衣櫃裏面有好多衫,已經擺咗幾年!

chkkkkk567
|
着尼着去得果幾件,有好多擺咗幾年冇郁過,好想狠心地一次過捐左佢!
bmuimami
|
行動啦
purple_onion
|
我有D衫已放在衣櫃十八年
LLMan
|
purple_onion 發表於 18-4-18 08:33
我有D衫已放在衣櫃十八年

我都係,不停幻想留比囡囡大個著
joyce1983
|
chkkkkk567 發表於 18-4-18 08:31
着尼着去得果幾件,有好多擺咗幾年冇郁過,好想狠心地一次過捐左佢!

三年以上冇著我就會拎去捐。如果唔係只會越積越多
123BBQ    發表於 18-4-18 10:05
vanessamom
|
女性的通病
ming1020
|

你要同自己定條底線:
1. 攞起件衫問自己呢兩年有冇著過,冇就可以同佢講88
2. 除非件褸係好貴,否則跟1去處理

溫馨提示,舊既唔去,新既就不斷黎
nieualma
|
支持捐出去
chkkkkk567
|
我已經將我平時着尼着去果幾件,放咗喺出邊擺衫既架,衣櫃好耐冇開過了!
kitbebe
|
捐出去啦!! 積埋積埋咁多唔著既衫, 衣櫃無晒位啦
chkkkkk567
|
我最怕係一開個衣櫃勁多蟲囉!
Poyau
|

坐言起行
ying_mail
|
斷捨離
ValerieBaBa
|
心動不如行動
Poyau
|
chkkkkk567 發表於 18-4-18 08:49
我最怕係一開個衣櫃勁多蟲囉!

清完衫再除蟲
SARIDON
|
清理咗佢啦,放多10年8載都會係咁放係度。。不如睇吓有有無人啱用好過。。
櫻花bb
|

早排執櫃,終於狠下心,兩年以上冇著過嘅(有d牌都未剪)全部拎晒去回收箱!
keroppipooh
|
想做就人做啦, 其實自己都心裡有數知道真係唔會再著返, 當你狠心執次勁既,你下次買既時候就會諗多陣架啦
beehoneybee
|
Go go go
jy0022
|
LLMan 發表於 18-4-18 08:34
我都係,不停幻想留比囡囡大個著

留比佢到時都唔興啦。