自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主

Meghan係自信嘅美
好有現今女性獨立自主,自強不息嘅味道
更加符合現世代嘅審美標準

講真而家外表柔弱嘅女性或者吸引到男性,但普遍女性更鍾意獨立自主

我記得kate嫁威廉王子時,好多報導都講時下女性唔再憧景童話故事了
反而覺得嫁入皇室係受束縛

皇室近年都開放左好多,與時並進,摒棄舊有封建思想
Meghan 嘅嫁入更加大破種族限制

Meghan有無野心,婚禮係咪當做戲
呢啲我地都係不得而知
作為平民嘅我地當欣賞下靚人靚衫囉

大宅

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

回覆樓主

CX

大宅

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

回覆樓主

D

用戶要求終止服務

goisap 發表於 18-5-22 17:18
CX

請問典解?

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

用戶要求終止服務

goisap 發表於 18-5-22 17:18
D

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

sabun 發表於 18-5-22 13:00
其實任何女人嫁有錢人或名人都會有機會被人話有機心,如徐子淇……

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

goat 發表於 18-5-22 13:38
戴妃/戴安娜王妃/princess diana只係傳媒、坊間方便稱呼, 即使佢冇離婚, 一世都唔會變成princess diana。 ...
佢果陣契左比某皇室親戚, 就變成皇室成員
再舉行婚禮, 就可以有王妃既稱號
所以, 戴安娜係王妃

侯爵府

回覆樓主:

皇室title
1. 只有君主(Elizabeth)嘅仔女(Charles, Edaward, Andrew, Anne), 同埋內孫( William, Harry, Beatrice…)先可以揹Prince 同 Princess title, 外孫無,所以(Anne)安妮公主個女Zara 唔可以叫Princess Zara,係叫 Lady Zara.
2. 英女王曾孫原本係唔可以叫Prince, Princess, 但William 結婚後第二年,英女皇批准William 仔女揹Prince, Princess title, 所以可以叫Prince George, Princess Charlotte, 因此,Harry 仔女都唔可以叫 Prince, Princess, 只可以叫 Lord, Lady. 除非,英女皇又特別御准Harry 仔女叫Prince/Princess。

侯爵府

回覆樓主:

3. 當查理斯做咗皇帝,咁因為皇室個rule 係君主仔女內孫都可以叫Prince/Princess, 所以到時Harry 仔女會自動升格做Prince /Princess. 查理斯做咗皇帝,Kate 同 梅根都會叫 The Royal Highness The Princess....

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Wingwingm 發表於 18-5-22 16:22
之前好多報紙都有報勁搞笑

花邊新聞

子爵府

廷廷媽 發表於 18-5-22 14:39
其實當你識到個王子,邊個女人唔想做公主?kate 同diana 都一樣有機心啦,diana 見過查理斯幾多次啫就答應 ...

同意呀
又後生又唔醜樣仲要係王子
愛上佢非常正常

公爵府

sabun 發表於 18-5-22 12:44
皮膚喺冇咁滑,但個樣都幾sweet,同應該幾有智慧的女人!

外國女人來說,佢靚喎

水晶宮

sabun 發表於 18-5-22 13:00
其實任何女人嫁有錢人或名人都會有機會被人話有機心,如徐子淇……

我反而覺得紙皮嘥咗

珊瑚宮

Wingwingm 發表於 18-5-22 13:11
根據《In Touch Weekly》報導,湯瑪斯在信中寫道:「親愛的哈利王子,現在還不算太遲。對你而言,梅根馬克 ...

湯瑪斯係哈利亞哥咩?

子爵府

wyeth冷知識勳章

回覆樓主

鼻側面睇好怪,好似巫婆

水晶宮

nsychristy 發表於 18-5-22 16:23
係,根本查查婚前都爛爛地玩

同自己家姐 date 過,類似唔係處女咁上下理由無得嫁入王室,就等個妹上。

小三同元配外貌差距太大、戴安娜又早死、佢果陣跟既唔係貪佢名氣就係花花公子、如果到左今日已經換左好多次畫實俾人鬧死、咁唔夠王子專一呢⋯⋯

水晶宮

章魚妹妹 發表於 18-5-22 13:39
反而直覺覺得佢地係真心愛對方,希望無睇錯啦,簡單幸福!雖說嫁皇室,但起碼無kate咁大包袱,同埋感覺到me ...

呢個老婆食得住佢
見到王子笑得咁開心就知佢幸福啦

珍珠宮

luckybaby2011 發表於 18-5-22 18:23
小三同元配外貌差距太大、戴安娜又早死、佢果陣跟既唔係貪佢名氣就係花花公子、如果到左今日已經換左好多 ...

又咁,如果我係佢,重獲自由梗係想玩,生活又無憂

佢份工 - 儲妃,本來就係要做慈善

佢個光環好似來自佢係個不幸既美女元配咁,我無乜辦法認同

珍珠宮

Gee! 發表於 18-5-22 17:58
同意呀
又後生又唔醜樣仲要係王子
愛上佢非常正常

王子仲要係playboy, 冧女當然有一手

加上幾分內心既脆弱,女生自不然愛佢多幾分

子爵府

chuiyeebird 發表於 18-5-22 18:07