興趣嗜好

跳至
[汽車] 考車肥咗3次  

首頁
12345...6

尾頁

大宅

bosch 發表於 18-5-2 08:21
有冇轉師傅,同埋考試肥乜野?

第一堂时遇上咸湿C傅轉咗;第二堂果个阿Sir勁鬧

人+学咗成8堂都教5曉我轉湾;又轉咗这个C傅

大宅

hamsubbb 發表於 18-5-2 12:55
其實,你貪得意去學? 定真係有需要想揸車先?

最初c6叫我推咗1年;佢为咗迫我去學,送咗辆车俾

我,我都有5开心,觉得佢焗我去;但我见今年冇咁

忙,咪去考吓law

大宅

20150618bb 發表於 18-5-2 13:22
去...........点解唔去,你肥邊個部份

第一次肥紧张入錯路口,逆線行车;第二次衰左邊

有死车,过了右線,轉左湾时跟左邊線的车太贴,

轉湾位置不正确;第三次衰过死车后,返回原本路

線时,扭軚大咗,衰軚盤控制不正确+太接近物体

大宅

Titi 發表於 18-5-2 16:29
唔考就浪費左之前的付出了

我每肥一次,都要用更多金錢、时间、挫敗去学车

大宅

QueenBallet 發表於 18-5-2 17:43
Me too. I failed today. I failed three times already.
Add oil.

多谢妳鼓勵!妳会俾几多次机会自己?

大宅

werty 發表於 18-5-3 01:55
你哋要講多啲資料大家先可以討論下。

考邊區?乜車?之前三次肥乜?

第一次忠义亍一線;第二次培正3線;第三次忠义1

線,私家自動波

大宅

Mcmanaman 發表於 18-5-3 14:05
考邊條線?

忠義亍1線、培正3線、忠义1線

子爵府

陳太2013 發表於 18-5-3 23:27

你要操多d先得,基本功未掂唔好夾硬去考,練得多自然功多藝熟
我4月尾都肥左忠義街,7月會考番同一地點

加油!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

陳太2013 發表於 18-5-3 23:17

人+学咗成8堂都教5曉我轉湾;又轉咗这个C傅 :t ...

你一定要再轉師傅,要搵一個你上堂時唔會緊張既師傅。試下上網搵下有冇口啤好既師傅。女師傅會唔會好d?

你可以繼續學,不過真係練好d 技術至去考。你連揸車都未掂就去考,不停肥佬係嘥錢嘥時間,仲會減低自信。

轉彎果d 有時要靠感覺。我響外國考牌,冇人教點轉彎,乜都係自己去感受。

你緊張而入錯路,因為人一緊張就乜都睇唔到,又會眼定定唔望鏡,仲有一定要學望遠d,你預早知道路情況,可以預早準備同埋及時作出反應,呢樣一定要多練習。

我同幾個朋友都學左好耐至去考,有人 一 take pass, 有人考左6,7次,而家大家都可以自己揸車。所以我覺得你不妨俾多次機會俾自己。

大宅

陳太2013 發表於 18-5-3 23:17

人+学咗成8堂都教5曉我轉湾;又轉咗这个C傅 :t ...

有幾咸濕呢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

陳太2013 發表於 18-5-3 23:27

陳太,你可能太緊張喇,放的......當係玩樂唔怕再來,合共學左幾多鐘?

大宅

陳太2013 發表於 18-5-3 23:33
忠義亍1線、培正3線、忠义1線

不如洗多少少, 報沙田/元朗駕駛學院.

佢地D 路線, 易好多.

考到牌後, 先搵 cfu 補鐘.

大宅

陳太2013 發表於 18-5-3 23:29
多谢妳鼓勵!妳会俾几多次机会自己?
Yes, I will.

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

照考,唔好停

大宅

Titi 發表於 18-5-4 00:06
你要操多d先得,基本功未掂唔好夾硬去考,練得多自然功多藝熟
我4月尾都肥左忠義街,7月會考番同一地點

我c6心急,肥咗要我報快期,叫我快D考,驚我技

術生疏~但我也要湊2个女、興趣又不太大,成日

觉得自己技術一般咁law

大宅

bosch 發表於 18-5-4 08:32
你一定要再轉師傅,要搵一個你上堂時唔會緊張既師傅。試下上網搵下有冇口啤好既師傅。女師傅會唔會好d?

...

多谢妳鼓勵!只是觉得原來合格都不易的

大宅

hamsubbb 發表於 18-5-4 09:38
有幾咸濕呢?

上堂时90mins,经常有意无無捉/摸我2只手

大宅

20150618bb 發表於 18-5-4 11:46
陳太,你可能太緊張喇,放的......當係玩樂唔怕再來,合共學左幾多鐘?

唉~已学40hrs la,可能我时常不集中啦

大宅

Mcmanaman 發表於 18-5-4 12:13
不如洗多少少, 報沙田/元朗駕駛學院.

佢地D 路線, 易好多.

我谂我真的要改進技術gei,肥咁多次,5通次次濑

天时、考牌官咩

大宅

QueenBallet 發表於 18-5-4 22:15
Yes, I will.

咁妳係咪会5理肥幾多次,都永不放棄直至pass为
止ga?

首頁
12345...6

尾頁

跳至