婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

anyuser18 發表於 18-5-6 14:32
咁你老公講咗乜?

佢話佢細佬係牛脾氣,6299廣東話唔好唔識講野搵細佬做溝通橋樑,而且佢唔知佢爸媽細佬殺上黎

我老公夾係中間覺得好煩,仲問我可唔可以拔左條刺,life is going on⋯

我根本無可能當無件事

複式洋房

Mary媽咪 發表於 18-5-6 10:27
其實好小事
但男家就攪到好大件事
好多屋苑都唔接受燒衣

佢地係要清明時節半夜係屋企燒野,間屋我同阿b都仲要住架,當我迷信好定咩好,點知會唔會招左d咩番黎

子爵府

okkiou 發表於 18-5-6 17:23

佢話佢細佬係牛脾氣,6299廣東話唔好唔識講野搵細佬做溝通橋 ...

拔刺無問題,以後唔見,佢哋唔準上嚟,咪拔囉 嘥氣!掉轉佢被你家一樣對待佢又會點先?

咁你老公有無認同佢哋所講同所做?佢認為道理在哪?

子爵府

回覆樓主

上我父母屋企發癲?我唔會由得佢

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你99係咪痴X線,邊有人清明重陽半夜搬屋,係咪想招哂D朋友仔入屋 ,白痴無極限,千萬唔好呢D節日搬

侯爵府

okkiou 發表於 18-5-6 17:50

佢地係要清明時節半夜係屋企燒野,間屋我同阿b都仲要住架,當 ...

拜4角都要燒野架喎
但清明節時燒就真係好似吸係咁好
睇返通聖嗰日係咪易入伙好d

大宅

Mary媽咪 發表於 18-5-6 20:28
拜4角都要燒野架喎
但清明節時燒就真係好似吸係咁好
睇返通聖嗰日係咪易入伙好d

咪玩喇,邊度鄉下傳統會清明入伙,
係人知果d日子最唔好惹麻煩,唔理您信定唔信

根本就係2老唔鐘意層樓 借題發揮

伯爵府

koalachan2002 發表於 18-5-6 15:32
簡單講,你比返幾十萬兩老,買乜野都唔需要交待

Agree, 快快翠翠比返D錢人,既然唔須要用點解收呢?!而家仲等乜鬼儲息,等乜鬼機會,比就比啦,等佢地冇聲出,做人都可以大聲D,你叔仔點會唔道忌,唔嫐吖,玀咗父母錢買樓又唔講佢地聽!

男爵府

JFL 發表於 18-5-7 06:33

無錯,樓主你比返d錢人,就無人敢出聲話你。我買樓都無同99 講,我99嬲到出煙但都唔敢鬧我,最多咪鬧佢個仔唔同住,錢係我既,我鍾意買咩咪買咩囉,屋係我既,我有權決定我屋企所有入伙儀式,真係講野都大聲d嫁

翡翠宮

回覆樓主:

比番錢佢地,係一種表態
吾好煩我地

男爵府

你問番你老公,咁我係咪可以叫我D兄弟姐妹咁鬧你同6299,你都可以life is going on先?係我就即刻去安排!

子爵府

虎到金來勳章

有冇攪錯, 上女家嘈, 你叔仔憑咩出聲嘈, 你老公仲你拔左條刺......邊有可能

子爵府

MommyPanel勳章

回覆樓主

估唔到我同樓主有咁多相似地方:買樓無問過男家意見、男家又係有少少錢俾左我c6保管、個c6好懦弱,唔識幫老婆!

最大問題係後者。男家問題完全磨蝕我同c6 d感情,我c6成日俾佢家人拎著數,恰上心口都唔出聲,我同c6嘈過幾次都無用,我c6仲試過大聲趕我走真係心都淡曬。

樓主企硬以後唔好見男家,如果c6要見,由得佢見,你自己就唔好去見

男爵府

你叔仔成個管家婆,好似我姑9,以為自己大晒,你老公同我老公一樣咁無能,冇保護自己老婆不特止,仲叫你拎走條刺,好過份,你要同我一樣當佢屋企人透明,不要比個孫比佢哋見。

複式洋房

koalachan2002 發表於 18-5-7 09:08
無錯,樓主你比返d錢人,就無人敢出聲話你。我買樓都無同99 講,我99嬲到出煙但都唔敢鬧我,最多咪鬧佢個 ...

如果d錢係係我戶口我一定即刻馬上俾返佢地,依家係俾佢地個仔,我有叫老公俾番幾十萬現金佢地囉,如果怕資產審查而且之前99都係咁擺係床下底姐。老公話我傻又唔見我擺錢係床下底,但話遲d一定會俾返曬6299

男爵府

okkiou 發表於 18-5-7 11:29
如果d錢係係我戶口我一定即刻馬上俾返佢地,依家係俾佢地個仔,我有叫老公俾番幾十萬現金佢地囉,如果怕資 ...

咁你叔仔條氣梗係唔順啦,點知你有無拎兩老d錢買樓又唔話比佢兩老聽,你兩公婆又唔拎返d錢出黎,邊個知d錢去左邊?佢可能以為你用左兩老d錢,拎返哂出黎,無交好嗌,咪等你99比叔仔儲息囉

侯爵府

畀面勳章

okkiou 發表於 18-5-7 11:29
如果d錢係係我戶口我一定即刻馬上俾返佢地,依家係俾佢地個仔,我有叫老公俾番幾十萬現金佢地囉,如果怕資 ...

你C6似乎唔想比返D $你6299咁喎

子爵府

回覆樓主:

樓主,唔使嬲,以後都唔見就得,你老公話你就同佢講,我唔想比人鬧,亦唔想你難做,大家唔再來往就得。

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

完全唔尊重樓主&樓主外家, 可以絶交, 一生都唔再見

公爵府

拔走一條刺就好容易je,但問題係人地再插支木杉入來咪仲傷?(有D人系得寸進尺的呀!)

首頁

尾頁

跳至