潮流時尚

跳至

首頁
12345...24

尾頁

男爵府

回覆樓主

工欲善其事,必先利其器。既然預咗係去掃貨,就一定要預被最多嘅位置帶戰利品番香港。
我就誠意推介呢一個品牌嘅喼。
佢應該係我老公搜尋左咁多年,放到最多野嘅喼。佢最好嘅就係仲可以放大到!
大家可以比較下,同我朋友嘅喼,容量係咪差好遠呢!
由於要搭內陸機由巴黎去波爾多,只可以帶一個行李所以去程係喼中喼。
而我亦都會習慣將一啲預備會捐出去嘅衫著去旅行,咁又可以慳返啲位啦!
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

別墅

oneonemama 發表於 18-4-18 19:17
工欲善其事,必先利其器。既然預咗係去掃貨,就一定要預被最多嘅位置帶戰利品番香港。
我就誠意推介呢一個 ...

你真識貨,Lojel 好好用!

伯爵府

oneonemama 發表於 18-4-18 18:02
No no, 有心人士做咗啲嘢姐!唔緊要重新再嚟過。反正我就係問心無愧,我先至唔會因為一啲小人而改變自己鍾 ...

支持、欣賞

別墅

回覆樓主

一一媽,好喜歡睇你post, 我買吾到靚袋都可以睇你戰利品望梅止渴。吾會有好多人好似你咁無私分享

男爵府

Kendybaby 發表於 18-4-18 19:32
你真識貨,Lojel 好好用!

最重要係價錢唔貴,唔使錫住用
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

子爵府

回覆樓主

留毛學野

男爵府

回覆樓主:

thanks for sharing 一一媽

男爵府

回覆樓主:

巴黎靚仔sa: part 1
第一日去到巴黎返到酒店都已經六點鐘所以就冇去到Shop,喺附近食下晚飯就算啦!
上飛機前登記左FSH appointment, 可惜最後派彩係已經full晒
所以第二日我就決定一早起身等George v 開門。大約五年前來講呢一間買嘢嗰時遇到一個好好嘅sa, 俾咗張卡片我。可惜嘅係去歐洲之前工作太忙,我唔記得預先send定email俾佢。
一早去到我仲係排頭位添!點先入到去佢哋就話俾我聽sa放咗假,失望嘅表情完全表露無遺。佢就話唔緊要會安排佢嘅下屬serve我。係一個後生女,都好Nice嘅。
袋上一如以往全部都係寫住display only
一坐低佢問我想要乜, 咁我就話想買馬仔銀包同埋袋。佢都好爽手就俾咗兩隻馬仔我,同埋銀包都係想要嘅顏色。見到呢條新嘅手帶都好靚,就同朋友每人一條。
可惜嘅係佢話今日冇袋,叫我聽日先返去,但係我聽日一早就要飛去波爾多。佢就同我講下次要留喺巴黎多兩三日,比時間佢哋去安排袋。最好就係留星期一至四。

wcpcelia    發表於 18-4-19 17:42

大宅

oneonemama 發表於 18-4-18 19:17
我就誠意推介呢一個 ...

見到依張相,第一反應就係一一媽你哋收納技術好高啊,要學習下

侯爵府

jasonmama888 發表於 18-4-18 18:08
我上年去左轉日本,0 spending 有b k offer,但唔啱色同size,所以無要,寧願留喺香港啱色啱size 至買,始 ...

Thanks for your sharing!
上次去德國買左一大堆accessories, 因為太耐冇去過歐洲,當時euro 平又太興奮,雖然我都鐘意同會用,但緊係想洗左$ 攞到B or K 就最抵la, 今年去Italy euro 升左又知道點spend 都唔會買到,所以忍手,留返d 彈葯去Paris 總店試好過。

大宅

oneonemama 發表於 18-4-18 17:48
係歐洲買到H, 相信係好多jm夢寐以求嘅事情。
藉住今次同朋友去歐洲玩,希望沿途同大家分享少少買H嘅經歷。
...

谢谢你的無私分享。我七月都会飛一轉巴黎,希望今次有收穫啦!

侯爵府

oneonemama 發表於 18-4-18 18:37

以我所知佢哋淨係會check到同一個國家嘅record,等於佢 ...

Thanks for your detailed sharing!
上次去德國我都有帶cc earrings, 衣着整齊普通旅行look, 冇帶名牌袋,驚過security check 整花。德國sa 好nice, 我都同佢有傾有講,不過佢講到明唔會有機會係德國買到B Or K, 本來想要個L or bolide 27 佢都話真係冇貨,下次再去只可以幫我手買L or toolbox. Italy 有L30 offer不過sa 態度唔好同埋我prefer L26 所以冇要,希望下次我去Paris 會有luck 買到,真係想買埋k25 k28 同B 25 就收手了!

男爵府

回覆樓主

之後就去食咗個麥當勞先。係歐洲原來食麥當勞都好貴,不過又真係好食過香港。
雖然冇appointment, 但到巴黎,冇理由唔去朝聖㗎!於是乎就去FSH
入到去先去睇銀包, 想要嘅顏色同款都冇, 諗住扮吓楚楚可憐同佢講冇appointment, 女SA 態度非常之差,鬆一鬆膊頭話冇辦法。
然之後就上2樓去睇鞋,我睇中左兩對,今次係個男sa, 佢就態度好好咁同我講呢個係制度,佢都幫唔到,叫我去返small leather goods department 試吓。
本來諗住想走,但諗諗吓又唔憤氣。覺得點都要去望下啲袋,冇得買睇下都好。
袋旁邊就係home department, 本身一直都想買一個cushion, 正正棋喺隔離就有個靚仔sa, 我就問佢有咩顏色,佢就叫我等一等,然之後就拎晒所有顏色出嚟俾我揀。
咁我覺得佢好似好helpful咁,我就用我僅餘仲記得嘅少少法文同佢講:真係好唔開心,約唔到appointment,但係我聽日就要走。
佢問我想搵啲乜嘢,我就話每一個人都想b k, 不過有到lindy26, 我已經好開心
佢就叫我等一陣,睇下可唔可以令我開心啲

男爵府

xox_xox 發表於 18-4-18 20:03
見到依張相,第一反應就係一一媽你哋收納技術好高啊,要學習下

之後會分享下點樣收納嘅

別墅

jasonmama888 發表於 18-4-18 18:08
我上年去左轉日本,0 spending 有b k offer,但唔啱色同size,所以無要,寧願留喺香港啱色啱size 至買,始 ...

我7月都會飛日本呀,會吾會好似你咁好彩呢?

如果可以0spending買到 B,k,c 就好啦。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

oneonemama 發表於 18-4-18 17:58

係唔係真正用家根本唔緊要,想睇靚袋、想睇靚野就可以嚟 ...

男爵府

回覆樓主

支持!
好中意睇靚同分享!

男爵府

牛年勳章

支持正能量!支持繼續分享靚袋、靚衫、靚鞋 同一切靚嘅嘢⋯⋯

大宅

回覆樓主

多謝一一媽媽無私嘅分享呀

男爵府

oneonemama 發表於 18-4-18 20:37