夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係近呢個幾月先睇呢版既(因為清緊假好得閒哈哈),見到好多jm婚姻都有第三者/另一半外遇,我就想分享下自己既經歷,都幾長架,唔好介意 。

我第一次拍拖係19歲(可能自己唔靚,一直冇拖拍)嗰時仲可以叫自己做細路囡吧,返pt時鍾意左一個男人,啱啱去做嗰時已經知道佢有一個同居而一齊供緊樓既女朋友(正印),同時係公司亦有一個一齊左3年既女朋友(第三者),其實兩者都知道對方存在,因為佢地之前係朋友,係因為呢件事先反左面,我都覺得個男人好賤,但我偏偏鍾意左佢。

點解我會鍾意佢呢?其實佢無錢無樣但把口好掂浪過油,好識氹人,但我一直都收埋,直到有一日,佢應該都feel到我對佢有感覺,佢就不斷追我,當然,最後我同左佢一齊,即係我係第四者(我已經知錯了)。其實我同佢一齊,並非想佢同佢地分手,我只係貪佢既甜言蜜語,係拍拖嗰半年,我一次都未試過主動打過一次電話俾佢,每次都係等佢打黎,而且我地半年都未出多過三次街。
諗返起都真係覺得自己好賤架,都唔知為乜!嗰時我成日食安眠藥先瞓到教,晚晚睇電話等佢打黎,佢sd一個晚安俾我,我已經好開心。

就係咁就過左半年,佢就調左去其他舖做,亦知道左佢係其他舖又識左個女仔,同時間佢有4個女朋友,但我一直都唔捨得分手,因為嗰時都唔知咩叫係愛。之後公司啲同事話要恭喜佢啦!因為正印有左,恭喜佢做爸爸,嗰刻我都冇諗過分手,亦冇唔開心,因為我覺得只要佢會打下俾我我就滿足,直到第二日,佢就同啲同事講個BB唔係佢的,我就係聽到呢句說話先醒,我覺得呢個人好有問題,呢啲說話唔係人講,所以嗰晚我就即刻改電話號碼,因為我知要斷只有呢個方法。

由於大家唔同左舖,所以分手後都冇聯絡過,但間中佢會借過黎幫下手,佢都仲係以前一樣會不斷口花花,不斷撩你,不過我已經無再回頭,因為改得電話就預左斷。
我宜家想分享下正印(同居八年嗰個)同第三者既諗法,之後我同左做第三者嗰個女仔做左好朋友,佢都有同我傾計,以下係我想分享俾各位jm。
正印同第三者兩個互不相讓第一係因為愛情令人盲目,個男把口真係好西利,見人講人話,見鬼講鬼話。第二係兩個都唔甘心唔輸得,一直覺得自己付出咁多,一定要搶到佢返黎。
大家唔好睇少第一點,其實我自己覺得有第三者既最大問題一定係個男人而非女人,而且個男人對兩者都講各自壞話,又話冇再聯絡,嗌生嗌死要求你原諒,點知一直冇斷過,一直享齊人之福。

正印嗰嗰就以為有左BB可以駁住個男人,後尾真係結左婚,但個男人同以前一樣,冇改變過,佢只係因為一齊供緊樓先簽紙。個男人最愛嗰個係第三者,所有時間(除左瞓教要返屋企),其他都俾晒佢,會同佢去行街食飯睇戲去旅行,仲共同養狗,正印有左BB佢都冇乜點理佢。不過個第三者一直都迫唔到佢離婚,後來都係因為自己有個更好追緊佢既,佢先放手退出,當然個男人不斷求佢,話會離婚,但佢都退出咗。
件事仲未完
個男人知道第三者唔再回頭,就返屋企同老婆(正印)講,我同佢斷左來往啦,一直係佢痴埋黎之嘛,我宜家覺得佢太煩忍夠啦,而且我仲有老婆仔囡(其實係個男人俾人飛之嘛)。佢個老婆一定好happy啦信到十足,以為終於贏左呢場扙,終於坐正,又有老公又有BB。

不過狗係改唔到吃屎,佢老婆生左個零月,佢又成功係舖溝到件,而且個女仔有一個拍左4年拖男友,仲要大家同舖做野,後尾個女仔同自己男友分左手,同左佢一齊,所以你話個男人真係好西利,佢無禮送無錢既所以一定唔係貪佢呢啲,人又唔靚仔,後來一齊左年幾,佢地分左手。
我好耐冇係間公司做,不過同舊同事都fd,有時大家都會傾計八下,之後原來佢一直都有好多新女友,我有時都會撞到佢,每次拖住嗰個都唔同樣。過程中佢老婆有自過殺,但佢始終實際冇去改,佢用盡辦法氹佢老婆,其實係為左層樓,因為佢錢都冇個,而佢老婆唔放手就係因為覺得自己年紀大(其實3X歲)擔心搵唔到更好,而且付出左咁耐感情,一直係度自己呃自己。總之就一直循環緊。。。。

Sorry我打得好長,而且1999,
不過我想帶出
1.有時以為自己好愛,其實只係自己唔甘心同唔輸得,但往往冇諗過過程中最攰嗰個係自己
2.就算俾你贏左,都只係一時
3.有得第三者,即係佢最愛嗰個係自己,你做啲乜其實佢都唔會有咩感覺同心痛,只係表面上打發下你
4.自己一個人係唔會受傷(無論年紀幾大都好),何必俾人傷害你
5.一直咁落去,最終自己既自信心自尊心一直會下降
6.唔好信男人既爸爸媽媽,佢地一定係維護自己個仔,信就信自己雙眼
7.男人把口係唔睇小得,佢有心呃你,點呃都呃到,佢只會愈玩愈精
8.有一次就會有第二次,有得一個第三者,就會有下一個第三者
9.最可惡既唔係人地呃自己,而係自己一直呃自己,唔面對現實
10.咁同作賤自己無分別,你都唔愛自己,人地點會愛你

最後送上一句歌詞: 被騙的那個 比騙徒更混帳

以上就係我既分享了,不喜勿插
希望幫到各位因為有第三者而煩惱中既JM

加油

SiuBBee    發表於 18-4-5 14:38

別墅

回覆樓主:

多謝你真誠的分享,
人最要是要愛自己!

伯爵府

+3金熱血

zoe_youngshop 發表於 18-3-31 19:54
我係近呢個幾月先睇呢版既(因為清緊假好得閒哈哈),見到好多jm婚姻都有第三者/另一半外遇,我就想分享下自 ...

男爵府

回覆樓主

別墅

回覆樓主:

你講得o岩,第9點,係我地要自己呃自己,答案明明好清楚

男爵府

回覆樓主:

多謝分享

男爵府

回覆樓主

別墅

zoe_youngshop 發表於 18-3-31 19:54
我係近呢個幾月先睇呢版既(因為清緊假好得閒哈哈),見到好多jm婚姻都有第三者/另一半外遇,我就想分享下自 ...

好彩你識臨崖勒馬

男爵府

請得好岩!謝謝分享!

大宅

正確!

女人好易自欺欺人!

女人自己一個絕對 唔會苦得過身邊嗰個有第三者等等 ....

女人真正苦係怕孤獨,怕輸,而俾藉口自己同一個唔係全心全意愛妳嘅人一齊咁不停去付出 ...

大宅

回覆樓主:

謝謝分享

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

做女人一定要愛惜自已!

大宅

回覆樓主

說得好

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2RRMUM 發表於 18-3-31 21:58
多謝你真誠的分享,
人最要是要愛自己!

X2

珊瑚宮

畀面勳章

heiheikwok 發表於 18-5-26 18:17
做女人一定要愛惜自已!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

說得很對!何必再浪費時間去等一份已經唔屬於自己既愛情。

首頁

尾頁

跳至