興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

隻狗係我老公買返黎,養左成10年,隻狗細個都有食狗糧,但食好少而且好揀食,之後我奶奶就怕佢餓死,開始比廚師腸佢食,一食就梗係吾會再食返狗糧啦!如是者由腸仔到依家餐餐我地食咩隻狗就食咩,冇煮飯嘅日子就要去7仔買雞脾或者唐記鳳爪排骨飯.......而且每日都要比一個香梨佢食....每日都食得咁咸咁甜,由於隻狗冇食狗糧冇咬骨,依家佢個口勁臭...臭到想嘔個隻...我地吾比飯吾切梨比隻狗食就會比奶奶鬧...唉...同佢講過幾百萬次狗食咁咸咁甜對佢吾好..佢一係吾聽一係就鬧返我地:吾通你想餓死佢咩...唉...想像吾到過多兩年隻狗會有幾辛苦...

子爵府

男爵府

妳奶奶好故執,愛佢變成害佢,趁佢吾系屋企,帶去洗牙,預左要拔好多,吾好拖啦!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

GRANDGRANDMA 發表於 18-5-7 11:27
妳奶奶好故執,愛佢變成害佢,趁佢吾系屋企,帶去洗牙,預左要拔好多,吾好拖啦!
...

我諗要拔晒全部

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

回覆 Lawsiub 的帖子

想問隻狗宜家幾多歲?係乜嘢品種?啲皮膚好嗎 ?

珍珠宮

回覆樓主

你奶奶應該想整死隻狗仔

伯爵府

回覆樓主

好快腎衰竭

已刪除用户

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

慘慘

子爵府

回覆樓主

你奶奶就像我爸!依家大家唔係一齊住,好好多!但我隻狗身上已出曬好多油脂粒,有大有細,慘不忍睹!之前勸過我老豆嘅,無q用,仲鬧返我哋轉頭就無眼睇了!

大宅

amychann 發表於 18-5-10 02:20

想問隻狗宜家幾多歲?係乜嘢品種?啲皮膚好嗎 ?

隻狗差吾多10歲喇,係約瑟,皮膚暫時冇咩問題

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

皮膚暫時無問題唔係等於無事,通常十歲後啲毛病就會開始走出黎,希望狗狗身體繼續健康
祝福祝福。

子爵府

肥桔 發表於 18-5-23 23:58
你奶奶就像我爸!依家大家唔係一齊住,好好多!但我隻狗身上已出曬好多油脂粒,有大有細,慘不忍睹!之前勸 ...

我媽都是咁啦,早排我細佬領養了隻英短,我媽去買魚仔加鹽加油煎到香哂,乾哂,燶哂俾·佢吃,麽都俾佢吃,魚骨都俾,話佢佢又話以前養猫都是咁啦

子爵府

dobbybabie 發表於 18-5-26 01:08
我媽都是咁啦,早排我細佬領養了隻英短,我媽去買魚仔加鹽加油煎到香哂,乾哂,燶哂俾·佢吃,麽都俾佢吃 ...

似足曬我老頭子嘅說話!激死

大宅

Lawsiub 發表於 18-5-6 21:59
隻狗係我老公買返黎,養左成10年,隻狗細個都有食狗糧,但食好少而且好揀食,之後我奶奶就怕佢餓死,開始比 ...

老人家係咁、我呀媽當年夠自已食乜隻狗食乜、又雪糕、下午茶又面包
結果隻屎立沙肥到三十磅

大宅

superya 發表於 18-5-29 10:40
老人家係咁、我呀媽當年夠自已食乜隻狗食乜、又雪糕、下午茶又面包
結果隻屎立沙肥到三十磅
...

我隻狗就吾肥,但日日食咁咸同咁甜,係怕佢再老啲會好辛苦..其實佢依家啲牙已經爛晒,成個口勁臭....

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我阿媽以前養隻史立沙又係咁養,食飯時,拎張椅比佢坐埋一齊食飯,呢個唔係咩問題,最離譜係佢見狗狗口臭,佢居然煲凉茶同比龜零膏佢食,突然有一晚狗狗嘔好多血出黎,大家都嚇到喊,半夜送佢去睇醫生,係腎衰竭。。。狗狗之後幾日走左。。。之後我阿媽唔敢再養狗。。。
其實老一輩既養法成日諗住人食咩佢地都可以食,我見好多唐狗d主人都係餵d飯同菜比狗狗食,完全冇諗過其實係害緊佢地。。。到有事時。。。已經太遲了。。。

侯爵府

請問狗狗睇咗醫生未?佢好大機會有爛牙/牙週病,其實佢都好痛的。

首頁

尾頁

跳至