興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

市民可以向公共圖書館,提出購置圖書的建議

詳情:
https://www.hkpl.gov.hk/tc/about-us/collection-develop/suggestion.html
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如大偵探福爾摩斯圖書館係無嘅, 我會買 或叫小朋友同同學借或交換睇.

公爵府

回覆樓主:

圖書館有時都幾搞笑,譬如我睇到簡體書有上下集&結局篇上下集,我見圖書館淨係得結局篇上下集, 咁我自己買咗上下集,睇完問圖書館要唔要,我可以捐比佢哋,圖書館人員話唔要, 咁你個館藏淨係得完結篇上下集,叫人哋點睇之前嘅故事?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

mymarigold 發表於 18-5-2 18:06
圖書館有時都幾搞笑,譬如我睇到簡體書有上下集&結局篇上下集,我見圖書館淨係得結局篇上下集, 咁我自己買 ...

公爵府

回覆樓主:

我二月時向圖書館提出買《魔幻偵探所》第33同34集, 五月份圖書館已經購買咗第33集, 第34集仲要等, 啱啱四月又出咗第35集, 已經同圖書館申請購書, 唔知會等到幾時, 可能到時又已經出埋第36集......

複式洋房

你想揾咩書?e book 得唔得?

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

mymarigold 發表於 18-5-2 18:06
圖書館有時都幾搞笑,譬如我睇到簡體書有上下集&結局篇上下集,我見圖書館淨係得結局篇上下集, 咁我自己買 ...

你問 counter? 定話得事的人? 佢地有讀者意見茶敍,不過剛過

公爵府

CTPIG 發表於 18-5-16 23:07
你問 counter? 定話得事的人? 佢地有讀者意見茶敍,不過剛過

館長

洋房

回覆 wong2323 的帖子

呢個好實用,如果圖書館最後真係買,會唔會有通知?
錯過後哪可回頭......
free to talk anything

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

回覆 傻傻地 的帖子

會打電話通知,我上次提議買書後, 圖書館有人打來話比我知他們上左架可以借了。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

洋房

回覆 mcdullyiu 的帖子

咁政府都幾好服務,有埋提示比你得閒我又申請下D 書先

錯過後哪可回頭......
free to talk anything

大宅

mymarigold 發表於 18-5-16 23:10
館長

同唔同出版社呀?
有啲出版社唔俾圖書館買

大宅

回覆樓主: