跳至

首頁

尾頁

子爵府

可以嗎? 價錢公度嗎?

大宅

kkyyn 發表於 18-4-18 13:58
可以嗎? 價錢公度嗎?

我搵左cannon,好似幾好,但冇計貴唔貴
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

子爵府

回覆 mrscow 的帖子

how much? 你有幾多野呢? from where to where ?
但google 找不到你所講的Cannon

大宅

回覆 kkyyn 的帖子

Canaan Storage Company Ltd[img=119,80]https://ci4.googleusercontent.com/proxy/QIpDTEQa4IUNPqWRrBL7QTy0yyGCRzBdJendh24c964FNd4atmtoaCc3SUQHWkbD-ZTk9reQBSZbKbdik7o3Q2kkvJBFWeOffzVqpg=s0-d-e1-ft#http://img502.imageshack.us/img502/1148/movinglogo.jpg[/img].

Website: [color=blue !important][url=]www.24362222.com[/url]

「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏离」(箴22:6)

大宅

mrscow 發表於 18-4-19 09:13
我搵左cannon,好似幾好,但冇計貴唔貴

我問左Oakland 50箱$19xxx

別墅

我都搵緊搬運公司到美國東岸,一般door to door 公司好似Asia Express, Crown 都係三萬至四萬。Seven Sea online quote 萬五左右,不過好似要自己packing 同搬箱,要打去先知香港出發流程係點。
如有其他資料請分享。可能多幾單可以傾到好D discount。

伯爵府

好媽媽勳章

charcoalpig 發表於 18-4-22 17:48
我都搵緊搬運公司到美國東岸,一般door to door 公司好似Asia Express, Crown 都係三萬至四萬。Seven Sea o ...

我嚟緊用Asian tigers, 一般door to door 價錢。

複式洋房

charcoalpig 發表於 18-4-22 17:48
我都搵緊搬運公司到美國東岸,一般door to door 公司好似Asia Express, Crown 都係三萬至四萬。Seven Sea o ...

我用過seven sea,佢係俾啲紙箱你自己pack, pack完佢會上門收,到美國佢會送到去你屋企,service我覺得都ok既,但我都想搵吓仲有無其他選擇

子爵府

回覆 mrscow 的帖子

1箱的size (HxWxL)是幾多呢?

子爵府

回覆 charcoalpig 的帖子

discount 應該就無 ga la, 我老公覺得自己pack箱都無問題wor, 不過我運按摩椅, 1 個大應該吾夠, 可能要1大+1中

子爵府

回覆 heman_heha 的帖子

咁Seven Seas 你邊part吾滿意, 所以, 想搵其他公司搬呢?
u from where to where?

複式洋房

kkyyn 發表於 18-4-23 12:11

咁Seven Seas 你邊part吾滿意, 所以, 想搵其他公司搬呢?

我係由HK去NY, 又唔係話唔滿意,咁如果有平啲既又好既,咁就梗係轉啦!

子爵府

HK >> NY, 和我一樣ar,
我問左ASIAN 老虎, 佢話若搬, 一定是DOOR TO DOOR,
及要收一個叫不知什麼的費(政府收的) (若是cond or apartment), house 就可以不用.

你當年seven seas 有收這費嗎?

複式洋房

kkyyn 發表於 18-4-24 11:09

HK >> NY, 和我一樣ar,

我嗰陣有個goods examination fee, 大約US$1xx, 但就無你講嗰個收費,不過我覺得seven sea收費未係最貴,但應該可以有啲平啲,所以先想搵過第二間

子爵府

Seven Seas 有3個移動木屋的size,
點知自己適合,大/中/小那個尺碼.

其實, 我是覺得1個大size的移動木屋, 我應該不夠, 所以, 餘下的訂多個大/中/小那個尺碼而已.

移動木屋"報關/清關"麻煩嗎?

thx thx

子爵府

HI, Heman_heha,

你那時是否都是自己pack好晒,
跟住放入佢間移動木屋,
需要注明每盒放什麼嗎?

用Seven Seas 移民搬運, 有什麼要注意的地方呢?

thx thx thx so much

複式洋房

kkyyn 發表於 18-5-24 13:00

HI, Heman_heha,

我嗰陣唔係寄好多,佢係預先俾啲紙箱我pack, pack好佢就上門收啲箱,然後填啲文件時就要寫明啲箱入面有啲咩咁

首頁

尾頁

跳至