好好愛自己?

tzelam2014
|
應該點做?
艾菲BB
|
做令自己開心嘅事,好似:食好野,買靚衫,化靚妝......
HongV
|
點樣愛人就點樣愛自己,有時愛人會忘了自己,記住幾愛都好,自己永遠是首位
miffyumiffy
|
艾菲BB 發表於 18-4-18 00:12
做令自己開心嘅事,好似:食好野,買靚衫,化靚妝......

贊成 我都係咁架
papagirl
|
要學好照顧自己,對自己好不是放縱那種,如大吃大喝後又極度後悔就不要做
ironmanmama
|
tzelam2014 發表於 18-4-18 00:08
應該點做?

送自己ㄧ個 massage
itdididi
|
謝謝提醒!

剛好有點失落和迷失就睇到大家嘅:

「自己永遠是首位」

又扶正我我想法了
萍pig
|
首先唔好渴強求別人愛自己,是第一步!

好多人唔開心,只因強求別人所給的愛。
ilikethis2005
|
我成日都好愛自己岩岩琴日先去整完甲又買完衫。

平日已經日日要返工湊仔,無乜時間出去,唯有扮下靚,自己開心下。
tsung
|
ilikethis2005 發表於 18-4-18 08:16
我成日都好愛自己岩岩琴日先去整完甲又買完衫。

平日已經日日要返工湊仔,無乜時間出去,唯有扮下 ...

beehoneybee
|
自己為先
kitbebe
|
想自己先, 做自己喜歡的事
nieualma
|
日日都要開開心心
Wild_Lady
|
首先要遠離一切令你痛苦的人和事,這是愛自己的第一步。
ARabbit
|
我覺得首先係接納自己
現在外貎,內在, 和境況如何都好
每天都找一些令自己開心的小事
自己做到的事(簡單就可以了)
然後無論背後是如何
都相信明天會更好
好好生活
就是愛自己
crystal媽咪
|
我好簡單,平時工作好忙有事,俾自己行下商場、睇下嘢,未必一定買到嘢呀。我都好開心

間唔中去做運動、吸收新鮮空氣、欣賞下啲海景。
又或者早幾日我好想食麥當勞,食咗幾日都食唔到。跟住買咗麥當勞去公園食,我都好滿足
Poyau
|
tzelam2014 發表於 18-4-18 00:08
應該點做?

尋回自我
白毛毛
|
ARabbit 發表於 18-4-18 09:08
我覺得首先係接納自己
現在外貎,內在, 和境況如何都好
每天都找一些令自己開心的小事

同意。愛自己首先必需學懂接納自己的好與不好。放鬆心態和生活。
vincentoby
|
做自己開心嘅事
litttle_o
|
萍pig 發表於 18-4-18 08:04
首先唔好渴強求別人愛自己,是第一步!

好多人唔開心,只因強求別人所給的愛。

講得好啱,我最近都有呢個覺悟,多謝提醒