烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

請問jm你哋用邊款 我想買支,去到超市好多款,有米酒,雙蒸仲有些名都唔記得,見肥媽話紹酒,jm你哋呢 等我都擇番支用下!
謝謝

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

in.carry 發表於 18-5-22 17:15
請問jm你哋用邊款 我想買支,去到超市好多款,有米酒,雙蒸仲有些名都唔記得,見肥媽話紹酒,jm ...

我有米酒,紹興酒,花雕酒,清酒,白酒,紅酒,睇下煮咩就落唔同酒。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

BK Milk勳章

rose-mag 發表於 18-5-22 21:34
我有米酒,紹興酒,花雕酒,清酒,白酒,紅酒,睇下煮咩就落唔同酒。

咁多,我諗住一支萬用就ok 喇

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

in.carry 發表於 18-5-22 21:54
嘩 咁多,我諗住一支萬用就ok 喇

睇你煮咩多,西餐就當然白酒紅酒,中餐一枝米酒或紹興酒都可以。

珍珠宮

BK Milk勳章

rose-mag 發表於 18-5-22 21:57
睇你煮咩多,西餐就當然白酒紅酒,中餐一枝米酒或紹興酒都可以。

我好抵技術咋,煮中餐多,咁平平地買支米酒先,唔該晒你

王國長老

in.carry 發表於 18-5-22 21:59
我好抵技術咋,煮中餐多,咁平平地買支米酒先,唔該晒你

咁買枝米酒啦,冇咁搶味,劈下腥提下味都可以架啦。

珍珠宮

BK Milk勳章

rose-mag 發表於 18-5-22 22:04
咁買枝米酒啦,冇咁搶味,劈下腥提下味都可以架啦。

ok 多謝分享

子爵府

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主

煮中菜就買紹興酒先,因為抄菜腌肉都啱。有需要再買米酒同玫瑰露

首頁

尾頁

跳至