親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 想生BB熱投 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

請問有沒有JM 係台北買過CON? 是否比香港平?是否一定要驗眼先, 或是可以用之前con包裝盒來配買就可以?
謝謝

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

買過大眼仔
譬如咁,我女戴開acuvue,有分弧度深度焦點等
大眼仔就一個牌子只有分顏色同度數 ,無細分咁多野
咁只有揀度數顏色,然後買2、3個牌子睇下邊個較舒服

如你講普通contact lens,最簡單影張相帶過去,照執就可以了

洋房

little_lovebb 發表於 18-5-4 16:52
請問有沒有JM 係台北買過CON? 是否比香港平?是否一定要驗眼先, 或是可以用之前con包裝盒來配買就可以?
謝謝 ...

我無記錯好專業架。
好似香港配眼鏡咁,有度數,超多款式選擇。
什麼星星,心心型。外圈,漸進式等等

wcpcelia    發表於 18-5-5 14:40

男爵府

開心吸收勳章 想生BB熱投 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

Charlotte_mom 發表於 18-5-4 19:36
買過大眼仔
譬如咁,我女戴開acuvue,有分弧度深度焦點等
大眼仔就一個牌子只有分顏色同度數 ,無細分咁多 ...

謝謝

男爵府

kitty8933 發表於 18-5-5 00:19
我無記錯好專業架。
好似香港配眼鏡咁,有度數,超多款式選擇。
什麼星星,心心型。外圈,漸進式等等

謝謝

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主

台北邊到配?

男爵府

kyowong 發表於 18-5-5 22:59
台北邊到配?

屈臣氏,巴黎草莓等等妝藥店已有好多選

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

jackie1986 發表於 18-5-23 15:28
屈臣氏,巴黎草莓等等妝藥店已有好多選

屈人寺貴眼鏡舖一倍
我買Alcon十對,眼鏡舖約港紙80

禁止訪問

男爵府

Charlotte_mom 發表於 18-5-23 18:02
屈人寺貴眼鏡舖一倍
我買Alcon十對,眼鏡舖約港紙80

印象中巴黎草莓同屈臣已經比香港平好多。我主要貪佢慢慢睇,眼鏡舖我唔好意思問曬咁多隻價錢,又揀黎揀去
但jm你講到抵咁多黎緊我應該都會走入去D舖度睇睇

王國長老

jackie1986 發表於 18-5-24 09:43
印象中巴黎草莓同屈臣已經比香港平好多。我主要貪佢慢慢睇,眼鏡舖我唔好意思問曬咁多隻價錢,又揀黎揀去 ...

我睇左顏色,叫佢搵度數,攪掂
上次試過Alcon ok都叫大牌子,下次買返佢算了,又知價,心裡有數

男爵府

Charlotte_mom 發表於 18-5-24 10:03
上次試過Alcon ok都叫大牌子,下次買返佢算了,又知價,心裡有數
...

我鐘意試新野,見平嗰D就會買黎試下,alcon你買左咩色呀? 我試下都去TW,到時又會買

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

Charlotte_mom 發表於 18-5-24 10:03
...

扺喎

王國長老

jackie1986 發表於 18-5-24 10:16
我鐘意試新野,見平嗰D就會買黎試下,alcon你買左咩色呀? 我試下都去TW,到時又會買
...

上次係呢隻rich brown,今次再買就買灰

王國長老

回覆樓主

一般黎講眼鏡舖門口會擺晒各大牌子colour con出黎,有圖片有辦,有d寫埋價錢就更均真
你影定自己平時戴開個盒去,揀完顏色佢就識幫你搵
屈人寺果d就擺晒所有貨出黎,要自己搵(岩色岩度數),下圖呢盒係屈人寺,特價左都要$170十對,比眼鏡舖買Alcon貴一倍

男爵府

Charlotte_mom 發表於 18-5-24 12:11
一般黎講眼鏡舖門口會擺晒各大牌子colour con出黎,有圖片有辦,有d寫埋價錢就更均真
你影定自己平時戴開個 ...

多謝你呀,好彩比我見到呢個po,我到時一定會起買。今晚返去睇下仲有咩款先

王國長老

jackie1986 發表於 18-5-24 12:35
多謝你呀,好彩比我見到呢個po,我到時一定會起買。今晚返去睇下仲有咩款先
...

唔好客氣,我都係BK jm報料至知咁抵

男爵府

回覆樓主

有冇用過邊隻靚?

首頁

尾頁

跳至