親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

我4月去係用creatrip訂西花韓服
每個人都有creatrip app登入就9折
我地7大1細 11點準時到已經好多人 等左差唔多成個鐘先到我地揀衫 (去到仲叫緊10點幾嗰批)
去到記得即刻登記話book左幾點 show email佢睇 (店員係講普通話嘅 有d職員係幾好人同識廣東話)
小朋友佢問幾歲 拎有佢size嘅俾佢揀
然後大人係每個人指俾你睇著咩size喺邊格揀
呢度
等加著好晒整埋頭 夾埋都2個鐘
我地去嗰日風和日麗 好熱好曬 著韓服都幾辛苦
要留意當日天氣點而著衫 因為我地唔同職員幫我地著 有d俾除自己衫著 有d要你著埋衫就咁套上去 就咁套落去真係幾熱下
景福宮好大 想行晒要影相要返咁上下時間 我地預唔夠時間睇唔晒

別墅

melomelomelody 發表於 18-5-21 22:28
我地7大1細 11點準時到已經好多人 等左差 ...

好詳細哦,謝謝您分享

子爵府

melomelomelody 發表於 18-5-21 22:28

係咪應該早些去好些 開幾點咖?
黎緊十月想同朋友們去影
本身林住中午去 但見大家都話要早到好

子爵府

yp26 發表於 18-5-24 17:39
係咪應該早些去好些 開幾點咖?
黎緊十月想同朋友們去影
本身林住中午去 但見大家都話要早到好 : ...

http://www.seohwahanbok.com

我地10點去到,12點搞掂出去影非常熱
同埋趕行程,個幾2個鐘都覺得唔係好夠影 行唔晒

子爵府

melomelomelody 發表於 18-5-24 18:07
http://www.seohwahanbok.com

我地10點去到,12點搞掂出去影非常熱

我都預咗大半日時間 咁真係要與十點鐘去到 同你一樣換完衫錫曬頭都十二點再出去影過相 係咪多數影兩三個鐘㗎咋

子爵府

yp26 發表於 18-5-24 18:20
我都預咗大半日時間 咁真係要與十點鐘去到 同你一樣換完衫錫曬頭都十二點再出去影過相 係咪多數影兩三個鐘 ...

唔好意思呀,我記錯
我係book11點,但成差唔多12點先到我地揀衫,整頭因為要自己所以都花多時間過揀衫同等人幫你著。

行幾耐真係睇人,我地8個喺一起步就係咁影
行唔切入面,加上極熱所以冇行晒

而家景福宮會開埋夜晚呀
2018景福宮夜間特別開放

「2018年景福宮夜間特別開放」將從4月29日至11月3日止實施。這段期間,遊客可趁著星光燦爛的夜晚漫步在景福宮,感受景福宮的歷史與文化,同時欣賞美麗的夜景!

子爵府

melomelomelody 發表於 18-5-24 18:27
唔好意思呀,我記錯
我係book11點,但成差唔多12點先到我地揀衫,整頭因為要自己所以都花多時間過揀衫同等 ...

我哋今次三個人去其中有一個朋友係好鍾意影相所以兩個鐘我覺得未必夠
原來夜晚都可以影喎
Thanks

子爵府

yp26 發表於 18-5-24 18:29
我哋今次三個人去其中有一個朋友係好鍾意影相所以兩個鐘我覺得未必夠
原來夜晚都可以影喎
Thanks

徬晚去我諗冇咁熱,又影到日夜景

男爵府

是這個嗎?

子爵府

rl2999 發表於 18-5-27 11:21
是這個嗎?

https://www.creatrip.net/blog/696/

係呀,我喺呢條link度入去訂9折

男爵府

melomelomelody 發表於 18-5-27 14:05
https://www.creatrip.net/blog/696/

Tks

伯爵府

好媽媽勳章

melomelomelody 發表於 18-5-27 14:05

4小時係由哪時開始計?

開始幫你穿的時候開始?
booking時間開始計?
出門口計?

子爵府

olimo 發表於 18-5-29 17:35
4小時係由哪時開始計?

開始幫你穿的時候開始?

應該係出門口計,佢幫你著好晒,自己整完頭就搵佢登記,然後俾錢先計時間。

男爵府

回覆 melomelomelody 的帖子

我下星期出發, 本計劃中午, 但又怕熱. 也想拍晚上景福宮, 但剛剛那段時間又沒夜間特別開放.

子爵府

vkzone 發表於 18-5-29 23:04
回覆 melomelomelody 的帖子

我下星期出發, 本計劃中午, 但又怕熱. 也想拍晚上景福宮, 但剛剛那段時間又沒 ...

我地去嗰日係好天到咁,有辣有唔辣
影相好靚,但真心好熱。

我覺得當日出門口可以著定背心喺入面,去到套韓服要求唔著tee著背心算,我當日係冇著外衫就咁套件韓服都覺得熱到不得了。我幫小朋友靜靜雞除左件tee先出去,因為喺店入面人多佢已經覺得熱。 返到去換返衫嗰度係冇人幫自己入換衫格換,所以ok嘅。 但著韓服嗰下我好好彩個staff幫我入格換,有d係喺出面就咁套上去,所以著定背心打底穩陣。

首頁

尾頁

跳至