原居民",他是圍村人,自家製造,有幾種類黃酒,他亦會教你 ...
搵到了!謝謝你!係 原居文化 呀!佢有黃酒釀同一隻白色酒釀,佢話坐月補身係食黃酒釀好D~

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

2018復活節勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

唔好客氣,有好的資料應該大家共享,坐月補身調理很重要,坐完月之後的平常日子都可以飲用黃酒補身,預祝您生個肥肥白白、健健康康的BB,大人小朋友都平平安安。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

EggBB 發表於 18-3-29 03:57

你試下在facebook找"原居民",他是圍村人,自家製造,有幾種類黃酒,他亦會教你 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

我買咗,仲整咗一次
https://www.facebook.com/TheLittleHands/posts/963067173868712

複式洋房

我自己未用,不過都送左比個朋友坐月食,佢好鍾意啊,話好好食

首頁

尾頁

跳至