懷孕前後

跳至

首頁
12345...9

尾頁

洋房

複式洋房

Plingling 發表於 18-4-24 17:04

Hi~我都系5W,約左5月中去照閃閃,政府排到6月中睇

水晶宮

回覆樓主

洋房

回覆 BearBear2018 的帖子

恭喜 唔知有冇人開左 whatapps 群組 交流下呢 . 想交換下心得 同感受 ,大家學下野 , 我下星期五去照啦 ,超級緊張呀 .

洋房

shannnb 發表於 18-4-25 08:39
恭喜 你幾時去照心跳 ,我下星期五去啦 ,宜家都好緊張啦 . 唔知有冇人問左 whatapps群 可以交流下呢 . ?

水晶宮

好累, 未食早餐之MA, 好似個人無晒力, 就暈咁.但...唔係遲食WO, 正常都番到公司樓下買, 再食咋WO。
好似要我出門口前就食左早餐咁。

洋房

回覆 shannnb 的帖子

我暫時只係成日覺得好攰 ,同埋個肚成日都好似頂住頂住咁,食野反而食小左 ,好攰 好易就攰.

水晶宮

Plingling 發表於 18-4-25 09:21
回覆 shannnb 的帖子

我暫時只係成日覺得好攰 ,同埋個肚成日都好似頂住頂住咁,食野反而食小左 ,好攰 好易 ...
成日唔餓, 但食小D, 隔一陣就會突然累到不能了, 無晒D能量咁.唔知以為自己咩事變左條豆腐咁

洋房

shannnb 發表於 18-4-25 09:45
成日唔餓, 但食小D, 隔一陣就會突然累到不能了, 無晒D能量咁.唔知以為自己咩事變左條豆腐咁
...
係呀係呀 講得冇錯 , 突然間會覺得自己好冇用,

大宅

回覆樓主

我都係5week 幾,只係個人好攰,訓多左。

我今天先去政府排期。8week 幾照閃閃

水晶宮

其實有冇咩話一定幾多周要做咩檢查?排左威院同健康院既期了.
又約左私家照超聲波,
但好似煮到埋黎食, 唔知究竟有幾多野要做咁.

複式洋房

shannnb 發表於 18-4-25 11:43
其實有冇咩話一定幾多周要做咩檢查?排左威院同健康院既期了.
又約左私家照超聲波,
但好似煮到埋黎食, 唔知 ...

(選擇性) 7-8w 照閃閃(心跳)
(必要性) 11-13w 度頸皮(早期唐氏)
(選擇性) 11-13w T21/Nifty/Panorama (做左可以唔使度頸皮)
(必要性) 20-22w 結構檢查
(必要性) 0-40w 見啡見紅劇痛就要去產檢
其他產檢豐儉由人,想見密啲就安排私家超聲波密啲,否則無事無幹政府定期產檢都夠。

別墅

回覆樓主

今日5w3! 除左半夜要起身去廁所 同埋有點便秘 so far都ok! 本身約左聽日產檢 (因為上星期有m痛feel 但而家好似無乜)但諗諗下又怕咩都照唔到仲驚 決定7w幾先照啦!

水晶宮

pkduck09 發表於 18-4-25 11:51
(選擇性) 11-13w T21/Nifty/Panorama (做 ...
唔該晒! 咁樣好清楚, 唔再覺得盲摸摸。

水晶宮

sk21208 發表於 18-4-25 11:59
今日5w3! 除左半夜要起身去廁所 同埋有點便秘 so far都ok! 本身約左聽日產檢 (因為上星期有m痛feel 但而家 ...
我BOOK左8WK幾先照, 唔好太早自己嚇自己...

洋房

都幾驚嫁 驚咩都照唔到 所以好想成日都照 可以睇到佢安全 就放心好多.
我都多左半夜去廁所呀 ,但暫時冇嘔同變左口味 ,可能未有咁快有反應住,其實冇反應有時都驚,唔知bb 係咪唔夠營養 定唔知點,仲係覺得好唔真實咁

男爵府

(選擇性) 11-13w T21/Nifty/Panorama (做 ...

好似好有經驗咁第幾胎?

水晶宮

有冇人已經覺得BRA好緊?
我2/ 3 日黎, 都成日好想係公司除左, 好緊啊..

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

好詳細,唔該妳

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

請問妳知唔知道廣華定瑪麗做產檢好啲?

PS:兩間醫院嘅住址證明我都有,
已選擇開刀,只係去埋政府做產檢穩陣啲

首頁
12345...9

尾頁

跳至