自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Iloveapple 發表於 18-5-15 10:08
冇工人,以下全部電器未用過,係咪真係幫到手

1. 洗碗碟機,都多在家煮飯,邊個牌子好?

Dyson好幫到潔癖人士

男爵府

ahpoo 發表於 18-5-15 23:27
Dyson好幫到潔癖人士

呢個同意,
我見到一條條頭髮喺地,
或都有啲細細粒不明物體喺地,
我就忍受唔到,
即刻用大神吸咗佢

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

BBcarrie 發表於 18-5-15 23:26
以前有一部抽濕機但覺得唔夠用,
後來裝修就每個衣櫃都加裝暖管,
咁啲衫就唔會發霉喇
我有裝暖管,一來我冇長插住插蘇,成日怕危險(其實應該唔太危險,但有心理障礙),二來因為冇長插蘇頭,潮濕時要插返晒都幾煩,因除咗衣帽間啲櫃,其他房都有衣櫃,要搞好耐,索性開晒衣櫃門,開部抽濕機逐間房去抽,好似仲乾手淨腳

男爵府

我炒咗工人後買咗1同2。西門子45cm座枱及惠而佬4S。兩樣都推介。
另外買咗樂聲第一部二合一洗8乾6洗乾衣機,
呢部好唔掂千期唔好買,
乾一次衫最快program 要三個鐘。

吸塵機我用Bosch 直立式,
乾淨就不過不失但都好方便。

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主

我姐姐一走,我第一時間買咗洗碗碟機,呢個真係不能沒有,十分幫倒手。

大宅

回覆樓主:

電子湯煲
無線吸塵機

大宅

回覆樓主

我用呢3樣:
洗衣乾衣機
吸塵機械人(有拖地功能)
洗碗碟機

男爵府

makysl 發表於 18-5-16 00:35
我用呢3樣:
洗衣乾衣機
吸塵機械人(有拖地功能)
可以推介用邊隻吸塵機械人嗎?謝謝

珍珠宮

回覆樓主:

你講既我全部都有,我都係冇工人

大宅

無線吸塵機必買。

禁止訪問

子爵府

回覆 Iloveapple 的帖子

Electrolux 焗爐算好用。但水貨都有兩種。一係香港電器行係歐洲自己入口係香港賣。呢個情況香港代表大昌行都願意做保養。另外一個情況係客人自己係歐洲買,呢個我估大昌行唔負責保養。都係個句,你格下價。如果香港行機(即由大昌出倉送貨)同水貨差唔太多,為左安心點,都係選擇行貨好點。部洗碗機係正德國生產。 幾好用, 六千零蚊都算係咁了。

珍珠宮

anyuser18 發表於 18-5-15 20:56
洗碗機係必必必買
買咗你只會後悔點解唔早啲買

x2 太遲買

大宅

sf013hk 發表於 18-5-16 08:41

Electrolux 焗爐算好用。但水貨都有兩種。一係香港電器行係歐洲自己入口係香港賣 ...

想問邊度有款睇?

大宅

非常好用,洗碗碟機,掃地拖地機械人
Cherry 10/2006
Kerry.   10/2007
Berry.    11/2014
Terry.     01/2017( EDD)

子爵府

陳列室款最齊https://www.google.com.hk/search?client=tablet-android-samsung&ei=MJr7WrCRO8Gm0gSfioPYDA&q=electrolux+hk+showroom&oq=electrolux+hk&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.1.1.35i39j0l4.3018.3704..5000...0....163.418.1j2......0....1.........0i71.DWtsO%2FD%2BVI4%3D#
邊到賣同價錢就自己網上 search 一下。

大宅

-Johnnywalker- 發表於 18-5-15 23:47
我炒咗工人後買咗1同2。西門子45cm座枱及惠而佬4S。兩樣都推介。
另外買咗樂聲第一部二合一洗8乾6洗乾衣機 ...

惠而浦4s 可否蒸到新鮮雞約3斤重?

大宅

sf013hk 發表於 18-5-16 10:44

陳列室款最齊https://www.google.com.hk/search?client=tablet-android-samsung&e ...

謝謝

複式洋房

回覆樓主:

各位jm,見人人話洗碗碟機好用,所以買了美的那部試吓。但我覺得洗完唔夠乾淨,已經洗前用水沖一沖先放入機,但無論用邊個mode洗,都仲係有污漬,摸上手有少少粒粒黐住,連油漬都洗唔走,仲有一陣洗碗粉嘅味,我唔係落好多,只落4-5g份量洗3人餐具。
而家我每次洗前都要用鋼絲刷或百潔布刷一刷d碗碟,洗哂d漬同飯粒,再落梳打粉放入機洗先覺得乾淨,十分麻煩。但之前明明見話唔洗刷就咁沖一沖先放入去就得,說明書都只係話整走大件嘅食物就得,唔洗額外清洗,係咪我部機有問題?

男爵府

Iloveapple 發表於 18-5-16 11:12
惠而浦4s 可否蒸到新鮮雞約3斤重?
唔知。冇蒸過。唔知3斤有幾大。但4S內籠幾大的。

首頁

尾頁

跳至