家庭理財

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

去年經香港找換店匯人民幣上大陸,第二天被公安涷結户口.因找換店搵咗D犯罪人轉錢入我戶口而被牽連有冇人試過,

大宅

奉勸各位唔好貪方便,一定要經銀行換·找換店剩係叫你等。

大宅

回覆樓主:

咁最後結果點

大宅

回覆 Googlehehe 的帖子

現在仍然等公安查,但公安已通知是轉款人是經濟罪犯⋯⋯有很多人報咗案佢詐騙,叫我一就是交人或者放棄二十萬

公爵府

2023年兔年勳章

回覆 leungwl 的帖子

話明係地下錢莊,夠膽開啲地下嘢嘅,自然唔會係一般人。

其實只係二十萬,搵幾個朋友帶上去,合法咁存入去,會唔會好啲呢?

琥珀宮

leungwl 發表於 18-5-22 23:21
去年經香港找換店匯人民幣上大陸,第二天被公安涷結户口.因找換店搵咗D犯罪人轉錢入我戶口而被牽連有冇人 ...

經內地戶口轉錢入你戶口,經銀行應該可以查到對方戶口持有人嗎,為何要等你交人?

大宅

回覆 木土土 的帖子

查到啊,佢話交人出來問下㤐解入錢比我

大宅

原來匯款咁危險架? 我仲諗住好方便添, 都試過匯過兩次.

琥珀宮

leungwl 發表於 18-5-23 09:17
回覆 木土土 的帖子

查到啊,佢話交人出來問下㤐解入錢比我

點解入錢比你,你自己解釋不可以嗎?

別墅

吓, 咁大件事, 20萬咪凍過水, 我仲諗住貪大陸個支付寶里邊啲高息產品, 想用兌換店滙幾萬去做吓定期, 樓主用果間外滙店仲有無營業緊?

大宅

akichanhn 發表於 18-5-23 10:27

吓, 咁大件事, 20萬咪凍過水, 我仲諗住貪大陸個支付寶里邊啲高息產品, 想用兌換店滙 ...

大家唔明咩?其實你在香港給(emoji)款公司,然後滙款公司在大陸找一個戶口/人俾$你大陸個戶口。就算你証明你在香港俾左a,但你是在大陸由b俾你。都不能証明什麼!b有事你有事。

大宅

leungwl 發表於 18-5-22 23:21
去年經香港找換店匯人民幣上大陸,第二天被公安涷結户口.因找換店搵咗D犯罪人轉錢入我戶口而被牽連有冇人 ...

慘!想問下你係咪只有一間大陸銀行户口,如不幸被凍結,會只凍结懷疑有洗黑錢往來嘅户口,定喺你名下所有大陸户口都被凍结?

大宅

回覆 akichanhn 的帖子

有十二間分行,景緻,千祈唔好貪方便,好煩的.銀行最安全

大宅

回覆 hoching0971 的帖子

入嗰個戶口凍但是其他戶口可能監察中,不過我做正當生意無問題的衹是轉錢入我戶口的人是涉嫌詐騙,

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

謝提醒
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

你是在香港比錢,你應該在香港追討找換店,會比較易追回這些錢

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

重賴皮到話報唔報案隨便你

大宅

回覆 88m 的帖子

梗係追找換店,跟本我就唔識入錢嗰個人,我是信找換店但咕唔到出咗事就好似唔關佢事咁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

leungwl 發表於 18-5-23 19:43
回覆 crystal媽咪 的帖子

重賴皮到話報唔報案隨便你

一定會報警,但喺大陸好似冇乜用
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

leungwl 發表於 18-5-23 18:57
回覆 akichanhn 的帖子

有十二間分行,景緻,千祈唔好貪方便,好煩的.銀行最安全

我公司都係用景緻,通知會計先

首頁
12345...7