網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我岩岩淘左個九陽電壓力煲,試下用發現有問題,原來個煲唔支持香港電壓

我又唔識搞退貨 應該硬食
可唔可以話我知,你地淘左咩款?可以既話比條link 我 唔該曬

翡翠宮

回覆樓主:

無可能,電壓同内地一樣,不如清楚講下遇到乜嘢問題。

男爵府

lyh80115 發表於 18-5-21 18:45
無可能,電壓同内地一樣,不如清楚講下遇到乜嘢問題。

個煲開到 一直煲 唔識停 明明話15分鐘 但一直煲落去

我問天貓客服 話電壓唔同 影響使用

再問是但一間有賣既客服 佢話個煲唔支持香港使用

翡翠宮

haileykiu 發表於 18-5-21 19:00
個煲開到 一直煲 唔識停 明明話15分鐘 但一直煲落去

我問天貓客服 話電壓唔同 影響使用

邊個型號呀?睇睇

男爵府

lyh80115 發表於 18-5-21 19:09
邊個型號呀?睇睇

【Joyoung/九阳 Y-50C80 5L电压力锅智能预约双胆家用饭煲高压锅】http://m.tb.cn/h.WzKlAzq 点击链接,再选择浏览器打开;或复制这条信息¥AF5K0FJPLPj¥后打开(emoji)手淘(emoji)

呢個啊 唔該你

翡翠宮

haileykiu 發表於 18-5-21 19:11
【Joyoung/九阳 Y-50C80 5L电压力锅智能预约双胆家用饭煲高压锅】http://m.tb.cn/h.WzKlAzq 点击链接,再 ...

客服就肯定亂噏,呢個係天貓超市直送香港?

男爵府

lyh80115 發表於 18-5-21 19:34
客服就肯定亂噏,呢個係天貓超市直送香港?

係啊 我係天貓超市買

象牙宮

haileykiu 發表於 18-5-21 19:11
【Joyoung/九阳 Y-50C80 5L电压力锅智能预约双胆家用饭煲高压锅】http://m.tb.cn/h.WzKlAzq 点击链接,再 ...

你試煮其它。
然后去淘宝和客服傾。怎么煮。
再不行只能退貨。有可能坏了, 發給你。

COMMENTS FROM TB
锅盖不好开
做米饭很好吃,做炖排骨做鱼不脱骨
煮了红豆薏米汤25分钟就可以喝了
唯一有一點不好的就是煱蓋的位置很不方便!不是很好使用!經常弄了一會才蓋得上!
锅盖卸了现在确是不会装上去了...这设计真鸡
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

333s 發表於 18-5-21 19:49
你試煮其它。
然后去淘宝和客服傾。怎么煮。
再不行只能退貨。有可能坏了, 發給你。

我唔識搞退貨 需要拎上深圳寄嗎?

翡翠宮

haileykiu 發表於 18-5-21 19:52

搵到條款啦,網頁版先有,如果件貨有問題,貓超係會退款,有香港電話咨詢。

男爵府

lyh80115 發表於 18-5-21 19:54
搵到條款啦,網頁版先有,如果件貨有問題,貓超係會退款,有香港電話咨詢。

...

多謝你

我試下退

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

你系咪關唔實個蓋呢,邊位有冇漏氣?

333s    發表於 18-5-21 21:54
333s    發表於 18-5-21 21:54

男爵府

oran04 發表於 18-5-21 21:46
你系咪關唔實個蓋呢,邊位有冇漏氣?

正常係無氣出架?
我有氣出啊 關唔實個煲係點樣?

象牙宮

haileykiu 發表於 18-5-21 19:52

向賣家要退貨地址。
packed 好。拉車仔上深圳。
用快递退。
為了几百元的人仔, 值得退呀。再買其它。 冇人天生就識搞。 但都要學識退貨, 對不?

回家就把快递 影比 賣家。
你要在 网上 寫上何年何月何日退, & 快递單号。
他收到貨。會 process 退款。

我周5也要上深圳。
泰式洗头, 上癮
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

親子王國15週年勳章

haileykiu 發表於 18-5-21 21:48
正常係無氣出架?

我不是這個型號,但都差不多吧。
蓋頂有一黑一紅兩個圓形的東東,加熱時蒸氣只在它們排出,當壓力大時會頂起它們。我試過蓋關唔好漏氣,似乎會煲耐啲,同有飯焦

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

haileykiu 發表於 18-5-21 21:48
正常係無氣出架?

如果蓋得好, 按制後5分中左右, 果粒紅制會彈起, 個畫面就出現個時間.... 蓋唔好, 就水滾左後, 蓋周邊出氣, 畫面是無數字時間出...

9陽是可以用電飯煲條電線插...

或者先睇下說明書先... 我之前未用過這類煲, 一開始都是睇左幾次說明書先試用....
Stay Hungry , stay foolish !!

別墅

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

hinhin_ma 發表於 18-5-21 22:03
如果蓋得好, 按制後5分中左右, 果粒紅制會彈起, 個畫面就出現個時間.... 蓋唔好, 就水滾左後, 蓋周邊出 ...

我再試下 唔該你啊

男爵府

oran04 發表於 18-5-21 21:55

我不是這個型號,但都差不多吧。

我留意下 thank you

男爵府

leekun 發表於 18-5-21 22:58
美的电压力锅家用5L官方旗舰店正品智能全自动双胆高压饭煲3-4人6【包邮】
【在售价】399.00元
【券后价】31 ...

請問好用嗎?

首頁

尾頁

跳至