嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前試左H 牌5.5,到底係咪太酸呀?bb個patpat好紅><
轉返ichiban 就無事!同埋p牌吸既量真係多好多!同樣用3個鐘H牌就紅晒patpat, 又濕到流出黎咁樣,
P牌仲頂到!起碼唔會紅!

複式洋房

美好大世界2017勳章

回覆樓主

我囡囡都係用P牌ichiban 片片架,佢質地柔軟,而且吸濕力強又透氣,用後未試過爆片,而且冇攪到囡囡pat pat 紅,好好用喔!

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

Pampers ichiban 拉拉褲勁好用 ,吸濕力強又透氣, 訓過夜都好乾爽!

別墅

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

我小朋友都係用P牌嘅ichiban片,同H牌比較,P牌吸濕力強真係優勝嘅!

別墅

回覆樓主

其實尿片呢樣野真係要夾個bb,唔一定人其他bb 用得好,你bb都會,我自己2隻都用過一開始用H牌5.5,因為夠細,起初都ok,但之後開始漏得勁左,而Pampers Ichiban就無漏過,我bb用過夜都無問題,所以可能同吸水力有關。

如果你bb比較容易pat pat紅,應該每次換片都搽凡士林或轉片膏再夾片片,如果Pampers 好用就繼續用,到真係想轉片就拎其他片片試用裝試左先。

最近天氣熱如果up住pat pat,可能會出汗疹,所以要小心選擇。

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主

我都覺得Pampers拉拉褲好好用!有試過其他吾同牌子試用最後都揀返Pampers,佢既質地最soft同吸得夠快又透氣!
而家仲有2件8折優惠諗住聽日再買儲定貨係屋企

複式洋房

回覆 chloe_cheung 的帖子

用開好就唔好轉,我個女一出世就用pampers,用落patpat都無紅無敏感,於是就一路用到依家

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至