跳至

首頁

尾頁

複式洋房

僱主擔保移民悉尼、我想問一下大概需要薪金多少可以負擔到生活?一家三口(先生做嘢、太太全職湊女、女女過去噶話要入讀小學)

男爵府

tracyliu15 發表於 18-5-11 20:21
僱主擔保移民悉尼、我想問一下大概需要薪金多少可以負擔到生活?一家三口(先生做嘢、太太全職湊女、女女過 ...

租樓定買樓,駛車定火車?可平可貴,最緊要你想住邊?要乜QOF?

別墅

tracyliu15 發表於 18-5-11 18:21
僱主擔保移民悉尼、我想問一下大概需要薪金多少可以負擔到生活?一家三口(先生做嘢、太太全職湊女、女女過 ...

我都想知,不過我地一家四口,打算住Melbourne

複式洋房

JamesFoo 發表於 18-5-12 11:00
租樓定買樓,駛車定火車?可平可貴,最緊要你想住邊?要乜QOF?

公司提供住所、就負擔翻自己一家人噶日常開支、不用揸車、搭車。就住係公司附近。(emoji)

大宅

畀面勳章 陪月勳章

tracyliu15 發表於 18-5-12 13:17
公司提供住所、就負擔翻自己一家人噶日常開支、不用揸車、搭車。就住係公司附近。(emoji)
...

我覺得你可以望下公司附近有咩設施先,如小學中學,超市,巴士站火車站.... 你們會target係讀公立,教會定私校,學費是有分別。好似我老公咁,喺CBD返工,初到埗時住過下CBD真係好方便,但附近係冇小學,而家都要搬去其他suburb住。住宿其實要近返小朋友學校,而且巴士唔係咁密,我老公都要揸車返工。係澳洲冇車,日常生活好麻煩,因為我未學車,去趟超市買餸都要行好耐或者搭巴士。

大宅

tracyliu15 發表於 18-5-11 18:21

你好,請問可以講下係咩職業 及點申請嗎?

複式洋房

angelamenda 發表於 18-5-23 13:49
你好,請問可以講下係咩職業 及點申請嗎?

汽車維修,具體點申請我不太清楚,都係公司搞的

複式洋房

SiuSiuLaLi 發表於 18-5-23 07:55
我覺得你可以望下公司附近有咩設施先,如小學中學,超市,巴士站火車站.... 你們會target係讀公立,教會定 ...

好的,thanks

首頁

尾頁

跳至