又係退休要有幾多錢

張就仁
|

又係退休要有幾多錢-----30歲開始供款30年,到時可追通漲嗎?歡迎提出意見.
只參考,不是推介去做,風險請自行決定:中銀新推的年金產品「非凡休悠年金保險計畫」,最低年繳保費由4800元至16000元不等。中銀人壽副執行總裁及銷售總監張子裘表示,該產品內部回報率(IRR)為5厘,當中保證回報率約2厘。假設30歲開始供款30年,每月供款3000元,到65歲起每月預期可領取15000元。為增強產品競爭力,中銀以首年保費回贈作招徠,以中銀為出糧戶口的客戶,由即日起至7月16日,投保該年金產品後第2年,最高可獲得相等於12個月的保費金額回贈,上限為50000元。
PS:我會儲錢買NO:3 / 5 / 3988 / 房產信託基金....
Fishqqma
|
你而家三十歲
SaBB
|
張就仁 發表於 18-4-18 07:18
又係退休要有幾多錢-----30歲開始供款30年,到時可追通漲嗎?歡迎提出意見.PS:我會儲錢買NO:3 / 5 / 3988 / ...

1: 當中保證回報率約2厘!咁少?
2: 一供要供30 年,中途拿就血本無歸?

dlee_ca
|
non-sense
Poyau
|
又係退休要有幾多錢-----30歲開始供款30年,到時可追通漲嗎?歡迎提出意見.PS:我會儲錢買NO:3 / 5 / 3988 / ...

補蜆賺到笑
DonnieBB
|
每月預期可領取15000, 即唔係guarantee.
我記得初出嚟做野, 買咗份危疾人壽,果陣話10年後有咩事有現金保證,睇過條數幾勁, 家下每年睇返個所謂現金保證得啖笑 好彩唔係買得多, 當個保障, 靠佢當儲蓄就..
張就仁    發表於 18-4-18 12:46
張就仁
|
SaBB 發表於 18-4-18 07:49
1: 當中保證回報率約2厘!咁少?
2: 一供要供30 年,中途拿就血本無歸?
1: 當中保證回報率約2厘!咁少?-----睇到這點已沒興趣看,因我有人民幣收入,現隨便定期都有3 厘
2: 一供要供30 年,中途拿就血本無歸?----我無看清條款.
20150618bb
|
船到橋頭自然直
blinknogood
|
張就仁 發表於 18-4-18 12:45
1: 當中保證回報率約2厘!咁少?-----睇到這點已沒興趣看,因我有人民幣收入,現隨便定期都有3 厘
2: 一供要 ...

人民幣宜家定期有4厘呀
|
又係退休要有幾多錢-----30歲開始供款30年,到時可追通漲嗎?歡迎提出意見.
只參考,不是推介去做,風險請自行 ...

到65歲起每月預期可領取15000元,可領取幾耐先?
Mrs.Chan
|
請理財達人 ~ 大力督解畫
YY1101
|
Mrs.Chan 發表於 18-4-18 18:33

吾使解都知揾生意
要重做
Fishqqma
|
blinknogood 發表於 18-4-18 18:18
人民幣宜家定期有4厘呀

張就仁
|
YY1101 發表於 18-4-18 18:55
吾使解都知揾生意
要重做
聽書啦
已說:PS:我會儲錢買NO:3 / 5 / 3988 / 房產信託基金....
crystal媽咪
|
只參考,不是推介去做,風險請自行 ...

太長年期了,3O年。中途又不可取,又要比手續費……

留返d錢買3,5,939,1398,939……好過
張就仁
|
Mrs.Chan 發表於 18-4-18 18:33
照上列出回報字面已不用大力督解畫(歡迎參與). 因已有JM更正現人民幣定期有四厘
張就仁
|
20020116 發表於 18-4-18 18:21
到65歲起每月預期可領取15000元,可領取幾耐先?
資料:COPY FROM WEBSITE
http://std.stheadline.com/daily/news-content.php?id=1785680&target=2
C.Humphrey
|
blinknogood 發表於 18-4-18 18:18
人民幣宜家定期有4厘呀

邊間呀?
blinknogood
|
C.Humphrey 發表於 18-4-18 19:46
邊間呀?

我上兩星期睇過,中信6個月4厘,12個月4.05厘,永隆可能都有,恒生,渣打那些大行,3.8/3,9厘左右
C.Humphrey
|
blinknogood 發表於 18-4-18 20:49
我上兩星期睇過,中信6個月4厘,12個月4.05厘,永隆可能都有,恒生,渣打那些大行,3.8/3,9厘左右
...

又唔錯喎