影視娛樂

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-16 21:04
"Time loops have a significant impact on the principle of causality."

"Time loops have a significant impact on the principle of causality. On the relationship of cause and effect. As long as a wormhole exists, there is a closed time loop. Inside it, everything is mutually dependent.The past doesn't just influence the future.The future also influences the past. It's like the question of the chicken and the egg.We can no longer say which of the two came first.Everything is connected."

珍珠宮

luckybaby2003 發表於 18-5-16 20:37
知有呢套戲好耐,未睇。見大家咁推薦,呢個星期煲咗佢先。想問下英文配音配得好嗎?是否睇番德文好啲。
...

我覺得個英文配音都好ok!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

回覆樓主:

剛睇了ep08,差佬Olrich(Mikkel's dad)入咗個cave ,然後就去咗1953年(比1986年再早33年)!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

Pr0udfish 發表於 18-5-16 15:08
我睇完第二集,上Wiki 睇下四大家族資料,就清晰好多了

遲下再穿來穿去,人物時老時嫩,我就擔心會頭暈 ...

唉我不嬲都有啲面盲兼記唔到名,尤其呢套唔太光猛仲要係洋人,真係需要刨晒劇情先睇

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

wai001 發表於 18-5-16 15:34
http://www.vjfilmdom.com/articles/2017/12/13/4740/【新劇短評・人物簡介】netflix-科幻穿越德國劇《dar ...

唔該晒

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-16 21:30
剛睇了ep08,差佬Olrich(Mikkel's dad)入咗個cave ,然後就去咗1953年(比1986年再早33年)!!!
...

剛睇完ep09,真是要……嘩嘩聲呀!(不宜劇透)
……所以我C6話:如果吾係,點可以稱得上為「神劇」呀!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-16 23:01
:s ...

Really the future influences the past!!!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-15 23:23
而家,超想知道不斷出現的神秘人Noah,是何許人!

暫時估計 Noah=Bartosz ;(留意:Noah 在不同時空都以相同面貌、相同服飾[priest]appearance出現,而且不斷地去引誘人去做evil things)!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-16 23:01
:s ...

不能不讚嘆,真是「神劇」!……可以編到個劇咁勁,…真是「痴線」的!!!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-17 09:14
不能不讚嘆,真是「神劇」!……可以編到個劇咁勁,…真是「痴線」的!!!

...

剛睇完 season 1 ep10啦!……個ending 是 "Welcome to the future!"
……真的好「神」!!!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-17 09:14

...

imdb 俾得有9分之高,真的不是「浪得虛名」的!!!

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/gOTpFbJIlWg

Dark ending theme song

珍珠宮

回覆樓主:

https://youtu.be/32kYH6XZrIo

Dark OST : Familiar ~ by Agnes Obel

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-17 21:01
https://youtu.be/32kYH6XZrIo

Dark OST : Familiar ~ by Agnes Obel

我C6超 like OST 其中依隻歌,佢話好有 mood,好啱個劇情feel!!!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-17 20:52
剛睇完 season 1 ep10啦!……個ending 是 "Welcome to the future!"
……真的好「神」!!!

2019年之後既future,莫非是2052年?
(因之前劇中曾講過33年一個cycle,1953→1986→2019→……)

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-15 19:07
介紹大家睇一套美版的德國劇《Dark》。故事內容好懸疑,是講 time travel。

https://m.imdb.com/title/t ...

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-17 21:58
2019年之後既future,莫非是2052年?
(因之前劇中曾講過33年一個cycle,1953→1986→2019→……)
...

DARK2 (1).JPEG

珍珠宮

回覆樓主:

Dark : season 2 first look

珍珠宮

回覆樓主:

會翻睇season 1多-次。……Looking forward to season 2!!!

珍珠宮

wai001 發表於 18-5-15 19:07
介紹大家睇一套美版的德國劇《Dark》。故事內容好懸疑,是講 time travel。

https://m.imdb.com/title/t ...

https://youtu.be/Donu8hKQ6rI

"Dark" trailer (2017) Netflix

首頁
12345...7

尾頁

跳至