心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

我C6自己好少同朋友出街,認為人生唔需要朋友,但我唔係,我未婚前鍾意同朋友一齊多,因為屋企經常無人,結婚後,口就話無所謂出就出,但次次返到屋企都黑面,講左唔會都係黑,最近出既兩次因為出完咁岩個細仔病左,就話我出親街個仔就病...我唔係唔出街唔得,但我真係無地方發洩,我老公係超超超大男人個隻,返到屋企完全無同我講過野,返工時間一個WHATSAPP都無,我好似就黎崩潰

瑪瑙宮

siu_yen1012 發表於 18-5-21 10:44
我C6自己好少同朋友出街,認為人生唔需要朋友,但我唔係,我未婚前鍾意同朋友一齊多,因為屋企經常無人,結婚後, ...

又唔同你講野, 又唔滿意你出街, 想點?

水晶宮

回覆樓主:

話之佢

大宅

回覆樓主:

小朋友平日係咪工人姐姐照顧開?因為你出了街工人姐姐放假,小朋友病沒有平時的照顧者照顧。男人無幾多个,真的超級喜歡照顧小朋包括佢地病。

照顧小朋友同時自己都要放鬆吓,支持你適當時候要出街。

大宅

singzone 發表於 18-5-22 11:54
小朋友平日係咪工人姐姐照顧開?因為你出了街工人姐姐放假,小朋友病沒有平時的照顧者照顧。男人無幾多个, ...

我地無工人,係99湊,我同老公都要返工的

大宅

siu_yen1012 發表於 18-5-23 21:49
我地無工人,係99湊,我同老公都要返工的

D男人吾知点解,好多都怕帶小朋友,應該覺得烦,無耐性,同過度依赖了你同99帶。

唉!小朋友係自己点解張責任推晒在他人身上,自己出街個小朋友病咗,你都吾想架!,我係你我都嬲。

子爵府

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

我C6自己好少同朋友出街,認為人生唔需要朋友,但我唔係,我未婚前鍾意同朋友一齊多,因為屋企經常無人,結婚後, ...

同我老公90%相似, 返工唔理我, 又無電話又無whatapps....唔太喜歡我同朋友去街吹水食飯行街等等,

每次返到屋企, 一係話我駛錢, 一係話我買野, 如果咁啱阿女要測驗默書, 佢就成日同阿女講 : 你阿媽唔理你架.......成日睇電視出街....

但我朝朝早起身同阿女梳頭, 送她上學去.....然後去跑步....基本上一個月先出一到两次街咋.....
以馬內利, 神與我們同在! :-D  :-D

大宅

Manwah 發表於 18-5-24 10:48
同我老公90%相似, 返工唔理我, 又無電話又無whatapps....唔太喜歡我同朋友去街吹水食飯行街等等,

每次返 ...

我有工作一向就算仔細都在樓下快餐店做幾個鐘?所以佢一話我買物買乜?我話用我自己錢你收聲?

子爵府

我c6返而好鍾意我出街,佢話可以玩玩具,聽歌開到大大聲
吾洗我成日叫做攞野,做野喎,我成日老點佢
有時仲覺得我太早回家,收吾設d玩具,hea晒出來

複式洋房

同我一模一樣--.--你都好啲只有back面 我每次都會嘈交..唉 我都吾知c6諗乜 但我吾出去見下朋友傾下計發洩下 我會超燥底...

大宅

我C6都唔喜歡出街,除返工外,最喜歡在家打機。佢亦唔喜歡我跟朋友約會,最好一家人成日留在家,佢最開心

男爵府

2024年龍年勳章

我老婆公相反,經常讓我出去行下,同朋友飲下茶傾下計,但我鐘意糸屋企同小朋友玩,唔想出街!

大宅

回覆樓主:

我c6 未又係咁, 佢出街玩到第二日先返就得, 我去日街, 就話我點解要出街, 話佢要收夜, 但我係99 湊

大宅

同你-樣,我—話出街c6就問去邊同邊個,我話反大陸食雞煲,佢就話香港都有得食,洗咩反大陸食,又嘈嘈嘈,吾理佢照去,11點前要反到黎,反到黎又問,去食個飯食禁夜,早d反吾得架

首頁

尾頁

跳至