家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,怕格價,誠心求推介

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

回覆樓主:

我上年買中人壽,20年後有唔止double回報,夠哂讀書,有興趣pm,我send我份plan你睇吓!

別墅

sandramama 發表於 18-4-28 18:37
我上年買中人壽,20年後有唔止double回報,夠哂讀書,有興趣pm,我send我份plan你睇吓!
...

pls pm

男爵府

畀面勳章

qulyquly 發表於 18-4-26 14:53
如題,怕格價,誠心求推介
唔好怕麻煩, 一定要格價, 尢其係儲畜保險呢樣野, 格唔格價的後果絕對可以令到全個儲蓄的總投資回報相差一半以上. 要知道所有保險公司計劃書度個回報通常會吹到好大, 代理人又會講到點樣好(唔作到咁大又點吸引到人幫襯), 但儲蓄保險呢樣野有好多技巧, 最緊要係要清楚知道計劃書裡面所有非保證的預期回報最低可以得番一半,
唔好剩係聽代理人一面之詞, 一定要自己100%完全明白先至好簽約.

BK 好多苦主話供左十幾年先至唔駛蝕錢就係冇格價的後果.

https://hk.finance.appledaily.com/finance/daily/article/20170103/19884706

Albert18    發表於 18-6-9 13:15

別墅

ashpoke8811 發表於 18-4-27 12:14
我上年岩岩生完,即刻買左比仔仔,儲蓄危疾加人壽,覺得幾全面。
你想知就pm我啦,我agent幾好的,我唔shar ...

pls pm

洋房

ashpoke8811 發表於 18-4-27 12:14
我上年岩岩生完,即刻買左比仔仔,儲蓄危疾加人壽,覺得幾全面。
你想知就pm我啦,我agent幾好的,我唔shar ...

Pls pm details

大宅

回覆樓主

我2年前幫大仔買左份,第二年開始年年派錢派到100歲,諗住比佢讀書儲下錢,但我細仔6個月郁未買(emoji)(emoji)‍♀️

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

lovepinkybb 發表於 18-6-9 01:34
我2年前幫大仔買左份,第二年開始年年派錢派到100歲,諗住比佢讀書儲下錢,但我細仔6個月郁未買(emoji)(emo ...

呃到離譜,50年後派到的錢應該祗夠食早餐,因世界上是有通脹的~

請問儲蓄保險值唔值得做 http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=10058234
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

民房

sandramama 發表於 18-4-28 18:37
...

有興趣!麻煩pm thank you(emoji)

男爵府

畀面勳章

MandyCwhy 發表於 18-6-12 03:02
有興趣!麻煩pm thank you(emoji)

嚴格來說,係 16 年 賺多1倍,
10 年後退保套現, irr 4.x%,
回報畧高過同等相约公司評级的 10 年債卷。

首頁

尾頁

跳至