自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

結婚咁多年,你C6都冇正式照顧過你,頭家似是你一個支撐住,而家仲要攞你啲金去當,咁對你仲要 話返轉頭有問題的是你? 點忍呀?簡直唔會再有信任囉!諗清楚 將來條路點行

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

jm 你一定要快d 番屋企收好或带走其他值錢野啊,等佢熟番d 金,無感警覺你就收番d 錢,替你心痛肉痛,加油

洋房

回覆樓主:

多謝咁多位關心.尋日因為已超了回覆上限所以回覆不了大家.我已回家,請大家放心.老公說今星期一定會贖回d金.我就等多幾日睇下點. 金如果拎返黎後,我一定會好好嘢鎖起.我都仲考慮緊究竟我哋關係應該點,我冇理佢,我已好多日無同佢講嘢.99我都唔會再見,起碼呢一排我唔會想見到佢。

水晶宮

BK Milk勳章

KaKa_pig 發表於 18-5-22 02:17
最嬲係,老公將我啲金比奶奶幫手拎去“當”。奶奶知道我唔知呢件事。但都幫住個仔做啲咁嘅嘢。
...

講真我會離婚

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

KaKa_pig 發表於 18-5-23 08:13
多謝咁多位關心.尋日因為已超了回覆上限所以回覆不了大家.我已回家,請大家放心.老公說今星期一定會贖回d金. ...

take care!

翡翠宮

減齡達人勳章

KaKa_pig 發表於 18-5-22 02:23
結婚咁多年,奶奶一粒鼻屎都冇比我。佢將我媽同過世外婆嘅金拎去當。我堅嬲
...

咁真係會堅嬲,聽到都

伯爵府

KaKa_pig 發表於 18-5-22 02:14

專登用fb上bk, 因唔想比識嘅人認出.....

好唔啱數 !

水晶宮

多謝咁多位關心.尋日因為已超了回覆上限所以回覆不了大家.我已回家,請大家放心.老公說今星期一定會贖回d金. ...

其實你為左仔,應該諗下是否要將來呢?女人冇男人唔駛C的,呢D老公連金都偷得,將來可能賣老婆賣仔,冇人性可言。
層樓實趁關係好時去律師樓轉返名比你先,保障返自己及小孩,只要你有結婚証書,費用好平的。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我覺得你真係可以考慮離婚,點樣走落去...

珊瑚宮

2024年龍年勳章

等佢俾返d金你之後一定要好好鎖起,同埋唔好再借錢俾佢喇
其實佢咁多年黎都冇賺過錢,仲做黎做乜,可能只係唔想出去打工,真係要好好諗下以後既路點行

伯爵府

回覆樓主

樓主,下次嘈交唔好自己走咁傻豬,係都趕你老公走!佢真係廢柴一個,唔係講笑,你要check清楚佢究竟有冇攞層去按?以後真係唔可以再俾錢佢喇,有都留起自己同個仔……真係無底深譚

珍珠宮

回覆樓主:

冇膊頭嘅男人點做老公,仲要靠樓主搵錢返黎貼佢,等攞返d金,以後唔好再借錢比佢了,千萬唔好心軟再借,有閒錢都草埋留起唔好比佢知,佢點問點lur都話冇,個同黨99比我會好決絕唔來往,打黎都唔聽,唔會再見,個男問點解唔會啋佢。 小朋友問點解我都會講晒所有野出黎唔隱瞞。

子爵府

回覆樓主:

依你講,你老公一無是處, 作為老公,爸爸,家庭一分子的身分來說。他及他爸媽完全是負累。沒有他們, 你和你仔女 的生活 一定比現在更好! 既然係咁, 不如分手啦! 起碼以後唔使照顧多幾個人, 可以自己同仔女活得更自在更安心。

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

我啱啱睇到你的帖, 你確是做好左自己的本分, 嬲係正常的, 為左頭家你都吞左唔知幾多唔開心的事落肚, 最緊要唔好嬲壞身體, keep好d錢銀。

洋房

Protea 發表於 18-5-23 09:40
我啱啱睇到你的帖, 你確是做好左自己的本分, 嬲係正常的, 為左頭家你都吞左唔知幾多唔開心的事落肚, ...

當年想結婚,99大力阻止,覺得我會拖累佢個仔。咁多年後,我真係好想問99,究竟現在係誰拖累誰?
樓我已要求將另一半轉埋比我。錢我講左我以後都唔會再借。亦已要求99盡快還錢。99知我好嬲,完全唔敢搵我,我亦無唸過搵佢。99每日都會接仔放學,再帶返我屋企,佢現在都繼續係咁。黎緊下月有家庭聚會,我亦唔會出席,因我唔想見到6299,我一定會超黑面。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

KaKa_pig 發表於 18-5-23 12:53
當年想結婚,99大力阻止,覺得我會拖累佢個仔。咁多年後,我真係好想問99,究竟現在係誰拖累誰?
樓我已要 ...

成家都係賊,又廢
尤其是你老公,其實咁多年除左供樓,生活費同仔係靠你自己。

果d金就算續得返黎,佢一定係借錢續返黎,之後係錢又搵返你呢條大水喉。

仲要2月開始偷d金去借錢,真係日防夜防,家賊難防

子爵府

Ytteb 發表於 18-5-22 08:29
一樣還一樣

偷金一定係錯

但係樓主老公問佢借左十幾萬冇還過wor

又唔見你提下
凈係叫樓主反省自已

洋房

tingting2200 發表於 18-5-23 13:20
但係樓主老公問佢借左十幾萬冇還過wor

又唔見你提下

咁多年加加埋埋唔只十幾萬啦......

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好好保護你D資產金錢首飾等!! 唔好再俾機會任何人攞到/佔有!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果攞得番D金, 問下BK 媽邊到邊間銀行會有機會有箱開到, 遠D僻d都照殺LA!!!

首頁

尾頁

跳至