潮流時尚

跳至

首頁
45678...11

尾頁

別墅

Kittymummy 發表於 18-5-7 23:38
係架,抵玩架.
舊年買,雖然未必比樓上鋪平。但今年個折頭又少左,貨又少左。同spec 差不多質素今年淨石出 ...

嬲一陣好啦,要繼續蒲頭架

有閃閃野想請教下妳,以色列閃係唔係好過印度,我聽過話最靚的貨在佢地手上,但在街外點先知道自己買的係以色列貨而唔係印度架?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

Kitty媽,我信你呀,加上果間珠寶店應該唔洗打手,我雖然唔識老細,但8到佢地收租都唔少野

禁止訪問

回覆樓主:

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

ghw 發表於 18-5-8 07:27
好羨慕妳話幾廿萬唔係什麼大錢,繼續分享吖,買唔起都有得欣賞吖!潮板如果沒有妳們分享靚野名貴野就冇野 ...

嘻,同意

珍珠宮

回覆樓主

Kitty媽唔好動氣。
一句幾年先買一件好些的首飾已經清楚消費模式唔同。
小事。

大宅

回覆樓主

Kitty媽,我信你

水晶宮

白毛毛 發表於 18-5-8 20:07
Kitty媽唔好動氣。
一句幾年先買一件好些的首飾已經清楚消費模式唔同。
小事。

真係呢⋯⋯講真,佢又係自由出post 話我對號入座。呢度買3卡5卡jm 有幾多個? 佢係擺明話我囉,所以我先咁燥。佢自己個post 被封,關我咩野事姐?係潮版講完,又係自由開post, 咁係咩野意思?佢似不停地挑釁我囉! 無聊至極⋯⋯

水晶宮

boofhaha 發表於 18-5-8 16:19
嬲一陣好啦,要繼續蒲頭架

有閃閃野想請教下妳,以色列閃係唔係好過印度,我聽過話最靚的貨在 ...

Good question! 我地街外人就吾識從証上面睇既。我亦問過8過,都拎吾到答案。不過從車工上係睇得出係咪以色列/印度工既分別。印度工車得比較頓少少,proportion 上面會反映到的。

水晶宮

Kittymummy 發表於 18-5-7 22:45
吾想騎人地個post, 你係要單打我的話。我都吾同你客氣。邊個話買5卡就係打手?我真係堅燥囉!你地 ...

Kittymummy, 希望你唔好理D無聊人,繼續share靚野比我地睇

大宅

回覆樓主:

嘩發生咩事我都係冇上嚟一排咁重火藥味嘅,
kitty媽我撐你,當初都係我主動pm你
Kitty媽好好人比意見我,
近期一直留意着開3卡
如果買三卡五卡就係打手,咁死火囉呢個版好多人都係打手
Kitty媽講得啱,你唔捨得洗呢啲錢唔代表其他人唔捨得洗,女人生小朋友 家庭 M Come 已經好辛苦點解唔可以錫自己? 有能力買又開心何樂而不為。

水晶宮

我愛Corina 發表於 18-5-8 18:38
Kitty媽,我信你呀,加上果間珠寶店應該唔洗打手,我雖然唔識老細,但8到佢地收租都唔少野
...

咁叻叻既,咁都比你8到
係有點實力,遠比我當初想像中有實力。所以識開我jm 都知從前我係樓上鋪買開,始終愈買愈大時,都要搵間有信心地鋪,價錢雖然吾講得最平,但仍平過大行一大截;我要搵既5卡,佢一次過搵夠半打比我選擇,大行都做吾到。

水晶宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章

Kittymummy 發表於 18-5-8 21:13
真係呢⋯⋯講真,佢又係自由出post 話我對號入座。呢度買3卡5卡jm 有幾多個? 佢係擺明話我囉,所以我先咁 ...

剛去自由8左,佢挑釁妳妳唔好理佢啦⋯⋯得閒同呀仔玩下減下壓,唔好比無聊人影響自己本來靚靚既心情
Hello...

子爵府

回覆樓主

Kitty媽,我信你,你蒲左潮版咁耐,無私分享!

除左閃閃,都日以繼夜幫我地jm online搵moncler.

kamanma    發表於 18-5-8 21:53

珍珠宮

Kittymummy 發表於 18-5-8 21:13
真係呢⋯⋯講真,佢又係自由出post 話我對號入座。呢度買3卡5卡jm 有幾多個? 佢係擺明話我囉,所以我先咁 ...

係有點煩。
但唔出自由,我呢個好日唔入潮版的人又唔會睇,同大家一齊來安慰你。

別墅

Kittymummy 發表於 18-5-7 22:45
吾想騎人地個post, 你係要單打我的話。我都吾同你客氣。邊個話買5卡就係打手?我真係堅燥囉!你地 ...

Kitty媽唔好唔開心,真的好多謝你的真心分享同無私的分析,令我知道車工的重要性,你買石的經驗令我獲益良多。我從前未睇你的分析之前,以為石大就靚,未做過功課就買了一隻卡幾嘅L色,非常後悔之後睇左你同幾位jm教買石經驗,同埋點睇車工,最終買了一隻車工我認為幾好既一卡,真係又閃又靚,靠自己做功課買到心頭好真係大滿足你嘅閃閃post我都有收藏,睇完又睇令我回味無窮,我現在都草緊錢向2卡,3卡進發,到時有好多閃閃問題要向你請教一下的Kitty媽希望你繼續post靚靚閃閃比我哋欣賞一下,等我向著這些目標進發,返工都有動力D因為要買閃閃

大宅

回覆樓主

Kitty媽,好型呀妳

水晶宮

Terence0811 發表於 18-5-9 00:20
Kitty媽唔好唔開心,真的好多謝你的真心分享同無私的分析,令我知道車工的重要性,你買石的經驗令我獲益良 ...

係呀,信人不如信自己眼光.
從前我都交左吾少學費,大行,樓上鋪,石行⋯etc.
行多d周圍睇多d石比較下,早幾年直頭癲到上埋工場搵石(當時打算做@30粒混身手鏈),又上過印度佬石行睇石,最後發現其實賣石果個都吾少古惑野,Details 我吾會講,你地都吾好問. 睇石之外,原來發現鑲功,K 金, 夠吾夠電金水等等都有另一門學問. 不過我要買既閃閃都991010,真係冇咩野再想買。前排學人睇粉紅鑽,睇左幾粒又吾想我想像中既野. 所以最後都係放棄Lu .

男爵府

Kitty媽,我撐硬你!原因我真係親眼看到你真金白銀比錢,當事完全唔知你係kitty媽,還幫我睇下粒石和手練,吹了一陣水!第二次去林生先話我知你就係kitty媽!Kitty媽唔使理啲無謂人,開心噃!
(你對玉耳環好靚)!

別墅

Kittymummy 發表於 18-5-9 00:47
行多d周圍睇多d石比較下,早 ...

買石真係一門好深嘅學問,要各方面都要平均,我仍然在學習中。我係入門初哥,暫時溫功課都只係對車工上有少少皮毛知識咋,以前我面皮薄,唔敢去齋睇唔買,而家我閒時厚住面皮走去睇石運吉想增加一些學睇石經驗,不過對睇內含物方面都係比較弱,我老花兼手震,唔係咁識睇,我睇你分享知道內含物會影響粒石的清晰度,喺呢方面我仲學習緊。以後要向你多多請教至得

別墅

Kittymummy 發表於 18-5-9 00:47
行多d周圍睇多d石比較下,早 ...

Kitty媽,我睇左咁多你同其他jm嘅閃閃po,又去睇石又學睇cert,我發覺我不知不覺中左閃閃毒,一發不可收拾以前我好中意買手袋,而家滿腦子都諗住閃閃,我今次死梗了

首頁
45678...11

尾頁

跳至