懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

haha748494 發表於 18-5-8 17:24
你親愛的小豆B,會以更完美狀態返黎。加油吖。

我都期待小豆b會帶齊野再回來,媽媽會努力回復健康身體!

洋房

GCHK 發表於 18-5-8 19:07
好感動,媽咪嘅心意,小豆B肯定會收到,收拾心情,繼續加油

是呀,小豆B媽媽都一邊打一邊哭,好多謝大家留意到我既post,呢一點點鼓勵我更加感動,謝謝大家。

洋房

GracieChiu 發表於 18-5-9 18:52
唔好意思,想問是不是醫生已confirm 是排了出來,我放藥後便要我出院,之後以為係今天拎返去醫院,點知姑 ...

係呀,我係醫院排嫁,因為老公擔心我情緒同身體反應,所以建議我入醫院塞藥。

別墅

回覆樓主:

我之前都係8週小產,半年後成功了,現在寶貝已經出世啦,就快6個月了,加油,小天使一定會再回來架,補好身體,好快就可以再做媽媽(emoji)

洋房

桃多多 發表於 18-5-9 09:16
樓主,收拾心情,坐好小月,把握黃金3個月,小天使會拎齊野返黎搵你地。
上年我都經歷過,同你一樣係空心胎 ...

我會好好休養身體,多謝你們鼓勵,我都聽人講話好快會再有孕,是指休養好後既三個月內嘛?

洋房

Wendyanb 發表於 18-5-9 21:50
我之前都係8週小產,半年後成功了,現在寶貝已經出世啦,就快6個月了,加油,小天使一定會再回來架,補好身 ...

我會努力回復同考服恐懼感,期待下次再遇上小寶貝,謝謝你的鼓鼓(emoji)

大宅

Kinkiivbb 發表於 18-5-9 21:51
我會好好休養身體,多謝你們鼓勵,我都聽人講話好快會再有孕,是指休養好後既三個月內嘛?
...

我自己就黎左2次m 後就bingo 返,我有朋友都一樣,所以唔洗灰心架!

大宅

Kinkiivbb 發表於 18-5-7 23:34
小豆B你好,你是爸爸媽媽的第一胎。
在4/6 發現了你,從驗孕棒看到雙線,心情開心得緊要,謝謝上天的小禮物 ...

加油,小豆一定會再來找你們。

洋房

桃多多 發表於 18-5-10 00:59
我自己就黎左2次m 後就bingo 返,我有朋友都一樣,所以唔洗灰心架!

知道,呢十日我會好好休息康復,期待再成為孕媽媽,多謝你。

洋房

clt0524 發表於 18-5-10 10:04
加油,小豆一定會再來找你們。

多謝支持,我會加油(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆樓主:

我兩年前都係9w無心跳,今次8w都仲未有心跳,等埋下星期都無就確定小產,醫生開左安胎藥比我,盡人事試埋今星期,我係高齡,醫生話可能荷爾蒙分泌不足,所以希望下次可以找緊黃金三個月,做足準備,樓主都係呀,傷心一陣好喇,記得把握黃金三個月,我地一齊加油(emoji)(emoji)

洋房

goodream 發表於 18-5-10 16:12
我兩年前都係9w無心跳,今次8w都仲未有心跳,等埋下星期都無就確定小產,醫生開左安胎藥比我,盡人事試埋今 ...

你都加油,期待下星期既好消息!
我都好懷念做孕媽媽既日子,女人真的好偉大呀!大家加油(emoji)(emoji)

複式洋房

回覆樓主:

咩是黃金三個月呀?

大宅

goodream 發表於 18-5-10 16:12
我兩年前都係9w無心跳,今次8w都仲未有心跳,等埋下星期都無就確定小產,醫生開左安胎藥比我,盡人事試埋今 ...

我今日7w3冇心跳,醫生話多數長唔到... 我都想問咩係黃金三個月

洋房

我都係同你相似情況 但心情仍然未好返

4/14 驗孕 知道發現 泡泡B "好感動 好開心"
4/17 睇婦科 確實有左 泡泡B 因4w未照到閃閃 所以醫生叫 5/4再去照過 "期待"
4/27 流粉紅血 食左安胎藥 "緊張 擔心"
4/28 流鮮紅血 太擔心搵左就近婦科睇 照到有閃閃 放心曬 "好感動 開心"
4/30 流勁多鮮紅血 +一舊舊血塊 感覺好擔心 "緊張 擔心"
5/2 再去婦科照確診 - 流產了 "心痛 傷心"

呢半個月直頭好似坐過山車咁 難以接受 好心痛 好傷心 .點解上天送左份咁好既禮物比我咁快令走佢,係咪我有咩做錯左,點解點解

洋房

我都一樣希望寶寶再回來!謝謝泡泡B帶給我們快樂。

爸爸媽媽會等你再回來的,我們愛你 LOVE

希望以上各位媽媽身體健健康康 BB 快高長大成長 .
快快走出傷痛 努力再做孕媽媽 . 大家加油 .

子爵府

在4/6 發現了你,從驗孕棒看到雙線,心情開心得緊要,謝謝上天的小禮物 ...

媽媽好好保重身體,我上年8月尾都發現有左2寶,好開心,去照時話我4w,但只係開心左10日,我就開始出血,2寶最後都離開左我。唔好氣餒,我11月又發現bingo左,依加已經31周啦,小天使一定好快返黎搵你
幾時先上到車.....

洋房

c.hutchson 發表於 18-5-14 17:28
媽媽好好保重身體,我上年8月尾都發現有左2寶,好開心,去照時話我4w,但只係開心左10日,我就開始出血,2 ...

我都會繼續努力,期待寶寶再來,聽到你既故事令我更有希望,謝謝你。

洋房

Plingling 發表於 18-5-14 17:04
我都一樣希望寶寶再回來!謝謝泡泡B帶給我們快樂。

爸爸媽媽會等你再回來的,我們愛你 LOVE

是的,大家一起加油,養好身體。

伯爵府

加油!小天使會好快返黎你身邊嘅

首頁

尾頁

跳至