婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

咩叫做嫁入黎總辛苦, 痴左線!!!
我係你真係走都走唔切, 最重要係未有小朋友
為你將來著想真係早D離開呢個地獄

我奶奶都講過我唔捱得苦
我同老公講做咩要我捱苦
甘我嫁入黎做咩?

伯爵府

畀面勳章

kplett 發表於 18-5-5 06:52
你講得好好!
不過呢幾日都仲係好掛住份蛋治,我父親母親都好唔開心。
今朝起身仲喺度諗,我係咪做得好錯

我有兩個女,
如果佢地咁唔好彩遇到呢類男家,
我係會好支持佢地離婚,
一個連自己女人都爱護及照顧唔到嘅男人,要來干嘛?
你可以擁有更好的,加油!
從新出發吧

別墅

kplett 發表於 18-4-29 01:59
結婚一年多,儲錢想買樓。奈何樓價貴,仍未達目標。姑姐有地方,暫時整間屋可以借給我們用。但是老公有情緒 ...

或者大家冷靜下先
我覺得相愛唔一定要結婚 有問題亦不必急於離婚
就先讓現狀冷卻 睇吓大家冷靜左之後可唔可以傾得到
如果老公係有睇開醫生 有機會佢冷靜落黎既時候會諗得通 其實唔同父母住 又有咩咁大不了?
其實你係無可能同三個有情緒病既人(仲要有兩個唔肯睇醫生)一齊住 如果只係是否同住都要激動到嗌離婚 咁點做人世?
最慘攪到連你都有情緒病 咁就真係唔抵喇

大宅

回覆樓主:

唔諗自己都諗下將來既小朋友,呢個絕對唔係一個好既成長環境,
好好愛自己,慢慢放低,重新出發。

複式洋房

回覆樓主

今天我們兩人終於見面,我們平靜地協議離婚,他說會找律師去處理。
愛一個人,就是希望對方會開心。婚姻把我們都綁在一個無法承受的角色裏,我沒有辦法處理他的病情,遇到事情自己會亂了方寸,只會令事件更亂。他無法控制自己,也不是容易解決的問題。
大家退一步,共識是離婚不是要變成敵人,只是換回朋友身分。
雖然不是最好的結局,但這樣也不算太差。

公爵府

kplett 發表於 18-5-18 22:45
今天我們兩人終於見面,我們平靜地協議離婚,他說會找律師去處理。
愛一個人,就是希望對方會開心。婚姻把 ...

講真,你C6這種情況再加上他父母都有問題,真的不適合組織家庭,別再去害另一個無辜的女人啦?他永遠與他父母生活在一起做一名乖寶寶咪幾好Lo ? 做乜要去害人?

洋房

回覆樓主:

你老公幾大,拍拖幾耐?
我都好明白同6299同住既難處,夾唔到同住只會自己屈出病來
你老公好似唔係好識體諒你,像媽寶一樣,佢住開男家,好食好住咩都唔想變。你話佢工作不太穩定,我唔建議買樓,一陣佢冇工開,你就變得好大壓大,仲要照顧埋媽寶,都時你頭都大。
不如俾d時間大家冷靜下,再傾,如果佢有搵你,即係仲有機會
如果冇,一係你就甘心同佢地住一世,再唔係只好分開。

大宅

kplett 發表於 18-4-29 02:40

如果可以我都真係唔想分開住。但係佢一直戒唔斷奶咁一定要黐 ...

唔好話我衰⋯⋯有情緒病已經唔會嫁!
人生苦短,何必往死裡走呢!

我愛我自己多D

伯爵府

回覆樓主

離。
情緒病好難頂,仲要三個。你也千萬不要生小孩,因為情緒病可遺傳。
結論:早離早著。
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

大宅

回覆樓主

人係自私架啦!你老公唔愛自己都唔會叫你搬返去住,愛自己冇問題喎!你為自己好快啲走。

子爵府

祝福你!希望你會搵到更好的一個!

複式洋房

little06 發表於 18-5-21 10:32
祝福你!希望你會搵到更好的一個!

謝謝你的祝福!

男爵府

回覆樓主

癲架喔 如果生bb 都有問題la
te quiero mucho mi amo

男爵府

回覆樓主

尼d mami boy 你仲要?只能講可憐之人必有可憐之處
te quiero mucho mi amo

子爵府

祝福,支持您的決定

男爵府

MommyPanel勳章 育兒性格勳章

唉 ... 你點解會嫁個咁既人? 仲要成年你先反問該不該分?

我屋企曾有情緖病病人.... 我冇可能接受到有情緖病既情人/老公同有情緖病既6299 ....

1。唔同埋一齊住就唔係兩公婆
唔一定期 仲有係佢唔同你住定你唔同佢住先?!
2。之前又話你男家住又唔住就係出爾反爾
痴線, 我冇情緖病, 更唔想有情緖病, 點一齊住先?!
3。 你嫁得比我就預咗要好辛苦㗎啦,以後仲會更加辛苦添啊
呢句正, 一個願打一個願捱, 你接受到就唔好離婚啦!
4。你唔嚟男家住我哋就離婚
都係同一句, 一個願打一個願捱, 你肯返去住到就唔好離婚啦!
5。我唔會搬去你姑姐借俾我哋住嗰度住
呢句我同意, 冇理由住姑姐度 ... 响外人眼中真係唔係咁好!
6。錢銀上嗰啲嘢我一早諗好晒你唔使擔心
你仲信既話, 我會懷疑你有智力問題 ....

伯爵府

回覆樓主

共實 樓主根本唔了解認識情緒病

講係天下無敵架

我屋企人 朋友 都有情緒病 個個都話想努力上進 結果十年後跟十年前都無咩分別

侯爵府

kplett 發表於 18-4-29 01:59
結婚一年多,儲錢想買樓。奈何樓價貴,仍未達目標。姑姐有地方,暫時整間屋可以借給我們用。但是老公有情緒 ...

樓主,其實就算你而家中左六合彩頭獎,有筆錢可以即刻買樓,你老公都唔會同父母分開!呢個係問題所在。

大宅

candysandy 發表於 18-4-29 09:26
雖然寧教人打仔,莫教人分妻,但如果唔想自己都有情緒病,分開啦。
始終現實同理想係2回事,你根本冇能力改 ...

同意! 咁樣一齊住真係小心悲劇發生!日後生左小朋友可能仲大鑊

大宅

希望樓主以後可以開開心心

首頁

尾頁

跳至