懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

TwinsBunny 發表於 18-4-20 06:49
分開瞓應該好d,如果兩個一齊喊,真係搞唔掂 你請咗陪月未? 孖b請個半月夠唔夠呢?
...

我剛剛請左陪月,感恩(emoji)。原來好的陪月要好早搵,我搵了第四個先有期.....都未講價錢、夾唔夾....打到第二個都話冇期時,勁徬徨(emoji)。最後係奶奶找到她朋友的朋友,友情價接我case.

複式洋房

tracychan28 發表於 18-4-16 20:42
我剛剛照到,6w,孖胎,係咪鈣片要開始食?孖胎係咪未夠12w都見肚嫁?第一胎就孖胎乜都吾識,但今日見到佢 ...

㳟喜你,我宜家只係食緊惠氏媽媽綜合葉酸,仲未食鈣片

複式洋房

回覆樓主

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

別墅

monbit 發表於 18-4-20 18:14
我剛剛請左陪月,感恩(emoji)。原來好的陪月要好早搵,我搵了第四個先有期.....都未講價錢、夾唔夾....打 ...

我搵咗三、四個朋友用過好嘅陪月都無期,啱啱朋友介紹另一個陪月(未用過),佢個期勉強接到我,已經唔想再問其他人,搵嚟搵去好煩,希望bbs起碼住夠37w先出世啦!有個陪月好誇張,4-5w問已經被人mark咗,因為d人準備生就開始mark陪月期

別墅

複式洋房

TwinsBunny 發表於 18-4-21 01:26
我搵咗三、四個朋友用過好嘅陪月都無期,啱啱朋友介紹另一個陪月(未用過),佢個期勉強接到我,已經唔想 ...

我初時仲想過左3個月,等bb穩定的先搵陪月.....bb 都未出生已感受到「怪獸家長」的無形壓力。我公立個期6w去排又遲過人地,好多人原來一驗到4-5w就去排...陪月又係咁...

別墅

別墅

monbit 發表於 18-4-21 07:43
我初時仲想過左3個月,等bb穩定的先搵陪月.....bb 都未出生已感受到「怪獸家長」的無形壓力。我公立個期6w ...

香港地生仔好似咩都要爭先,我聽同事講佢老婆一有咗已經去排定名幼兒園,未出世就要book定學校,好誇張

水晶宮

回覆樓主

我孖b當時一知6周已經同陪月agent搵。
我陪月話好多係準備想生已經同講。

別墅

puppydingo 發表於 18-4-21 18:44
我孖b當時一知6周已經同陪月agent搵。
我陪月話好多係準備想生已經同講。

好陪月真係好熱門~我今日啱啱都簽咗約,咁就煩少樣嘢啦。 希望到時事事順利!想問下開工利是要比幾多?

水晶宮

TwinsBunny 發表於 18-4-22 22:48
好陪月真係好熱門~我今日啱啱都簽咗約,咁就煩少樣嘢啦。 希望到時事事順利!想問下開工利是要比幾多?
...

我請2個陪月一個24小時一個8小時。
24小時果個我請左5個月。
8小時就3個月。
我比$1000

你請幾耐?

頭4個月真係好辛苦。

別墅

puppydingo 發表於 18-4-22 23:37
我請2個陪月一個24小時一個8小時。
24小時果個我請左5個月。
8小時就3個月。

我請咗個半月咋,我想請多半個月,不過我老公覺得陪月幫助唔大,話儘早自己學湊喎,惟有到時睇情況啦。

水晶宮

TwinsBunny 發表於 18-4-23 10:59
我請咗個半月咋,我想請多半個月,不過我老公覺得陪月幫助唔大,話儘早自己學湊喎,惟有到時睇情況啦。
...

講真一個就ok
兩個好辛苦

洋房

別墅

別墅

puppydingo 發表於 18-4-23 11:32
講真一個就ok
兩個好辛苦

我都擔心比較辛苦,你個陣係餵人奶定奶粉呀?係咪兩個時食奶時間差唔多?

水晶宮

TwinsBunny 發表於 18-4-23 22:33
我都擔心比較辛苦,你個陣係餵人奶定奶粉呀?係咪兩個時食奶時間差唔多?
...

頭4個月我有餵人奶。泵多過埋身。
多數similar + - 30mins咁。
而家7.5個月。加固,一齊食。

別墅

puppydingo 發表於 18-4-23 23:29
頭4個月我有餵人奶。泵多過埋身。
多數similar + - 30mins咁。
而家7.5個月。加固,一齊食。

想象到之後一定係好辛苦,忙著餵奶,兩三個鐘一轉陪月建議我半夜個餐餵奶粉。

水晶宮

TwinsBunny 發表於 18-4-24 15:43
想象到之後一定係好辛苦,忙著餵奶,兩三個鐘一轉陪月建議我半夜個餐餵奶粉。
...

我請24小時,所以我就算有泵,夜晚都係比奶粉。唔想陪月行黎行去。

複式洋房

TwinsBunny 發表於 18-4-5 07:47
預產期11月,尋日照閃閃見到兩個心跳,好感動,但係第一胎仲要打孖嚟真係咩都唔識,有冇陀緊孖嘅媽媽交流下 ...

Hello,岩岩6w+照到孖b,請問有無孖b谷交流

首頁

尾頁

跳至