婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

由我同c6結婚開始已唔鍾意我,覺得我配唔上佢仔、佢屋企人,覺得我貪佢地屋企錢。成日係人前對我好,話當我係女咁錫,得我同佢就比說話我聽,由話我、再到我朋友、再而家人。我做咩都唔順佢意,佢鍾意既人篤屎都會香。前幾日因仔女問題又開始數我,我再忍唔住頂左佢兩句,到依家互當透明,好彩地,唔一齊住,但成日要見都好難頂。

公爵府

大隻熊貓 發表於 18-5-16 23:30
由我同c6結婚開始已唔鍾意我,覺得我配唔上佢仔、佢屋企人,覺得我貪佢地屋企錢。成日係人前對我好,話當我 ...

大婆不中意29都預左了,但連人地朋友及家人都要數埋就認真無品,無家教。

男爵府

回覆樓主

其實你打既都係好多人寫照嚟,包括我,老實講,大定零交流仲好,免生誤會!

大宅

美之選468 發表於 18-5-17 00:38
大婆不中意29都預左了,但連人地朋友及家人都要數埋就認真無品,無家教。
...

係,佢唔指一次同我數我家人、朋友,我真係頂佢唔順了。最好呢世互當透明,不過我諗唔得了,以佢性格過幾日又會搵野黎發我癲
鬧我時仲話忍我好耐,的確忍我好耐,我搶左佢仔咁多年,又攪都佢個仔咩都幫哂我,呢幾年唔係c6撐我,我可能已經抑鬱了

大宅

章魚妹妹 發表於 18-5-17 01:42
其實你打既都係好多人寫照嚟,包括我,老實講,大定零交流仲好,免生誤會!
...

真係零交流都還好,但佢唔會擺手,同佢係親戚、鄰居面前都數我,佢務求令所有人都覺得係我問題。過多幾日應該又會搵我麻煩,唉~

子爵府

回覆樓主:

我 fd個99都係咁,好笑係有次我 fd係99發癲時攞部電話做 fb live!

DingDingB    發表於 18-5-17 15:54

別墅

回覆樓主:

十個99,9個都會係親戚背後數新抱, 然後當住你面前係d親戚面前讚下你,其實佢講我是非唔緊要,但係唔好畀我知

翡翠宮

回覆樓主:

吾一齊咪解決
無謂大家辛苦

大宅

馬爾太 發表於 18-5-17 08:25
我 fd個99都係咁,好笑係有次我 fd係99發癲時攞部電話做 fb live!

好提議

子爵府

嘩正喎!想知後果係點

大宅

mini1204 發表於 18-5-17 09:06
吾一齊咪解決
無謂大家辛苦

可以唔一齊我都想,但為左唔想c6難做,有些時候好難避免見面,當然我都知佢可能都咁諗。其實我最想可以做到互當透明,起碼咁樣我會覺得佢已尊重我,唔係當孫面,親戚面數我、鬧我

大宅

Iloveho 發表於 18-5-17 08:42
十個99,9個都會係親戚背後數新抱, 然後當住你面前係d親戚面前讚下你,其實佢講我是非唔緊要,但係唔好畀 ...

我都認同,我已經唔理佢係我背後講我咩,但係我面前都照講,已經無尊重可言

大宅

她99唔知直播緊嗎?

翡翠宮

大隻熊貓 發表於 18-5-17 09:38
可以唔一齊我都想,但為左唔想c6難做,有些時候好難避免見面,當然我都知佢可能都咁諗。其實我最想可以做 ...

'唔想C6難做' 係住呢個位, 一開始真係唔好退讓
老實我既原則一定係分開住先結
你無能力我都有能力租,

同對方家人一齊住左, 真係死左9成
我自己阿媽都絕對唔會一齊住
成年人都係自己有瓦遮頭好D
就算窮, 都風涼水冷

公爵府

由我同c6結婚開始已唔鍾意我,覺得我配唔上佢仔、佢屋企人,覺得我貪佢地屋企錢。成日係人前對我好,話當我 ...

你99好似當年的我99.妒嫉心重,口無擇言.....宜家她腦退化了,竟然無人肯收留她(99共有3兒3女,各子女之間好似一盤散沙甘)姑仔三年前己邦99申請左老人院,宜家社工通知己經排到位了(估計今年內就可以入住老人院)我估你99的未來與我99的命運差不多,都是入住老人院(因她早己把心抱全都得罪了,女兒都以外嫁做借口,拒絕照顧她)

子爵府

大隻熊貓 發表於 18-5-17 09:49
她99唔知直播緊嗎?

佢99唔識呢啲高科技嘢。後尾係新年時個個親戚潤鬼佢先知呀新抱玩到咁大。之佢再冇揾我 fd麻煩啦。我 fd話:廢事呀99你一件事講幾廿次,我拍低放上網咪個個都知囉。

子爵府

同意。6299覺得我搶左佢個仔,成日做D幼稚小動作HURT我,我媽都知。相反我媽對C6好大方,我媽話佢對C6好係想我們婚姻好,四大長老有時點做都好影響子女婚姻,不過我6299冇咁的智慧

大宅

馬爾太 發表於 18-5-17 11:03
佢99唔識呢啲高科技嘢。後尾係新年時個個親戚潤鬼佢先知呀新抱玩到咁大。之佢再冇揾我 fd麻煩啦。我 fd話 ...

咁佢99都識收斂下,我果個以佢性格應該會發大癲,再當面數我

子爵府

大隻熊貓 發表於 18-5-17 12:05
咁佢99都識收斂下,我果個以佢性格應該會發大癲,再當面數我

你次次錄次次 post, 人人都覺得佢煩啦!記住條片你唔好駁咀呀!

公爵府

myfaye 發表於 18-5-17 11:37
同意。6299覺得我搶左佢個仔,成日做D幼稚小動作HURT我,我媽都知。相反我媽對C6好大方,我媽話佢對C6好係 ...

(你媽媽對女婿好)你就用這一點經常潤你C6,俾說話佢聽,例如:你睇吓我媽咪點樣對你呀?相反你阿媽點樣對人地ge女呀?高低立見啦?(以我的性格一定會俾C6說話聽,令佢知道99的人品)

首頁

尾頁

跳至