婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Sycabito0530 發表於 18-5-21 13:02
呢個問題我都正視緊,但同老公未有共識 我都苦惱緊點解決

爆到你老公爆到上天花板囉,生完BB 唔使照顧呀,仲一個人住咁爽

大宅

回覆樓主:

我覺得你先生問題更大。我先生都好醒訓,他亦唔係好識湊bb,但他寧願俾孩子嘈醒幾次,都要跟孩子同房。

你先生既處理手法,完全無俾安全感你和bb,亦無意去建立親子關係。。。

複式洋房

fujiko2012 發表於 18-5-22 10:39
我覺得你先生問題更大。我先生都好醒訓,他亦唔係好識湊bb,但他寧願俾孩子嘈醒幾次,都要跟孩子同房。

你 ...

睇到你地嘅回復先發現原來我真係無問題,我老公同佢屋企人先係有問題
依家咁嘅情況,我99又想幫個仔養老婆養孫,我老公又拍拍屁股自己搵錢自己駛,我提岀問題岀黎,佢地都覺得我有問題咁

大宅

Sycabito0530 發表於 18-5-22 17:08
睇到你地嘅回復先發現原來我真係無問題,我老公同佢屋企人先係有問題
依家咁嘅情況,我99又想幫個仔 ...

最難搞係你先生,如果他一直覺得自己住更自在,會好影響夫妻關係及親子關係

男爵府

樓主。其實如果你老公覺得單身更自在。連結左婚生左仔都要保持單身生活。仲要自已一個人住, 錢要自已使。咁佢結婚黎做乜?

呢啲男人真係好自私。

複式洋房

Sycabito0530 發表於 18-5-21 16:59
閉在佢唔覺佢係有問題,我提岀黎,佢反而覺得係我問題

其實你地係咪奉子成婚?點解你老公完全局外人咁,我覺得你老公係最有問題果個!
可能你99出于責任,但佢把口都賤,乜野叫唔同佢住就賤,仲要咁同你媽講,如果係我已經冇可能搬去同佢住,無謂寄人籬下
一齊住暫且解決到有人幫手呢個問題,但現在相處出問題你老公係要解決呢個問題,唔係繼續當局外人

仲有,我想象唔到why 你願意仲同個奶奶住,而老公分開住?問心係咪你也習慣奶奶咁幫你?

現在最大問題係你老公要負上最大責任,同你結婚果個係佢,你唔係嫁咗比99,不要介意我講野直,希望你盡快脫苦海

複式洋房

Sycabito0530 發表於 18-5-22 17:08
依家咁嘅情況,我99又想幫個仔 ...

如果從奶奶嘅角度黎睇,佢肯照顧新抱同埋嗰B,其實都算唔話得㗎啦。不過佢鍾意睇住個mon -係有啲恐怖。
你老公似乎唔鍾意小朋友嘈醒佢,唔想負責任照顧你同埋小朋友咁,唔係話賺咗錢返嚟就大晒,一家人就係需要相處同溝通。
如果想喺段婚姻關係中留低,可能暫時都係要忍下同99一齊住。叫奶奶唔好咁擔心個BB,其實佢未必係想監視你。

別墅

回覆樓主

我覺得最大問題係你個老公囉不負責任又自私!

樓主為左自己同個仔,應該要同佢溝通。長久落去好容易出事

點解樓主你話同佢地傾極都覺得係你有問題?你有堅持自己意願?再唔係軟硬兼施

正如你要求你老公同你一間房訓,你老公最後都同你分房訓。甘你有無問你老公番泥做咩?就係見一見你同個仔同食餐飯?同單親真係無咩分別

如果我係你我會番自己呀媽度好過。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

你老公咁嘆,咩都唔洗理!佢好大問題喎,有咩理由生埋仔都比老婆同BB分開住!你奶奶更甚,成家人都有問題⋯可唔可以比番D正常生長環境比BB 呀?!你都坐完月,返老公度住la.. 為母則強呀!又唔係你奶奶幫你湊!

複式洋房

真係好奇怪...99好似只想照顧你同bb, 親生仔好似唔care咁, 你老公又重視睡眠質數多過你同BB

咁其實有冇傾過BB幾大先再一齊住?咁樣分開邊培養到感情呢?

大宅

回覆樓主

呢單野真係奇聞

複式洋房

回覆樓主

下,有乜可能兩公婆分居咁...
而且你個b先咁細老公就唔理?
咁當初做乜要生啊?
一陣佢慣左自己一個人生活就....

首頁

尾頁

跳至