在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個小朋友已經是K3,我發現7成的同學仔個阿媽都係冇做野(而且應該有8成是新移民),大家有冇呢種情況? 好多時佢地係度講要帶小朋友去上興趣班,又跟學校去做課外活動,我完全搭唔到爹,因為平時都冇時間去

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

無7成咁多呀,但佢地係ftm當然熟絡啲,日日見面,我地wm要返工,邊得閒同佢地熟。

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我個女間幼稚園啲家長都多數要返工㗎, 無呢個問題, 不過, 我唔太鐘意同家長太熟, 因為我唔鐘意比較,最怕佢哋問呢樣問嗰樣
每日望住佢哋就充滿力量啦!

男爵府

有呀, 我個女又係K3都好多MAMA係FTM.....新移民都有6-7成呀.....
我地有WHATSAPP GOUNP 所以都有多少交流囉 用來通報下學校日常

別墅

Bbtvsvod 發表於 18-4-10 17:46
我個小朋友已經是K3,我發現7成的同學仔個阿媽都係冇做野(而且應該有8成是新移民),大家有冇呢種情況? 好多 ...

我女都係k3,學校有8~9成媽媽係新移民冇返工,有時都覺得自己係異族咁!反而女以前n班,大部份都係返工媽咪,感覺親切d!

男爵府

回覆樓主:

我囡間校有一半媽係ftm.見佢地收學校風好快。但無新移民家長。

男爵府

開心吸收勳章 想生BB熱投 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我囝依家讀K2, 讀N班時好多媽媽是WM, 但後來陸陸續續好多媽媽轉為全職媽媽, 我都想唔做, 但生活環境唔許可呢!

大宅

回覆樓主:

除非FTM 湊返學放學都有打扮,有質素, 小朋友漸漸長大,同學仔之間會比較,觀察人哋媽媽,我小時候都係,哈哈……

首頁

尾頁

跳至