懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為醫生話飲左會好肥。所以我唔想飲,但飲左又可以肥bb ,如果我後期臨生前一個月先飲得唔得呢? 而且本身對奶都無興趣

大宅

efren 發表於 18-5-15 13:44
因為醫生話飲左會好肥。所以我唔想飲,但飲左又可以肥bb ,如果我後期臨生前一個月先飲得唔得呢? 而且本身 ...

我冇飲本身對奶敏感。多d訓覺,休息可以長胎,可以飲豆漿。鈣c寶都可以啦

別墅

因為醫生話飲左會好肥。所以我唔想飲,但飲左又可以肥bb ,如果我後期臨生前一個月先飲得唔得呢? 而且本身 ...
我聽人講媽媽奶粉會肥落媽媽度,好似我咁父母有糖尿,醫生係強烈提醒我千祈唔可以飲媽媽奶粉的,醫生話基本上飲均衡,有食綜合維他命,一日一盒仔奶都已經夠喔~

珍珠宮

C6有買俾我飲,但係我唔鐘意果D味,所以我都好少飲

水晶宮

除非醫生建議,否則完全無需要。

我陀兩胎後期自己磅數冇增長,但無論私家或政府醫生或姑娘都冇建議我飲媽媽奶粉,因為根本冇證據會肥B唔肥媽。而且就算產品稱低脂少甜,其實糖分都比普通奶類高,你可以睇睇營養成分表就會知。

大宅

回覆 efren 的帖子

醫生強烈唔建議飲, 好高糖, 好易有糖尿, 靠食物好過

大宅

回覆樓主

唔該曬大家
真係唔問都唔知原來甘唔健康
多謝你地提點

別墅

其實又唔係唔飲得,
但要識揀,揀低脂少甜健康D

禁止訪問

大宅

回覆樓主

牛欄牌朱古力奶我覺得ok,唔甜
可以拿試用

洋房

回覆樓主:

一飲就嘔

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

有jm介紹過安滿 佢話佢飲緊無肥到 我跟手就上網req左試飲裝 寄左黎 但我仲未飲 哈哈

因為我本身有食materna同鈣同藻油,好夠架喇,但係我成日夜晚肚餓,餓到訓唔著果隻,夜媽媽又唔想食野,所以諗住預備定d奶粉,餓果陣飲半杯就去訓覺 但呢排又唔餓

大宅

依家嘅低脂媽媽奶我覺得陣味有比以前果d媽媽奶好咗許多,以前果d媽媽奶真係甜到漏,飲咗一啖就唔想飲,依家就淡口許多,但懷孕時期本身有食開materna 、藻油果d,所以媽媽奶我淨係飲過幾次而已

複式洋房

我多數係要出門去一日果d,我就會拎一包傍身
平時都係食粒裝鈣,葉酸,aha
違規內容

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我有飲,因為返工肚餓果陣真系唔知可以食D乜

別墅

mclau2012 發表於 18-5-16 07:32
依家嘅低脂媽媽奶我覺得陣味有比以前果d媽媽奶好咗許多,以前果d媽媽奶真係甜到漏,飲咗一啖就唔想飲,依家 ...
我之前試過飲唔係少甜個D,飲左2啖覺得勁甜,成罐放係度冇飲

複式洋房

GCHK 發表於 18-5-15 15:24
C6有買俾我飲,但係我唔鐘意果D味,所以我都好少飲

認同,本身愛飲鮮奶,但媽媽奶粉好似有D怪味,好難飲。

珍珠宮

Allisonthy 發表於 18-5-16 18:49
認同,本身愛飲鮮奶,但媽媽奶粉好似有D怪味,好難飲。

對亞,我都覺唔啱口味,同樣都係飲新奶多

大宅

回覆樓主

10W左右開始飲。So Far未肥到

首頁

尾頁

跳至