自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2023年兔年勳章

yiu_mimi 發表於 18-5-23 14:20
唔該哂

可惜我屋企沒位置放乾衣寶

幸好當年入住冇整廚櫃,才能在洗衣機頂天花裝吊架放乾衣寶。
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Ryanma 發表於 18-5-23 15:24
回覆 cattz288 的帖子

鍾意你個頭像

放下自在

禁止訪問

回覆樓主

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主

我家得我同c6兩個,無工人,就算煮飯都好少碗洗,所以唔需要1
浴室寶都無,我地唔怕凍
吸塵機械人買過 覺得無用,c6話成日feel到地下仲有層灰..... 跟住買左無線吸塵機就好好用

大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

Strawberrys 發表於 18-5-23 16:02
幸好當年入住冇整廚櫃,才能在洗衣機頂天花裝吊架放乾衣寶。

幾好呀, 我都覺得我個廚柜廢廢地, 放埋d 唔多用既餐具, 可惜暫時唔打算裝修

男爵府

1. 洗碗碟機:有大買大,我無位就無計,只裝到細P。 有位就大P或 Siemens啦
2. 蒸焗爐: 我分開兩部機,咁就可以同時煮幾味,唔使等。 蒸爐用 Miele,仲可以蒸飯燉湯,一機做晒。 焗爐又係盡大,我無位,只用到 Delonghi。 但都要兩層,又係可以一次過整幾樣,慳到時間
3. 電磁爐:非常好用,好似2800W 咋,但夠晒
7. 吸塵機械人: 一定要有埋抹地功能,勁夠力及乾淨(仲要超靜,靜到半夜吸都得),相比 Dyson, 我覺得 dyson仲要人手去吸,但機械人係每日定時自己做,真係完全唔使我做。 我用科沃斯

仲有,乾衣機都勁好用,連晾衫時間都慳埋,有D衫乾完仲柔順過晾,所以連衫都燙少咗。

如果成日整蛋糕麵包,廚師機又係好幫手!

男爵府

吸塵機器人!!!!!! 以前晚晚拖幾次地拖返自己d頭髮, 而家開機由佢吸就可以, 爽!

珍珠宮

大將軍 發表於 18-5-15 13:01
我個ceiling bulk head rain shower 出水量係普通4倍!我同C6 得二個人,但水費都好金
但堅舒服
而家去酒 ...

唔明d滴滴仔屙唔岀甘用黎做乜

伯爵府

親子王國15週年勳章

ahpoo 發表於 18-5-23 18:18
唔明d滴滴仔屙唔岀甘用黎做乜

終於有人明白我心情

男爵府

回覆樓主:

請問大家4有咩好??唔濕??

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

Dishwasher, oven, 好的吸塵機

男爵府

回覆樓主:

請問電磁爐, 蒸焗爐果d 可以用黎煮乜? 我完全唔識煮飯果種。
9月開始亞女出國讀書, 就冇工人啦, 我廚房都大, 但唔會再裝修專登放嘢, 宜家得個枱面可以放嘢, 都有諗過買洗碗機, 但洗唔到獲呀, 煲呀, 好似有d 把鬼

男爵府

bb2 發表於 18-5-21 16:33
呢個真 最近買左正負零,無缐又輕,日日吸塵堅方便
...

咩叫正負零? 牌子名? 請問幾錢

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

抽濕機、乾衣機

翡翠宮

喧嘩 發表於 18-5-24 06:58
咩叫正負零? 牌子名? 請問幾錢

日本牌子,我係price.com買,$1780鋼琴色,而家一田做緊優惠

公爵府

mandy1227 發表於 18-5-16 11:36
各位jm,見人人話洗碗碟機好用,所以買了美的那部試吓。但我覺得洗完唔夠乾淨,已經洗前用水沖一沖先放入機 ...

會唔會係你擺得唔好?

首頁

尾頁

跳至