親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我地班機由於delay左1小時,去到已經係當地3點幾。一出機場先去客務中心買海遊館pass。佢地facebook有預約服務去到唔洗排隊會快好多。
之後就去黑門都仲有鋪頭開緊但我地行完覺得又唔算話好抵囉,買左d壽司,食左少少野就返酒店。
係酒店休息左一陣就去道頓堀既激安坐摩天輪,小朋友坐完職員仲比100yen佢地出去扭糖添!
我地最後晚餐去左食三豐麵,阿仔話好食 佢地唔肯再行了。
食飽小朋友就點酒店hea,我就係心齋橋行左一陣

jpangel    發表於 18-5-26 15:27
Cheuk2012    發表於 18-5-23 20:55

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

第2日我地去到水族館,今次去買pass已包入場同1日地鐵票。
去到大阪港見好多人排隊,原來d人去睇軍艦。
今次小朋友去到海遊館最開心係可以換魚 係個到玩左好耐,衫都濕埋。
佢地行左2個幾鍾,原來入面有2間禮品店行完落去又有仲要d野係唔同的。真係有排買。
見時間仲早我地就坐車去燒肉街食lunch同浸溫泉。溫泉我地無book房,浸男女分開既大眾池等小朋友體驗下

Cheuk2012    發表於 18-5-23 20:56
wcpcelia    發表於 18-5-23 15:01

珍珠宮

回覆樓主:

浸完溫泉行過見到d特價野飲機買返幾支野飲。
再出發就去bic camera睇下玩具,阿仔買左盒高達。我就上100 yen店行左陣,買左圖既hello kitty匙同叉(日本限定同made in japan嫁)
之後就返酒店休息左陣。再行去日本橋釣船茶屋。當日去到唔多人,不過d魚唔食野既,所以個個去晒勾魚。我地勾左係左口,比錢show coupon條魚計左半價 食物都唔錯,但未至於好好食囉。

Cheuk2012    發表於 18-5-23 20:57

珍珠宮

回覆樓主:

第3日去USJ,係星期一都多人。不過應該唔算好好好多人了,大約耐個d遊戲都係等100分鍾。

usj玩左: spiderman,minions,大白鯊,飛天snoopy,hello kitty夢幻蛋糕杯,emlo go-go滑板,芝麻街大兜風,harry potter,美少女戰士。
阿仔去玩左2轉harry potter(emoji)
夜間巡遊都好好睇

第1樣去玩minions (60分鍾)
spiderman排單人玩(等10分鐘)
美少女戰士4D(20分鐘)
之後主要去emlo區玩,都係得5-20分鍾倒,而且有d遊戲可以攞預約卷
等得最耐係第1轉harry potter(90分鐘)同大白鯊(70分鍾)
去巡遊前玩多轉harry potter只係25分鐘
次次見人地都話玩幾個games就無左1日,所以今次玩到咁多都好滿足

jpangel    發表於 18-5-26 15:29
Cheuk2012    發表於 18-5-23 20:58

珍珠宮

回覆樓主:

第4日14:10機,所以一早自己閃去黑門買生果,之後返酒店同仔女,老公食完早餐執行李就慢慢去機場了。

今次行程支出總結:
機票印航$7472
酒店comfort hotel $2603 (3晚包早餐)
環球影城飛$ 1440 (klook減$300優惠)
海遊館6歲以下票$26 (已減klook積分)
水族館大人小童pass,雜費車費等用了大約8萬yen,約$5800

P.S. 女6歲但未上小學,所以唔洗車$

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主

Happy!

大宅

回覆樓主

謝謝分享。去年我和家人也去了海遊館。大熱天涼吓冷氣,慢慢行的確唔錯(emoji)(emoji)

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

謝謝分享 你喺usj排隊都唔算耐 希望下月尾去時,唔駛排好耐啦!因為冇買 Express

大宅

yuensiu 發表於 18-5-23 06:33
第2日我地去到水族館,今次去買pass已包入場同1日地鐵票。
去到大阪港見好多人排隊,原來d人去睇軍艦。
今次 ...

想問下海游館pass 你係買邊款包鐵路卷 那你囡要買嗎?我見有分年齡 係咪要分開買 可一起訂嗎?thanks

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

yuensiu 發表於 18-5-23 07:59
第4日14:10機,所以食完早餐執行李就慢慢去機場了。

今次行程支出總結:

你間洒店好抵喎食呢?計埋入$5800果度?

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

yuensiu 發表於 18-5-23 07:59
第4日14:10機,所以食完早餐執行李就慢慢去機場了。

今次行程支出總結:

你租一間房?幾多張床?

珍珠宮

yvonne818 發表於 18-5-23 09:55
謝謝分享 你喺usj排隊都唔算耐 希望下月尾去時,唔駛排好耐啦!因為冇買 Express
...

usj我係玩harry potter第1次排90分鐘,第2次(巡遊前1小時排25分鐘),大白鯊排70分鐘。其他都無乜點排都係20分鐘倒。
我無買pass所以覺得好滿足玩到咁多

wcpcelia    發表於 18-5-23 15:02

珍珠宮

annawing 發表於 18-5-23 10:20
想問下海游館pass 你係買邊款包鐵路卷 那你囡要買嗎?我見有分年齡 係咪要分開買 可一起訂嗎?thanks
...

海游館pass大人 2550yen,小童7-12歲 1300yen,
6歲以下無pass買入場卷 600yen

海遊館pass只係比多 100-200yen就包全日坐地鐵,抵好多嫁。

珍珠宮

emily22 發表於 18-5-23 10:32
你間洒店好抵喎食呢?計埋入$5800果度?

食已經計晒落去$5800到
計埋買手信,買下藥品,同食&玩。
usj門票hk到買無計落$5800到

海遊館pass 2大1小 6400yen

第1日去黑門買左少少壽司,串燒(我覺得唔多抵,未必再去,除非買生果) 大約4000 yen
dinner去食三豐麵約 3000yen

第2日食燒肉lunch (2set 1500 yen+1 set 1800 yen燒肉) 約 5200 yen
浸溫泉 2大2小 2600 yen
dinner釣船茶屋 10600 yen
買藥品 4200 yen

第3日環球snoopy個邊lunch (只記得 4千幾yen)
個女去畫面 2500 yen
爆谷 唔記得450定650 yen
奶酒啤酒 600 yen x 2
dinner出環球商場食 38xx yen
仔女無話要買玩具慳返

day 4黑門買生果 6000yen
超市買手信 5000 yen

大數記得咁多,小朋友買左少少玩具,食下野買野飲咁,同埋交通費。

珍珠宮

emily22 發表於 18-5-23 10:33
你租一間房?幾多張床?

1間房2張床。
comfort hotel 小學生免費入住仲包早餐 床有120 cm
我地1大1小 , 1張床唔迫。

瑪瑙宮

yuensiu 發表於 18-5-23 12:02
食已經計晒落去$5800到
計埋買手信,買下藥品,同食&玩。
usj門票hk到買無計落$5800到

好詳細喔,唔該晒

珍珠宮

emily22 發表於 18-5-23 12:19
好詳細喔,唔該晒

主要同小朋友玩,所以無時間shopping慳返唔少

伯爵府

回覆樓主

請問可以提供酒店全名?近邊區和往返機場方便嗎?

伯爵府

yuensiu 發表於 18-5-23 06:24
我地班機由於delay左1小時,去到已經係當地3點幾。一出機場先去客務中心買海遊館pass。佢地facebook有預約服 ...

黑門市場已是遊客價了!

伯爵府

Ocean419 發表於 18-5-23 12:58
請問可以提供酒店全名?近邊區和往返機場方便嗎?

comfort hotel shinsaibashi

首頁

尾頁

跳至