自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

呢半年間中都聽我62講話佢唔舒服, 99話佢成日要去廁所, 去廁所會有時會痛, 但佢又唔肯去睇醫生, 我諗緊會唔會係關前列腺問題? 想知仲有咩徴狀?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

好大可能,男人年紀大通常都有呢個問題,去vv時唔舒服,痾唔清咁,又多夜尿,去睇下好喎,食多啲南瓜子,仲有茄紅素

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

前列腺肥大,會尿頻而且唔舒服,我c6早兩年就係咁,要做手術,依家屙得好暢順
c6阿哥(即係我大伯) 上月突然屙唔到尿,要入醫院插喉用尿袋,check過又係前列腺肥大,排緊期做手術。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

可以每日食一個蒸蕃茄

大宅

回覆樓主

我爸爸都係咁,但只食藥控制又ok 喎,無做手術,都食左1x年啦

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

叫你99去帶佢睇醫生好, 有好多男人都會有前列腺增生, 有D會比較嚴重需要食藥/做手術, 我老豆醒, 佢見佢有幾個朋友都要做手術, 佢先肯食下蕃茄湯, 佢先前話鯹唔肯食蕃茄, 我見佢都有食前列腺健康既營養補充劑, 話佢地有幾個都一齊食, 越老越怕有病痛.

男爵府

felicia_rain 發表於 18-5-5 18:09
呢半年間中都聽我62講話佢唔舒服, 99話佢成日要去廁所, 去廁所會有時會痛, 但佢又唔肯去睇醫生, 我諗緊會唔 ...

我老爺都係咁既徵狀大半年,然後睇西醫食藥3個月佢話好d,跟住有一日完全去唔到痾尿,入急症係次緊急,放尿後第三日出院,2個月內前後3次,最後嗰次要插尿袋出院,直至做手術

子爵府

2018復活節勳章

felicia_rain 發表於 18-5-5 18:09
呢半年間中都聽我62講話佢唔舒服, 99話佢成日要去廁所, 去廁所會有時會痛, 但佢又唔肯去睇醫生, 我諗緊會唔 ...
有機會係腎石.小便會痛同出血

子爵府

如果針對前列腺問題,可以試下食茄紅素,我先生之前都有去小便的問題,後來試左茄紅素就改善左好多。現在每日一粒20mg ,已經冇事啦。

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Linda_lady 發表於 18-5-24 07:01
我老公40歲+都開始有尿頻同夜尿既情況, 之前上網做左國際前列腺症狀評分表(I-PSS).
佢岩岩好有7分算係輕度, ...

我早前買左据棕櫚俾老爸,佢食完血壓高,跟住轉左茄紅素。你買既都有据棕櫚成份,記得留意下有冇副作用

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

Linda_lady 發表於 18-5-24 12:00
你買左邊隻茄紅素比你老爸食?

我在iherb 買,約14x

Linda_lady    發表於 18-5-25 11:06
WingsBobo    發表於 18-5-24 14:26

大宅

Linda_lady 發表於 18-5-24 07:01
我老公40歲+都開始有尿頻同夜尿既情況, 之前上網做左國際前列腺症狀評分表(I-PSS).
佢岩岩好有7分算係輕度, ...
保達武係邊度有得買? 幾錢盒左右? 一盒食幾耐? 其實係唔係有問題先食?

禁止訪問

大宅

Linda_lady 發表於 18-5-25 11:17
我見係萬寧屈臣氏都有得賣, 之前係屈臣氏見做緊$388一盒買左比C6試.
一盒有30粒, 每日食一粒, 可以食一個月 ...
其實你老公肯食都好好, 好多男人都覺好尷尬, 就算係老婆比佢都會覺得唔好意思咁, 唔知我買的話, 佢地會唔會食?

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至