懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

自從做左ftm媽媽後
唔知係咪壓力大左定點
頭三個月都是27-29日黎m
依加經期好亂 成40日先黎一次
塊面成生左幾粒豆 粒粒都好細 又痕又痛
人生未試過生多過兩粒以上
身邊啲人都話我比太多壓力自己
叫我放鬆下比自己休息
但個女又好痴我 又成日扭去街
扭抱 想好好去個wc都好難有時候
有時明明好眼訓 都唔訓要我抱住佢行哄佢訓
有時佢喊到癲左 我都忍唔住喊
會覺得自己好無用 照顧佢唔好
好想搵日比自己放假可以真係自己一個去街行下
但係先生要番工
就算湊 冇三個鐘打黎問我番黎未
Btw,c6放工有時都會幫我湊女 但係我女太痴我
見唔到我太長時間會發癲喊搵我
呻完 舒服曬
請問媽媽有咩牌子暗瘡膏好用
依加塊面又殘又紅又痕

大宅

Skinoren Cream, 非常好,我是由十幾歲生到成人都有。現在懷孕也有。這個暗瘡cream 懷孕都用得(說明書有寫明用得的and 我拿去問了私家dr才繼續用),佢其實是主力for去印,去印去暗瘡也work。所以印位我也有用。用了真的覺得出面好多品牌好差,起碼我用了無甩皮,皮膚乾,敏感等問題。本身油性加勁敏感肌。

你去藥房就買到。我試過藥房話無現貨,但藥房可代訂。不太貴,$1xx左右。用好耐。

現在懷孕又有暗瘡無佢真的不知點好。
But 你話你痕我就不知你可否用了(因為我是暗瘡但無痕的),你有紅有痕有機會是敏感,你不如先看dr,看了不痕後,平時日用才用這個暗瘡cream。

大宅

northernstar123 發表於 18-5-16 12:32
Skinoren Cream, 非常好,我是由十幾歲生到成人都有。現在懷孕也有。這個暗瘡cream 懷孕都用得(說明書有寫 ...

唔該曬你阿
佢唔多似敏感 係有濃 禁洛去好痛 仲有小小痕
聽日去藥房問下

首頁

尾頁

跳至