夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

各jm居安思危呀!我一路有睇各位jm嘅故事,今日到我响呢到提提各位,以及希望有前輩教路指引。
我同老公由讀書認識至今廿年有小朋友,佢今年年頭開始沉迷台灣手機遊戲,早排我發現伹搭上一個台灣妹。我踢爆佢當日已即時承認,但只說我們之間早有裂縫,台灣妹只是導火線。大家冷靜2日後和解,但彼此都feel到有隔膜,直至昨晚我同佢講我們已很久沒有愛愛親蜜,他抱一抱然後便没有了。
今天他跟我解釋為何没有跟我親蜜,原因是這一刻他心裹沒有我,無了衝動,他老實跟我說是不想隱瞞 、欺騙我。他說可以不離婚如常我的生活亦會繼續照顧我,各jm我該留還是走?

伯爵府

花帶金 發表於 18-5-23 00:12
各jm居安思危呀!我一路有睇各位jm嘅故事,今日到我响呢到提提各位,以及希望有前輩教路指引。
我同老公由 ...

甘即係做個有名無實嘅夫妻?

別墅

hamsterma 發表於 18-5-23 00:29
甘即係做個有名無實嘅夫妻?

如果留的話應該是這樣,但有没有人試過能忍到尾可以堅守百頭。

侯爵府

回覆樓主:

修補唔到裂逄嗎?台灣妹人都未見,係咪呃男人?

大宅

花帶金 發表於 18-5-23 01:18
如果留的話應該是這樣,但有没有人試過能忍到尾可以堅守百頭。

我同我老公都已經有成年冇親密活動,雖然佢有提出要求,但我無法配合。我唔敢講咁落去維持到幾耐,但至少還相處到。在於我,冇性呢樣野唔係問題

別墅

agee 發表於 18-5-23 01:37
修補唔到裂逄嗎?台灣妹人都未見,係咪呃男人?

你講得啱,佢哋係無見過面。但從我老公言語間我feel到他情根深種。尋晚傾的時候,他說一直以來都很愛我的,從來無做過對我唔住的事,直至識咗呢個台灣妹。我什至覺得他不捨台灣妹更什於我……心痛。

翡翠宮

回覆樓主:

絕對無可能維持,亦完全無必要去維持

翡翠宮

bebichhichi0128 發表於 18-5-23 02:10
我同我老公都已經有成年冇親密活動,雖然佢有提出要求,但我無法配合。我唔敢講咁落去維持到幾耐,但至少 ...

你吾覺得對對方好吾公平既咩

男爵府

花帶金 發表於 18-5-23 00:12
我同老公由 ...

即係你覺得就算冇左愛,都可以一齊生活?好似同屋主咁?亦容許到佢有佢溝女?如果你接受到,都冇問題既!

別墅

bebichhichi0128 發表於 18-5-23 02:10
我同我老公都已經有成年冇親密活動,雖然佢有提出要求,但我無法配合。我唔敢講咁落去維持到幾耐,但至少 ...

我不是淨指忍受沒有親蜜活動,我估如我留下的話,要忍受的可能是他跟她的談情說愛。因為如今他連最不該說的都已跟我講,我相信他今後更加無需遮掩。而我的一絲希望是他倆還没見面。

瑪瑙宮

花帶金 發表於 18-5-23 06:57我不是淨指忍受沒有親蜜活動,我估如我留下的話,要忍受的可能是他跟她的談情說愛。因為如今他連最不該說 ...
佢意思係你变左同屋住,管家,你接受到?
佢以后可能接二連三,因正式宣佈左你地玩完,咁你都留?

男爵府

回覆樓主:

我講我case你聽 ,十年前我老公仲衰,我大緊肚,我發現左佢又係打機識左個台灣妹,我係發現佢電話費幾千蚊個月不尋常才揭發,其實佢地講左幾個月電話,齋吹水,搞唔出咩樣,我睇定啲,後來佢便不了了,我再篤爆佢,佢再同我道歉先知佢太沉迷遊戲。就你個case佢地都冇見面,可能對方已婚, 即係你老公其實都已婚一樣,對方都應該唔知,所以我認為你可以睇定啲先,始終有小朋友,因為佢一時俾幻想蒙蔽,咁樣就離婚,對我而言又覺得太兒嬉,可以再觀察一段時間先。我認我老土,如果你還愛你老公的話。

大宅

花帶金 發表於 18-5-23 06:45
你講得啱,佢哋係無見過面。但從我老公言語間我feel到他情根深種。尋晚傾的時候,他說一直以來都很愛我的 ...
台湾妹很利害,一般男人都抗拒唔到,因開始時会200分温順,倒貼俾你都仲得,我有兩个uncle 就死係台灣妹手上,家都散埋。

jasonkot    發表於 18-5-27 22:22
tansyneko    發表於 18-5-23 13:39

男爵府

回覆樓主

再觀察一陣,部署定後路,感覺佢唔再愛你,如果佢冇改變,呢個冇心嘅人我唔會留

別墅

hazelnutcake 發表於 18-5-23 08:22
我講我case你聽 ,十年前我老公仲衰,我大緊肚,我發現左佢又係打機識左個台灣妹,我係發現佢電話費幾千蚊 ...

多謝分享,我都希望可以好似你咁

禁止訪問

別墅

jojoalison 發表於 18-5-23 10:52
台湾妹很利害,一般男人都抗拒唔到,因開始時会200分温順,倒貼俾你都仲得,我有兩个uncle 就死係台灣妹手 ...

佢同我講,話同台灣妹傾計好舒服幫,可以舒解到壓力又了解明白佢,她不是賣樣賣身材先可怕。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

堅守百頭意義為何?守住個名存實亡既婚姻,不如疼快分手,自己再找回自己既生活,比我受不下呢種委曲求存。當然大前題系有獨立生活既能力。

男爵府

yuyueng 發表於 18-5-23 14:33
堅守百頭意義為何?守住個名存實亡既婚姻,不如疼快分手,自己再找回自己既生活,比我受不下呢種委曲求存。 ...

同意

複式洋房

打機既情,去到第二隻game就散

首頁

尾頁

跳至