自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

翡翠宮

畀面勳章

[東方日報]斥Andi推「小龍女」拍片 吳綺莉:畀人睇到佢真面目

「小龍女」卓林去年12月已飛抵加拿大,母親吳綺莉一直與她保持聯絡,但沒再向卓林提供生活費用。當卓林意欲「尋爸」的短片曝光後,吳綺莉得知女兒尚算安好,接受電話訪問時大讚卓林勇敢:「愛情真係好偉大,佢亦好聽女友話。其實唔緊要嘅,總之發生乜事都好,佢都可以返屋企,屋企嘅大門隨時為佢而開,媽咪會等佢。我本身都唔係一個脾氣好嘅人,亦唔識氹人,依家都喺度學習緊。」

「唔應該怪責父母」

然而當吳綺莉得悉女兒與網紅女友Andi拍片「網上求助」,女兒自稱「成龍女兒」,更叫網友轉發她們的視頻尋求各界幫助,吳綺莉即表現相當激動,力斥Andi不是:「佢卅幾歲,做過老師兼有社會經驗,去引導一個十八歲、完全冇經驗嘅年輕人拍片,相信係一個錯誤嘅價值觀。我覺得冇錢生活應該去搵工作,而唔係拍片話畀人知我冇錢、我爸爸係邊個!全球人類都係為工作而努力,唔係借人哋嘅名聲去搵錢,呢個唔係正確嘅價值觀,都唔合邏輯!」

談到卓林的情緒病,吳綺莉續說:「佢情緒上係有問題,舊年就應該睇醫生,尋求專業人士醫治,不過佢走咗冇睇醫生。講真唔通窮就要去打劫銀行?呢個唔係正確道理,做人就要自己努力,唔應該怪責父母,嗰個三十幾歲嘅推佢去拍片,畀人睇到佢真面目囉﹗香港幾多人攞最低工資都返工,冇工作就出嚟拍片鬧父母,咁一日咪好多呢啲片?佢(卓林)入世未深,世上冇十全十美嘅父母,自強最緊要。(呢幾日有冇同卓林聯絡?)呢啲我唔想講喇。」
日日是好日

珍珠宮

mother904 發表於 18-4-28 12:52
[東方日報]斥Andi推「小龍女」拍片 吳綺莉:畀人睇到佢真面目

「小龍女」卓林去年12月已飛抵加拿大,母親 ...

十分認同

大宅

回覆樓主:

好同情佢,作為母親,感受到嗰份心痛。

男爵府

2024年龍年勳章 減齡達人勳章

認同+1

公爵府

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

唉。。。

伯爵府

回覆樓主

認同
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

作為媽媽係好無奈,身邊一個親人都走曬。
當初可能佢都係想公開有個女,等人照顧佢。
點知女都唔認、大的又唔要
可能佢睇化咗,點知個女又走埋去、又搞成咁
不要從別人的嘴裡去認識我

已刪除用户

回覆樓主

男爵府

回覆樓主:

作為媽媽, 我覺得佢做得有承擔了, 放開女兒去飛, 得來的是擔心, 但也只能等 ...等她回頭, 識飛回家

公爵府

+3金熱血 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

尼個女唔生性

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

畀面勳章

我相信吳綺莉前世一定欠成龍同卓林好多債
日日是好日

水晶宮

回覆樓主:

心痛

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

等個鬼婆覺得無油水抽肯放手, 咁就有希望LA!!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

佢跳出左媽媽既角色,作為旁觀者咁去評論呢個人、呢件事。所以,比較中肯、理性。對佢作為媽媽黎講,咁做真係一d都唔容易。加油!希望佢地可以走過。

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

認同佢既講法

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

有隻魔鬼係個女身邊,個呀媽都幾難攪

男爵府

回覆樓主

我覺得佢好慘,當年千夫所指都堅持生左個女,衰男人無盡過一日責任,養大個女,相依為命,但又誤交損友,絕對體會到佢的心痛。佢個回應都無怪個女,所以我唔明點解BK咁多人都憎佢。

wcpcelia    發表於 18-4-28 16:12
jasonkot    發表於 18-4-28 13:55

首頁
12345...10

尾頁

跳至