親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

3月尾去首爾除左行街買衫, 仲試左D 特別既野~

UTravel 介紹 : 首爾最新 Running Man 體驗館! 11月新開

Running Man體驗館
中文地址:首爾市鐘路區仁寺洞5街41HANA大廈SM免稅店地下1層SBS
韓文地址:서울특별시종로구인사동5길41 하나투어빌딩SM명세점지하1층
交通資訊:地鐵131鐘閣站3號出口,前方路口左轉步行3分鐘 / 3-1出口都得
營業時間:10:00~20:00 (最後進場時間 19:00)
購票方式:KK乜 / K物 都買到 HK$8X (即日買都得, 用 QR CODE 入場)※未滿 12 歲的小童需要家長陪同進場。
※身高不及 110cm 不能進場。

佢個Location 好近明洞既~

入面有 locker, 要放底晒外套/袋 (無理由仲咩住個袋玩體能遊戲啩)
我見幾個HK男仔...... 除剩短袖TEE, 因為真係玩到出晒汗架

工作人員(識普通話) 會提大家先去洗手間, 因為入面無toilet

呢個係個人賽, 每人揀一個顏色就用 手帶 拍一下個R制入場喇~~~ (限時1小時)

總共有12個遊戲, 有幾部機可以CHECK 分, D 遊戲可以再玩, 每個遊戲出面都有個TV 播demo, 又有中英文字指示

跳繩, 快速踏步, 黑暗迷官, 投球, 吊環hold 30's, 鬥高音, 鏡迷宮......

最尾仲可以睇你彩數, 抽加分定減分, 睇下有冇人係臭手~~

RM 好好玩呀, 下次去再玩過

wcpcelia    發表於 18-4-11 17:45

水晶宮

JW Marriott 士多啤梨 Tea Buffet ( KK乜 book 的, 去到5月6日)
JW Marriott DongDaeMun Square Seoul
地址:首爾鍾路區鍾路 6 街 289(서울특별시 종로구 종로6가 289-3)
電話:+82(0)2 2276 3336
網址:www.jwmarriottddm.com
前往方法:首爾地鐵 4 號綫東大門站 8 或 9 號出口

UTravel 介紹 : 首爾必食 5 大士多啤梨自助餐

因為之前喺旺角某酒店食左個好伏既士多啤梨tea bufett, 一粒完整既士多啤梨都無,
所以先book個首爾既試下

果然真係唔伏, 好多好多好多士多啤梨

水晶宮

回覆樓主:

弘大 FlortéFlower Café
地址:首爾市麻浦區東橋洞 177-12
營業時間:10:30am-11pm
交通:地鐵 2 號線弘大入口站(239)6 號出口,步行 5 分鐘

男爵府

回覆樓主

thanks for sharing好有用!

水晶宮

回覆樓主

RM 都好國際化
老外 洋妞 都玩架

水晶宮

回覆樓主

弘大 flower cafe 其實由地面行去會快d
仲好過 exit 1 出

2號線行去exit 1 好遠的

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

thunder_bunny 發表於 18-4-6 15:56

多謝樓主分享
我4月尾去
試吓book先

男爵府

thunder_bunny 發表於 18-4-6 15:56

玩完後,會否好累?
因諗緊去唔去

水晶宮

Man04 發表於 18-4-6 22:46
玩完後,會否好累?
因諗緊去唔去

我冇乜嘢 (平時有做開運動)

我同事 :玩完覺得自己要多d做運動

大宅

回覆樓主

個士多啤high tea buffet好味嗎?士多啤甜唔甜

水晶宮

showhappydiary 發表於 18-4-8 09:56
個士多啤high tea buffet好味嗎?士多啤甜唔甜

好好味呀
Drinks Pasta dessert
都好味

d士多啤梨就冇日本果d品種咁甜
不過都ok, 唔係酸的

大宅

thunder_bunny 發表於 18-4-8 18:32
好好味呀
Drinks Pasta dessert
都好味

Good good thx

子爵府

Running Man

子爵府

Running Man

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

首頁