心聲留言

跳至

首頁

尾頁

公爵府

…......

禁止訪問

琥珀宮

Mnbvcxdsa 發表於 18-5-11 09:47
我同兄弟姊妹有個群組開了很多年,咁多年差不多日日都有人出聲,佢哋食咩見到有突別事都會影相放上群組,咁 ...

意思係親兄弟姐妹?

瑪瑙宮

我同兄弟姊妹有個群組開了很多年,咁多年差不多日日都有人出聲,佢哋食咩見到有突別事都會影相放上群組,咁 ...
如果你同佢地無誤會無鬧交無心結, 咁就奇怪 d , 之前有無事發生過呀?

象牙宮

明白你心情。
不如你 set 其兄弟姊妹成主菅?

我自己開群組。主管是自己同大哥。其它兄弟姊妹參與者。
收到 cute /影片/資訊。轉發。其它人也如此。
兄弟姊妹,想公佈自己行蹤,在那發表。有時自言自語。
搞活動和食飯。未必人人會參與。忙自家事。

母親節,佢地冇提出活動。我自己帶媽出去食喔。
家人只是"精神"心理支援。沒有实質。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

公爵府

回覆 至愛朱古力 的帖子

之前有同過其中一個鬧過交,就是同我由細到大唔啱嗰個,不過我哋每次鬧交完都好快當無事,因佢對我態度好差,我做怎麼佢都唔順眼,同我講野用鬧既語氣同我講,令到我火到黎,發脾氣同佢對鬧,我性格善良,所以佢由細到大成日蝦我好憎我,可能人夾人緣,佢除了對我唔好,對其他兄弟姊妹好好,又豪爽,所以其他兄弟姊妹同佢關係好好,我同佢鬧交兄弟姊妹都會幫佢,其實係佢發火鬧我先,我知兄弟姊妹都對我有反感,覺得我容易發脾氣,所以佢哋去旅行都唔鐘意同埋我一齊去,我諗都諗唔到佢哋做得出會另開群組,對佢哋好心淡

公爵府

回覆 mandy952 的帖子

係親兄弟姊妹

大宅

揾個有計傾嘅姊或妹傾傾先啦……聽吓佢哋有乜嘢不滿你,一個同你唔啱,其他應唔會㗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

照字面睇,假設你兩個都皮氣唔好,旅行中多嘈交令其他人覺煩,咁佢地二選一時一定係揀豪爽果個,其他人唔會去諗邊個唔岩在先,大多數係衡量自身利益先

公爵府

回覆 Nancy20090615 的帖子

之前有鬧過交有心結,原因打了在”6

公爵府

回覆 333s 的帖子

多謝你明白我心情,我係佢哋心目中好唔受歡迎,佢哋以前有開心事都會係有我份個群組分享,但而家佢哋都無興趣比我知

公爵府

回覆 草莓602 的帖子

都有一個同我啱傾,我都有唔開心同佢傾過,意思話佢哋幫住憎我嗰個,我唔滿意佢哋仲幫口鬧我,同我啱傾嗰個應該有同佢哋傾過,佢哋聽完更加討厭我,另開一個群組唔加我

公爵府

回覆 mariefish 的帖子

係!我同你諗一樣

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

Mnbvcxdsa 發表於 18-5-11 17:04
回覆 mariefish 的帖子

係!我同你諗一樣

雖然現實有時令人難受,自己慢慢睇開啲就唔會咁在意

Mnbvcxdsa    發表於 18-5-13 08:04

子爵府

回覆樓主:

如果你肯定錯不在你,退咪退唔來往咪唔來往囉。兄弟姐妹有時都無朋友咁親都好正常

不過聽你自講講吓話自己脾氣都唔好,咁或者諗吓仲乜自己咁,咁,老實講都無人鍾意做出氣袋,又或,見住個人成日發脾氣都好難頂得順喎,大家兄弟姊妹都無邊個欠邊個,人哋都可以唔啱傾就唔想見

搵返自己啱傾的朋友囉唯有

Mnbvcxdsa    發表於 18-5-13 08:05

琥珀宮

回覆樓主:

唔啱傾咪算囉,親人都講緣份

大宅

回覆樓主:

我自己覺得如果父母健在,可否由爸妈出聲去了解吓其他人想法,由父母角色影响和修拾番大家的親密關係。

瑪瑙宮

Mnbvcxdsa 發表於 18-5-11 13:11
回覆 草莓602 的帖子

都有一個同我啱傾,我都有唔開心同佢傾過,意思話佢哋幫住憎我嗰個,我唔滿意佢哋仲 ...

佢地幫住憎你果個, 我諗只係部份原因, 我諗你或者你另一半有 d 野其他人一直唔滿意你/你地, 但你自己可能唔知. 可能關事你同以前父母的關係, 我估. 我 ex 99 細仔夫婦就係, 卒之大反面不相往還,

公爵府

回覆 tansyneko 的帖子

我都覺得係,有緣做到兄弟姊妹,都唔一定有緣分做到人生終結

公爵府

回覆 singzone 的帖子

我母親健在,我感覺到母親應該有同佢哋傾過想修復我們關係,但無用,佢哋唔會改變對我,我媽唔知佢哋特登另開個群組唔加我,我唔想話比媽知,佢知道會好傷心

首頁

尾頁

跳至