美容扮靚

跳至

首頁
12345...37

尾頁

大宅

今日帶左紅菜頭牛油果翻工
再加左麻醬海藻
好好味
聽日加埋蕃茄仔先

大宅

irissss621 發表於 18-4-9 22:57
我係午餐飲呀,不過除左飲之外都會食啲菜同肉

我早餐飲,夜晚就一時時
通常太夜唔想食飯先沖
自從輕左2kg 就唔想兩餐都飲protein shake
好似好慘咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

lenareina 發表於 18-4-10 08:35
今日帶左紅菜頭牛油果翻工
再加左麻醬海藻
好好味

係呀自己整沙津好味又健康,我朝朝都好期待早餐時間㗎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主

10/4/2018
127.4 lbs
30.5% fat

昨晚食苦瓜牛肉、萵荀炒豬頸肉和蒸排骨、灼芥蘭和蓮藕豬骨八爪魚湯

昨晚運動做咗kettlebell swing x200

今朝食沙律again

複式洋房

fatmousechai 發表於 18-4-10 10:57
10/4/2018
127.4 lbs
30.5% fat

做到200下好勁呀! 要做幾耐先有200下

大宅

我琴日去左學tennis
我覺得上堂幾好玩
因為平日好怕跑步做gym, 覺得好悶
Tennis 跑下停下又出少少汗
不過我打之前食左譚仔,打完又食左糖水
又變翻48kg

珍珠宮

irissss621 發表於 18-4-11 08:13
做到200下好勁呀! 要做幾耐先有200下

一啲都唔勁,我隻kettlebell 11 月買嘅,每次做50下做4set 就有200下啦,中間慢慢行休息下飲下水,total 約25min 做完,希望有啲muscle training 又有啲HITT

珍珠宮

lenareina 發表於 18-4-11 09:11
我琴日去左學tennis
我覺得上堂幾好玩
因為平日好怕跑步做gym, 覺得好悶

打tennis 好似好好玩咁好羨慕呀

間中食下譚仔同糖水唔過份唔使內咎㗎

七分飲食三分運動但最重要原來係情緒管理,保持輕鬆唔好太stressful 瞓多啲事半功倍,大家齊齊努力呀

我今晚都要吃老爺餐生日宴,希望忍得住口唔食飯、壽包同糖水啦(以前從未成功過,好緊張)

珍珠宮

回覆樓主

11/4/2018
127.2 lbs
30.5% fat

昨晚晚餐食煎牛扒、蘆荀炒蝦仁、芥蘭苗同之前一晩的蓮藕湯,全部都好好味呀

運動係跟YouTube 做30min muscle training. 做完成身大汗

今朝早餐salad again

珍珠宮

回覆樓主:

12/4/2018
127.4 lbs
31.6% fat

昨晚吃老爺生日宴,酒樓餸菜好大碟大家吃得很飽好滿意
炒飯同紅豆沙只吃了兩囗,壽包就算C6威迫利誘下都無食到,今次算好忍得了

昨日運動只是20 min YouTube 的 cardio dance.

今日雖然唔係重好多但fat rate 超高好恐佈

今朝早餐又是salad

午餐飯盒今朝才灼菜

大宅

加油阿!muscle training好緊要,增加肌肉比例睇黎都會瘦好多。keep diet with muscle training will do better and faster!

珍珠宮

cheung_li_nan 發表於 18-4-12 15:07
加油阿!muscle training好緊要,增加肌肉比例睇黎都會瘦好多。keep diet with muscle training will do be ...

多謝支持呀,希望今次有恆心唔好比美食引誘可以夏天嚟前痩身成功

珍珠宮

回覆樓主

13/4/2018
126.6 lbs
30.6 % fat

尋晚早放工早食飯所以今朝輕番啲
但fat rate 仲係好高

尋日難得早放工可以去街市買餸,見到貴妃蚌同蝦都好靚又唔貴,再買埋半隻手撕雞同菜夠吃了

珍珠宮

回覆樓主

見到榴連忍唔住買咗一隻,好清甜好好味,雖說榴連係paleo food 但佢carb 好高不宜多吃,但算啦前幾日食得比較low carb 當carb cycling 啦

運動kettlebell swing x200

今朝早餐salad again. 今朝報紙話strawberry 係最多農藥水果,而牛油果係最少農藥,原來我日日都食最多同最少農藥嘅生果做早餐,等我食埋雪櫃嘅士多啤梨就以後食少啲先

大宅

fatmousechai 發表於 18-4-13 10:27
13/4/2018
126.6 lbs
30.6 % fat

嘩!!! 貴妃蚌正呀!!!!!
我發覺我應該就M 到就去唔到廁所
個肚好脹
今朝磅去翻48.3.....
就到annual dinner 要努力啲

琴日lunch 食salad
晚餐食肥牛菜粉絲加煎蛋
十點就訓左

珍珠宮

lenareina 發表於 18-4-13 10:37
嘩!!! 貴妃蚌正呀!!!!!
我發覺我應該就M 到就去唔到廁所
個肚好脹

唔怕,只要下次便便暢通立即輕番唒㗎
早睡對減肥好重要,我都想瞓多啲但成日好早醒可能真係老咗

珍珠宮

回覆樓主

14/4/2018
127.4 lbs
30.4 % fat

昨天無運動rest day

夜晚去咗奶奶屋企食飯,每次食唔少又食零食蛋糕等仲飲少少酒,仲有我前日買的榴連,唔怪得今日重咗一磅

平常C6唔食我啲沙律早餐話凍冰冰零願買麵包(比佢激死)今日唔使返工就煑熱辣辣早餐一齊食,炒蛋豬頸肉炒蘆筍磨菇,應該比茶餐廳健康啲呱

今朝一早去gym 做咗30 min weight training. 30 min treadmill 同20 min stretching. 今天運動quota 夠了, yeah.
每次weekend 都成日亂食嘢今個星期開始要小心啲先

珍珠宮

回覆樓主

15/4/2018
128.2lbs
30.3% fat

其實呢我本來想唔寫尋日午餐同晚餐食乜因為對一個減肥人仕有啲過份,但這紀錄原意就是記下每天真實的三餐和運動量所以還是誠實一些,昨天當是cheat day ,今日開始少出街吃吧

尋日星期六去咗遊車河,去咗好耐無去嘅布袋澳發記食鮮,好難泊車差點無得食

四個人點咗薑蔥蟹、開邊蒜蓉蝦、陳皮蒸鮑魚、椒鹽鮮魷、鹽水雞腳同炒菜,沒點飯同麵勉強是paleo diet, 味道算唔錯環境好舒服大家食得好開心

珍珠宮

回覆樓主

夜晚忍唔住去食燒肉放題,雖說肉很好吃是蛋白質但太多也會轉化成糖份,而且有雪糕食太難抗拒了,所以今朝重太多,今朝希望skip breakfast 一周一次intermittent fasting 吧,昨天太過份今日開始要乖乖在家吃,不要再出街亂咁食嘢了,否則點做運動都無用呢

大宅

fatmousechai 發表於 18-4-15 09:39
夜晚忍唔住去食燒肉放題,雖說肉很好吃是蛋白質但太多也會轉化成糖份,而且有雪糕食太難抗拒了,所以今朝重 ...

不過我唔好你好多
我星期五至日都係狂食
不過我食左益生菌同酵素
去到廁所所以落翻少少磅
而家狂食都係47.5-48 kg

呢幾日我有做少少運動
少少係真係得個十分鐘
係firm 下下半身,好過無

不過我應該會跟生理期減肥法
到時個十四日chur d 都應該落到1-2 kg
希望得啦

首頁