自由講場

跳至

首頁
23456...17

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

我唔知你細佬因何事借錢,但是借人地錢真的要還喎, 即使你有幾啱都好, 有借就要還, 這才是合理的。

子爵府

你留番你細佬d contact地址比收數佬, 話你細佬會找, 叫收數佬直接同細佬傾
你細佬咁賤, 唔駛同佢客氣

男爵府

BK Milk勳章

micling 發表於 18-5-22 15:32
嘩 去借錢 借到要交爸爸媽媽電話住址 姐姐 姐夫工作電話地址 朋友資料
你細佬係咪正常人?擁有正常智商的? ...

所以我咪罵佢 糸咪傻,連佢個社工都話細佬,你家姐都吾掂你仲搞到佢咁樣?我細佬話佢都吾想,同埋只糸2日收數佬就糸咁打電話,仲同我講連利息欠幾多,但我細佬話,痴線,只糸2日就要咁多錢?佢吾糸無還錢

子爵府

kei621 發表於 18-5-22 15:33
好怕,吾知我細佬有無報左我同我老公公司,有既話一定會炒,唉,到時無工都幾大獲
...

當年老細只係有10萬糾紛都俾人玩咁大,我唔知你細佬欠幾多

既然你老細肯還,叫佢自己搞掂佢。你冇謂搏,叫佢唔好還。佢唔係香港搞佢唔到,但對你同佢D朋友係精神折磨

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

唔好還,知你地有錢,你一還,佢地一定加大個價,條數會越嚟越大

有咩事報警

男爵府

BK Milk勳章

李露眉 發表於 18-5-22 15:39
工事小,威脅你仔女,仲騷擾你隔離鄰舍
你細佬逼你還!明未
咩叫叫你還,佢匯錢黎??

糸啊 佢匯錢落黎,但糸,依家債務重組同老公都話由佢,吾好理,就算佢還等細佬自己還,佢移民還吾到就由佢

珍珠宮

回覆樓主

搞到咁大以為好多錢,原來只係2萬。
好心你細佬還埋佢搞掂條數啦。累家人累朋友。

男爵府

BK Milk勳章

李露眉 發表於 18-5-22 15:40
佢自私,佢都無腦,好明顯財仔穩到你!財仔唔会咁易走甩,你有排煩

琥珀宮

kei621 發表於 18-5-22 15:02
我細佬吾糸吾還 但依家還黎無用 還完收數佬都可以反口

除非借大耳〇,否則點會你細佬還完無用!

問邊到借,傾清楚餘款,就還番比邊到(唔係隨便入去收數佬講既戶口),有證明還咗,無得反口wow

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

你有冇簽担保,冇就唔好扛上身。

入馬會户口仲次次不同户口已不正路。你弟弟同黑社会借?冼黑錢咩,如係財仔銀行户口都唔敢用?

呢頭还左債A,個頭另一公司出個債b又點。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kei621 發表於 18-5-22 15:34
未寄架,佢想我幫佢找左條數佢,佢會寄錢落黎,但我話吾找啦,所以無寄,其實連佢媽媽都話吾好理條數佢同 ...
佢真係老馮喎!! 咪鬼理佢LA!!

男爵府

BK Milk勳章

bdrescue 發表於 18-5-22 15:43
你留番你細佬d contact地址比收數佬, 話你細佬會找, 叫收數佬直接同細佬傾
你細佬咁賤, 唔駛同佢客氣 ...

我細佬移民左 佢吾會找到,除非我幫佢找

大宅

回覆樓主

你細佬又講到佢會俾錢你幫佢還,咁點解佢唔可以自己同收數佬拆搞掂佢?佢移咗民都有電話都有whatsapp架嘛?數目又唔係大,佢有心還就清埋條數先走啦,仲要搞到自己屋企人同朋友,地址都留埋,咩人黎架可以自私到咁

大宅

回覆樓主:

禁既細佬唔要都罷
為左借2萬出賣家姐,老豆,朋友住址
仲要唔還錢,遲左2日都係遲,借錢準時還天經地義

子爵府

kei621 發表於 18-5-22 15:45
糸啊 佢匯錢落黎,但糸,依家債務重組同老公都話由佢,吾好理,就算佢還等細佬自己還,佢移民還吾到就由佢 ...

點解問債務重組關於你細佬嘅借款問題?

男爵府

BK Milk勳章

木土土 發表於 18-5-22 15:46

問邊到借,傾清楚餘款,就還番比邊到(唔係隨便入去收數佬講既戶 ...

我問清楚,都同收數佬講過,我要上公司還,佢話吾得,除非一次過2萬,但1次過2萬真糸找吾到,分期只有,佢話入既馬會戶口

水晶宮

kei621 發表於 18-5-22 15:39
其實佢無諗過我會話幫佢還,佢走果陣叫我,如果有人搵佢就話無呢個人

咁即無心還羅

債仔走,屋企人還,個個都係咁架

所以你細佬擺明要你還,你好天真

你話你細佬還,叫佢匯錢黎米得

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

木土土 發表於 18-5-22 15:46

問邊到借,傾清楚餘款,就還番比邊到(唔係隨便入去收數佬講既戶 ...

入馬會户,擺明係黑啦

男爵府

BK Milk勳章

bambix 發表於 18-5-22 15:47
禁既細佬唔要都罷
為左借2萬出賣家姐,老豆,朋友住址
仲要唔還錢,遲左2日都係遲,借錢準時還天經地義

其實佢老母都話吾好還

水晶宮

回覆樓主:

借左兩萬咋

我以為20萬??如果兩萬,還左無下次