懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

scmying2 發表於 18-5-22 11:36
因為佢哋個年代99大住肚都做好多野,自然會用自己個套judge我哋(但佢哋好多陀個陣都後生過我哋好多) ...

我老公琴日話我知呢件事 我先話佢知我訓得唔好

大宅

Ming116 發表於 18-5-22 11:39
我老公琴日話我知呢件事 我先話佢知我訓得唔好

會唔會你6299係圍村人,所以咁又要幾點起身呀...做家務煮飯之類?

複式洋房

paradise06 發表於 18-5-22 11:46
會唔會你6299係圍村人,所以咁又要幾點起身呀...做家務煮飯之類?

唔係圍村人嚟嫁

複式洋房

回覆樓主

返娘家都有野講 你老公都幾大男人wo. 仲要同個大肚婆計較幾點起身 你隊友比起6299其實更大問題

水晶宮

回覆樓主

講真,餵貓嗰d佢哋唔想做咪等你起身做囉,擺明係搵嘢嚟講。其實你老公態度好重要,佢強硬d佢哋就唔會咁多嘢講。不過好好安胎,既然6299老公都靠唔住,更加要BB健康d。
欲知前世因  今生受的是  欲知來世果  今生作的是
是故莫以善小而不為, 莫以惡小而為之
Karma - What you put out into the world comes back to you.
How you live you life determines what kind of life you will have.

複式洋房

babytansi 發表於 18-5-22 12:48
返娘家都有野講 你老公都幾大男人wo. 仲要同個大肚婆計較幾點起身 你隊友比起6299其實更大問題
...

我要我幾點起身話係因為62有說話講所以先咁講

複式洋房

wsyggk 發表於 18-5-22 12:52
講真,餵貓嗰d佢哋唔想做咪等你起身做囉,擺明係搵嘢嚟講。其實你老公態度好重要,佢強硬d佢哋就唔會咁多嘢 ...

朝早隻貓會叫人餵食咁我覺得餵一餵姐又唔辛苦得去邊

大宅

Ming116 發表於 18-5-22 07:37
呢幾日都喊 忍唔住無啦啦會喊出嚟
呢排訓得好差 係咁醒係咁醒 有時候朝早先入睡 大約會訓到十一二點左右
我 ...

相見好,同住難......

孕婦的情緒起伏太大會容易令子宮收縮,對bb唔好㗎!

要鍚住自己同bb呀,加油啊!

複式洋房

mrs.suen 發表於 18-5-22 14:39
相見好,同住難......

孕婦的情緒起伏太大會容易令子宮收縮,對bb唔好㗎!

多謝你

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Ming116 發表於 18-5-22 14:36
朝早隻貓會叫人餵食咁我覺得餵一餵姐又唔辛苦得去邊

放長糧唔得架咩!?
我從來唔會定時定候餵,放d糧佢鍾意食就食~

起身餵貓好無聊~

複式洋房

littlefunpig 發表於 18-5-22 15:34
放長糧唔得架咩!?
我從來唔會定時定候餵,放d糧佢鍾意食就食~

係呀…餵一餵放幾個鐘至多我起身先收糧囉⋯都唔知有乜問題

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Ming116 發表於 18-5-22 15:36
係呀…餵一餵放幾個鐘至多我起身先收糧囉⋯都唔知有乜問題

如果你?定62隻貓唔係有咩病、痴肥要控制食量的話 ,買d自動跌落黎既貓兜。

我都係用呢d, 一次放一堆,我會關左個門佢,食到差不多乾淨再放一堆落黎,唔係側邊果d佢唔食吽到發毛~

為左餵貓要7點幾起身真係好無謂!難得唔洗返工梗係訓到自然醒

大宅

回覆樓主

我支持孕期返娘家啦 媽媽照顧好好多!

我發現懷孕時 新居正裝修埋尾,搬左去娘家避裝修味道,初時同老公協定三個月胎穩就返去。

點知... 我愈住愈唔肯走。又再同老公協定5個月就回去,不過要他來我娘家「試工」兩日,學好如何照顧我呢個大肚婆,合格我先回去。

老公都有試工,但樣樣都覺得好煩,無耐性無自由,結果我地同意生完先返去lu。幾好

珍珠宮

回覆樓主:

唔好諗太多,唔好在意呢D無謂嘢,最緊要自己舒服

伯爵府

Ming116 發表於 18-5-22 07:37
呢幾日都喊 忍唔住無啦啦會喊出嚟
呢排訓得好差 係咁醒係咁醒 有時候朝早先入睡 大約會訓到十一二點左右
我 ...

唔理佢地甘多,自己休息好對bb都好

複式洋房

回覆樓主

唔好比啲衰人搞到自己唔開心,唔值得嘅.......
我都同你差唔多,男家嗰邊有少少野,我就會好唔開心,儘量保持心境開朗啦,食多啲休息多啲,話知佢哋啦,大肚婆嘅情緒真係唔講得笑㗎!支持你....我依家都懷孕九週....一齊努力

複式洋房

whyuhitme 發表於 18-5-23 00:42
唔好比啲衰人搞到自己唔開心,唔值得嘅.......
我都同你差唔多,男家嗰邊有少少野,我就會好唔開心,儘量保 ...

你要加油呀我心情都好翻好多 我依家7個月啦

別墅

回覆樓主

相見好同住難
有冇機會自己同老公出黎住呀?
不過遲d bb出世,奶奶就可以幫手照顧bb
好快過啦!bb出世focus 會去咗bb度,到時應該好好多呀!
加油

複式洋房

yvonne520 發表於 18-5-23 13:17
相見好同住難
有冇機會自己同老公出黎住呀?
不過遲d bb出世,奶奶就可以幫手照顧bb

可以的話盡量自己湊,自己阿媽幫手睇頭睇尾,總好過叫個外人湊自己嘅寶貝

別墅

重男輕女是常見的,我個邊也是,加油。退一步想。bb是你的。你無論男女都疼佢就得了。

首頁

尾頁

跳至