家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

HiPP勳章(1) Poo得好勳章

又唔使俾租 試下水溫先 又冇蝕 賺到咪當幫補家計

呢個年頭賣咩好搵呢
不過我要湊細路 同親戚夾份打理又諗唔諗得過呢

別墅

pancake0512 發表於 18-5-21 16:54

呢個年頭賣咩好搵呢

啲貨賣唔出都會蝕,做你熟果啲貨品,以前都有做代購,啲人唔識淘寶,你可以做,啲人唔識海外購物,你又可以幫手買, 都係手袋買衫多。

而家啲人一上網咩都識,自己做代購就難做好多

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

akichanhn 發表於 18-5-21 18:52
啲貨賣唔出都會蝕,做你熟果啲貨品,以前都有做代購,啲人唔識淘寶,你可以做,啲人唔識海外購物,你又可 ...

Facebook好多啦,最緊要你既貨有冇巿場同識唔識宣傳。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

身邊有人做緊,自己都有做。賺得多唔多再睇下你嘅眼光。
而家個個都識淘寶,如果你淨係淘寶買啲貨返嚟。會賺到不過唔多。
有啲自己親自去外國拎貨,之後有啲韓款或者獨家啲嘅就寄比賣家。
我見有啲加入自己idea、獨特啲,會多人幫襯

不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

呢個年頭賣咩好搵呢

唔洗比租,0支出做小生意好似吾錯呀,你賣咩架先?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

做生意唔好搵親友夾!

大宅

akichanhn 發表於 18-5-21 18:52
啲貨賣唔出都會蝕,做你熟果啲貨品,以前都有做代購,啲人唔識淘寶,你可以做,啲人唔識海外購物,你又可 ...
我見instagram仲有好多賣衫 唔知搵唔搵得你仲有冇做

大宅

patpat904 發表於 18-5-21 18:54
Facebook好多啦,最緊要你既貨有冇巿場同識唔識宣傳。
有冇話賣咩最好搵女人錢最易賺

大宅

crystal媽咪 發表於 18-5-21 20:32
身邊有人做緊,自己都有做。賺得多唔多再睇下你嘅眼光。
而家個個都識淘寶,如果你淨係淘寶買啲貨返嚟。會 ...
可唔可以透露多d你賣咩係加入自己設計韓款要成日飛去入貨 湊住b唔方便

大宅

心心 發表於 18-5-23 02:43
唔洗比租,0支出做小生意好似吾錯呀,你賣咩架先?
咩都未整過 所以想上黎問下意見女裝係咪最易上手

大宅

bosch 發表於 18-5-23 03:01
做生意唔好搵親友夾!
唔搵親友搵朋友好似仲衰 定係賣簡單野 自己一腳踢算

禁止訪問

大宅

ar_mak 發表於 18-5-24 10:28
你講呢3句野就已經係冇得做。
咁我湊住個係咪唔應該做生意

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

pancake0512 發表於 18-5-24 10:25
可唔可以透露多d你賣咩係加入自己設計韓款要成日飛去入貨 湊住b唔方便
...

如果入貨(日、韓、淘寶),你入、其他人入,好快會互抄/鬥平/賺頭蝕尾
有人會親自去廠拎、買貨……熟左之後,一有新款send 比佢睇,唔需要個個月/星期去。
也會因客人意見更改少少,所以不會出現太多相同款式
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

呢個年頭賣咩好搵呢

同大家分享一個真實個案

老婆朋友識左一個喺韓國讀書嘅中國留學生, 同佢拍住上喺淘寶 做韓國直送, 對象係大陸人, 做咗五年又買樓又買寶馬, 仲每年環遊世界, 不過依家阿貓阿狗都做,利潤已經大幅下降, 不過仍然 見佢豪玩豪使, 因為佢都係賺錢買花戴

佢同我老婆講話呢五年, 佢賺咗七位數字, 但記住要做就要做大陸市場, 因為香港市場太細同埋多人爭

侯爵府

pancake0512 發表於 18-5-24 10:26
咩都未整過 所以想上黎問下意見女裝係咪最易上手

已經好多啦點突圍?

首頁

尾頁

跳至