自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

通常係亞叔亞嬋,小學生都有,有時太大聲忍唔住禮貌地請佢地用耳筒,結果比人鬧:挑!咁x巴閉搭私家車啦,你呢d人咁鍾意投訴!
佢地歪理一大堆,只識大聲夾惡。
老老豆豆,其實有冇規例監管呢d開大聲睇片聽歌嘅人呢?而作為乘客被滋擾又可以點做呢?

伯爵府

catmic1 發表於 18-5-23 02:18
通常係亞叔亞嬋,小學生都有,有時太大聲忍唔住禮貌地請佢地用耳筒,結果比人鬧:挑!咁x巴閉搭私家車啦,你 ...

我撞過有司機出聲話,個呀毛而懵懵我勁心涼

大宅

樂癲肥熊餅 發表於 18-5-23 02:50
我撞過有司機出聲話,個呀毛而懵懵我勁心涼

會出聲嘅司機同乘客都唔多,所以呢類人先會覺得自己冇問題

男爵府

環保接龍勳章

開大聲打機果啲都係好乞人憎

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

通常係亞叔亞嬋,小學生都有,有時太大聲忍唔住禮貌地請佢地用耳筒,結果比人鬧:挑!咁x巴閉搭私家車啦,你 ...

你下次窒番佢,咁鐘意聽,自已坐私家車自己享受囉!

公眾地方係共享空間,如果滋擾到人,呢d人真係好缺德!

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

有一個朋友,佢耳仔聽力特別敏感,佢淘大量平耳機,遇到呢D情況就送上耳機一個俾嘈音製造者,so far都未俾人罵過

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

欠缺公德心

男爵府

回覆樓主

黑人憎到_ _,一d家教都冇,大又係咁細又係咁

男爵府

回覆樓主:

我都好憎啲家長叫小朋友唱歌!

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

子爵府

回覆 catmic1 的帖子

欠缺公德心

侯爵府

仲有剪指甲都好乞人憎

侯爵府

仲有仲有,有啲人好鍾意翻聽自己WhatsApp 嘅語音留言。唔係聽一個兩個,而係 *翻聽*。

大宅

nyfng 發表於 18-5-23 13:35
仲有剪指甲都好乞人憎

呢個超級恐怖

禁止訪問

回覆樓主

已刪除用户

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

應該冇人會喜歡我都好憎

寶石宮

2023年兔年勳章

不顧他人感受

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

回覆 catmic1 的帖子

1)開着收音機、卡式機或任何其他相似的器件(附例26A) 「除非得到港鐵公司書面特准,否則任何人不得在鐵路處所的任何部分開着或使用或企圖開着或使用任何會產生噪音的收音機、卡式機、雷射碟機、錄音機、便攜式無線電視機或任何其他相似的器件。」
相信現在沒有人還會帶收音機、卡式機和雷射碟機岀街,不過智能手機和平板電腦就一定包括在「任何其他相似的器件」中。所以大家以後煲劇打機,記得戴上耳機,不然有機會被罰款 $2,000呀!

首頁

尾頁

跳至