影視娛樂

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

介紹大家睇一套美版的德國劇《Dark》。故事內容好懸疑,是講 time travel。

https://m.imdb.com/title/tt5753856/

imdb 俾這套的評分超高!!!
……好值得睇!!!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-15 19:07
介紹大家睇一套美版的德國劇《Dark》。故事內容好懸疑,是講 time travel。

https://m.imdb.com/title/t ...

https://www.netflix.com/hk-en/title/80100172?preventIntent=true
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

回覆樓主:

https://www.netflix.com/hk-en/title/80100172.?preventIntent=true
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

回覆樓主:

初頭是我C6睇先,一睇就勁中意,睇完一次season 1,又再翻睇多一次。……而家仲要話翻睇原本German 版(英文字幕)tim!

……見佢睇得咁過瘾,講到咁好睇,仲要翻睇,所以啲起心肝開始睇。一睇……真是嘩嘩聲,套劇既佈局好「勁」,一D都冇冷場!句句對白都暗藏玄機!!!

珍珠宮

回覆樓主:

不過,套劇既plot(佈局)非常之複雜,有時真係會覺得只睇一次,亦未必明白晒裡面既意思!

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/zy0b9e40tK8

珍珠宮

回覆樓主:

http://tvshowbox.tw/blog/post/34942645-闇dark第一季分集重點、劇情分析、詳細時間

小心!内含劇透!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-15 19:40
不過,套劇既plot(佈局)非常之複雜,有時真係會覺得只睇一次,亦未必明白晒裡面既意思!
:swe ...

開咗套劇之後,就會令人好想好想一路追落去,揭開故事既謎底!

珍珠宮

回覆樓主:

http://lifestyle.fanpiece.com/m/mind2wild/c1303682.html

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

之前見有說法話係德國版怪奇物語,諗住熟口熟臉所以下載咗好耐都無開來睇,直至最近冇乜好嘢追,今日剛睇完德文版第一集

嘩,氣氛控制得非常好,鏡頭配樂考究,懸疑性十足,真係一集已經被吸引要追落去

想請問下,我見2019年會出第二季,係咪第一季完結時好多嘢未交代?吊住條尾會好煎熬嗎?

珍珠宮

Pr0udfish 發表於 18-5-15 22:22
之前見有說法話係德國版怪奇物語,諗住熟口熟臉所以下載咗好耐都無開來睇,直至最近冇乜好嘢追,今日剛睇完 ...

我暫睇到season 1 ep07,而season 1-共只得ep01-10,所以一定是仍有很多謎團未解開的!……所以,好期待season 2!

珍珠宮

之前見有說法話係德國版怪奇物語,諗住熟口熟臉所以下載咗好耐都無開來睇,直至最近冇乜好嘢追,今日剛睇完 ...

劇透:暫知道2019年失蹤的Mikkel = Michael (Jonas's father)
另外,估計果個黑衣stranger =幾十年後既Jonas

珍珠宮

D歌曲好好聽!…好啱個mood!

珍珠宮

我暫時睇的是配了英文的美版,不是正宗的德文版,不過個配音都配得幾好!……
可能睇晒配音版之後,有多咗頭緒,就會再睇-次德文版!

珍珠宮

回覆樓主:

個故事由這樣的narrator開始的:
We trust that time is linear. That it proceeds eternally, uniformly. Into infinity. But the distinction between past, present and future is nothing but an illusion. Yesterday, today and tomorrow are not consecutive, they are connected in a never-ending circle. Everything is connected.

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-15 23:03
個故事由這樣的narrator開始的:
We trust that time is linear. That it proceeds eternally, uniformly. ...

咁既開場白,已經係引人入勝啦!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-15 22:53

估計果個黑衣stranger =幾十年後既Jonas
(因為ep07一個scene中,Jonas 返到去86年時,去到醫院想找佢的grandma(Ines)及 Mikkel,而黑衣人阻止佢,話佢知如果佢帶返Mikkel 返2019年,佢就消失於世上!)

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-15 19:21
初頭是我C6睇先,一睇就勁中意,睇完一次season 1,又再翻睇多一次。……而家仲要話翻睇原本German 版(英文 ...

個劇當中,超多暗藏玄機的對白:
"What you know is a drop;what you don't know is an ocean!″……

″Every decision for something is a decision against something else!″

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-15 22:53

仲有,2019年出現的不明細路屍體,就是差佬Olrich 33年前(86年)失蹤的細佬 Mads!

珍珠宮

回覆樓主:

而家,超想知道不斷出現的神秘人Noah,是何許人!

首頁
12345...7

尾頁

跳至