美容扮靚

跳至

首頁
45678...37

尾頁

大宅

fatmousechai 發表於 18-4-25 11:49
我想減脂增肌,所以體重唔使減太多,希望fat rate 落到約25%

我唔捨得比錢來減肥,咁你join 咗乜body pla ...

我想firm 啲,大脾同腰兩寸,小腿一寸就收貨
我今星期跳三日舞同一日Tennis

我都唔捨得join 完都覺得肉赤
我係格仔plan, 250 一格,佢有好多野可以做
有冷凍溶脂,通淋巴,按摩,豐胸。。。。
我主要想做豐胸,同去水腫,個body 師係泰國人,做得幾好同有效,仲有一個黃薑按摩,因為我身體唔太好,做完可以去到廁所同暖啲。

不過要減得好都係節食加運動,呢啲係少少輔助,我當relax 下

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

lenareina 發表於 18-4-25 12:48
我想firm 啲,大脾同腰兩寸,小腿一寸就收貨
我今星期跳三日舞同一日Tennis

原來是泰式技師應該好舒服,咁唔怕啦咪當返工咁辛苦所以奬勵自己,做完睇下結果滿唔滿意吖

你講得好啱呀減肥都係飲食同運動最重要,其他保持良好心態同充足睡眠都好緊要,前兩晚有嘢做要好早起身等我今晚早啲瞓先得

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主

26/4/2018

126lbs
30.8% fat rate

經過連續兩日在家吃晚飯今朝終於回到126lbs, 不過fat rate 仍然好高要繼續努力先得

昨天晚餐西蘭花炒帶子、蒜容牛油焗大蝦、仲有前晚食剩嘅舊菜同羅宋湯

食完飯好眼瞓就瞓到成11點,係咁易做20 min dumbbell workout 同15 min stretching 算數了

今朝早餐是煎雙蛋salad again

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

fatmousechai 發表於 18-4-26 09:32
26/4/2018

126lbs

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-4-26 15:05
請問你個青瓜牛柳粒點整架?

超easy
下油爆香蒜片,落牛肉粒(肥先夠香)每面煎香,差不多熟落青瓜片下岩鹽黑胡椒粉調味兜兩兜搞掂,簡單又好味呢

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主

27/4/2018
125.8 lbs

琴晚好早食完飯所以今朝先輕咗,但below 126 lbs 都好興奮,昨晚晚餐係萵筍雲耳炒牛肉、韮菜銀芽炒豬頸肉、灼芥蘭同埋苦瓜排骨湯

啲餸好大碟食唔唒,今晚要食埋佢地先得

運動係30 min Tabata with 15 min stretching

今朝早餐煎雙蛋salad (我日日食都唔厭㗎)

珍珠宮

回覆樓主

28/4/2018

125.8 lbs

今朝早磅數無增好驚喜,因為琴日又忍唔住買咗隻金枕頭食咗兩舊,榴連carb 超高仲以為會積水重好多

琴日早放工去咗街市買少少海鮮加餸

薑絲陳皮蒸鮑魚仔、蒜容粉絲蒸貴妃蚌、白灼游水赤米仔蝦、全部勁新鮮生猛都只是百幾蚊,比較洒樓食真係平好多

加上前日舊餸同排骨湯,夠唒食Lu

金枕頭真的好好吃,不過佢啲釘好尖,就算已開我都唔小心俾佢拮到流血

昨晚食完榴連血糖升高立即好眼訓無做運動,今朝intermittent fasting skip breakfast 空肚做咗kettlebell swing x200, dumbbell workout 45 min with stretching 20min

做完運動安樂唒,又可以嘆世界

珍珠宮

回覆樓主

29/4/2018

126.8 lbs
30.6% fat rate

再次paleo diet 原來已經又過了三個星期,等我報告下结果同埋有乜好壞先

Weight 就129 to 126.8lbs
Fat rate from 31 to 30.6%
成績單睇結果好似減得好比慢,但如果睇到我好多餐出街亂食都仲減到其實好神奇,我大概七成好跟paleo 約有三成就亂食,好在paleo 説有八成跟足已足夠,七成應該也合格吧

講下好處先
雖然磅數同fat rate 唔算減好多但塊面已經lip 哂,胸部也縮水,但腰身缐條開始出返來,著衫也鬆咗啲,C6話我望落去瘦咗好多喎(不過佢一向唔鍾意我太瘦,所以可信性好低)

食少咗加工嘢喑瘡出少咗

食少咗甜嘢血糖無咁swing mood 都穏定咗,情緒overall 開心咗

壞處

睡眠品質好似差咗啲、尤其如果食少咗carb時,我會立刻補carb 好似食番薯,榴連等瞓覺立即好轉,我諗我唔適合食carb 太低diet

成日要去超市買食物,以前簡單食cereal 牛奶早餐可以stock 好多,依家成日要買salad 菜berries 等有啲麻煩呢

Ok 琴日午餐出街食泰菜,因為我遅咗所以到達時其他人已點菜,有唔少泰式炒飯湯河等,所以都食唔少carb 呢

珍珠宮

回覆樓主

晚餐返到媽媽食飯,有親戚回香港所以又聚餐,啲餸碟碟都好好食我大吃大喝所以重咗成磅,我仲買咗隻靚金枕頭一齊食,唔怕我當是cheat day again

今朝仲好飽skip breakfast , 空肚做咗kettlebell swing x200, dumbbell workout 45 min with stretching 20 min

今天午餐又出街吃,做定運動安樂唒,明天再報告我能否忍住囗呢

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-4-29 23:08
樓主,我睇你由8/4減到而家,個fat rate都差不多,磅數又唔算落得多。

我之前有食減肥餐,我覺得算低碳, ...

係呀你講得好啱呀,我真係算減得好慢,但鬼叫四月好多餐都大吃大喝,出街食都好多餐,所以都減到兩磅我已經覺得好神奇,仲要我每餐食得好滿足一啲都唔似減緊肥㗎,減肥我唔心急嘅因為我覺得係lifestyle modification rather than on diet. 否則長遠好難維持嘅,好彩五月我無乜飯局啦希望可以多啲時間係屋企食,多謝你提醒呀我嚟緊五月會乖啲少啲亂食嘢㗎啦

珍珠宮

回覆樓主

30/4/2018

126.8 lbs
30.4% fat rate

琴日我地一行17人去咗新界食私房泰菜,廚師係泰國人嚟,環境麻麻地因為坐戶外好熱,又有蚊但講真所有餸菜我都覺得超水準,最讚賞是泰式炇豬手同雞,甜品我食咗一件椰汁糕同埋兩啖芒果糯米飯淺嘗即止,午餐食到成兩點幾勁飽晚餐都食唔落,咁樣我琴日是一日一餐

夜晚攞住兩隻細啞鈴仔係屋企行咗半小時當幫助消化

所以今朝無乜重到好驚喜

珍珠宮

回覆樓主

琴日超市見到baby spinach 同kale 特價,kale 其實好鬼梗我麻麻地鍾意食,但係被稱爲super food 好似好有益咁所以都買咗,琴日無食晚餐所以今朝整咗一大盤沙律做早餐,食完好滿足呢

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-4-30 09:46
我覺得你好有心機整野食。我之前食減肥餐食咗三個月,之後已達到目標,但慣咗之後,都覺得好喜歡咁既飲食 ...

哇我同你一樣好鍾意食放題火鍋自助餐燒肉㗎,仲超鍾意食甜品雪糕嘅,但依家比以前食少咗啦,以前可以個個星期去食Sunday Brunch 㗎

我以前用低calories 加運動減肥好成功但好難keep, 因為食得唔滿足好易曝食

所以你雖然無再減磅但keep 到已經好犀利啦

我都係依幾年先學煑嘢食,以前我們係無飯夫婦,餐餐都出街食好唔健康,而家老咗要愛惜自己多啲啦所以先學煑簡單菜

禁止訪問

珍珠宮

IloveJJ 發表於 18-4-30 10:36
今次keep到我都好開心,可能因為低碳食法唔算難,以前嗰啲乜乜減肥餐我係跟唔到的。介紹我既朋友都keep到 ...

咁我要再努力啲減先得,見你keep 到咁開心我都好期待呀,大家一齊俾心機呀

禁止訪問

首頁
45678...37

尾頁

跳至